Колони на вратите Пасат Б4-какво подобрение може?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колони на вратите Пасат Б4-какво подобрение може?
Здравейте колеги смених си говорителите и на 4-те врати на пасатчето-комби Б4-1995г.но все незвучи някак плътно както искам да ги чуя а говорителите са хубави JBL а преди това бях с 4 бр.компонентни HERTZ и все тая беше и стигнах до извода,че инженерната мисъл на немеца при този модел за озвучаването през вратите е доста куцо и сега се чудя какво подобрение може да се направи за да се оправи звука.Някой правил ли е опити, проекти и успешно завършени с достигане на целта?Отворих ги корите и колоните са захванати на едни тънки открити фланци и зад тях е закрито с изолация и пространството на говорителя остава само малкото между кората и въпросното покритие-изолация-черно.Гледам,че по новият модел-Б5 вече е по друг начин използват пространството на вратата и явно е по-ефикасно.Някой да е правил подобрение при този модел ако може да покаже снимки и т.н. ще съм благодарен!?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Колони на вратите Пасат Б4-какво подобрение може?
Няма как да се изкара много читав звук от 17см. говорители.Решението е по-големи,но няма как да се направи красиво.
Другия вариант който съм виждал е дървена стойка в багажника с бас и елипси.Прави се на цялата ширина на багажника.
Другия вариант който съм виждал е дървена стойка в багажника с бас и елипси.Прави се на цялата ширина на багажника.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При Б4 ако не се лъжа се монтажа вече е на ламарината зад кората и за да свирне като хората трябва читав усилвател, качествени адаптери за монтиране на мидбасите кум ламарината и една добра изолация на самите врати.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Iezekil написа:Няма как да се изкара много читав звук от 17см. говорители.Решението е по-големи,но няма как да се направи красиво.
аз на моя Пасат Б4 съм пробвал да слагам елипси 6х9 и ефекта е,че не си заслужава даже и 10лв да се вложи за подобно нещо.Аз също на задните врати имам говорители,звука от комбито до предните седалки почти не се усеща.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”