разяснение за видове колони !

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ObssesioN93
Автомобил: Golf IV 1.6 SR
Двигател: 1999 AKL

разяснение за видове колони !

Мнениеот ObssesioN93 » Сря 05 фев 2014 16:57

Здравейте, колеги наскоро сменях колони по колата, въпросът ми е видовете колони от тип колосални, мидбас, двулентови, трилентови..Искам да сменя предните(оригинални) колони на голф 4 и незнам от кой тип да сложа отпред и каква е разликата между видовете.Друг е въпроса, че предните са на нитове и незнам как да поставя други колони и кой бихте ми препоръчали, също искам да смена и пищялките. В задните кори съм с Херц ECX 165 и оригинални пищялки. В бажника съм с бас каса Херц 10 инча (не знам модела) но свири прилично.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: разяснение за видове колони !

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 фев 2014 17:25

На голфа оригиналните са двулентови компонентни системки.

Във вратата посредством фланец се монтира 16,5cm мидбас говорител (midbass е говорител, който както се разбира от името му свири mid-tones - средни честоти и bass, който мисля можеш да си преведеш и сам). Освен това има и пищялки пред лостчетата за отваряне на вратата. Продават се готови системи от 2 мидбаса, 2 високочестотни говорителя и филтри.

Рарианти на такива системи има от 100 до 2000лв:
http://aval-bg.com/products/product_id/3/category_id/6/Hertz+DSK+165
http://aval-bg.com/products/product_id/1205/category_id/6/Ground+Zero+GZNC+1650X

Каво ще се хареса на твоя портфейл и уши няма как да сме 100% сигурни и затпва те съветвам ако имаш възможност да се поразходиш и да полушаш.

Гледам отзад вече си направил грашката да монтираше коаксиални говорители (да коаксиални а не колосални :mhihi ). Кокасиалните са дву и три лентови говорители, при които високочестотния е монтиран в центъра на мидбаса (на една и съща ос и от термина coaxis (коаксис), което преведено на български означава съосие идва името на тия говорители - коаксиални).

А защо е грешка, че си сложил коаксиални говорители отзад? Ми един чифт високочестотни идват излишни...

Потребителски аватар
ObssesioN93
Автомобил: Golf IV 1.6 SR
Двигател: 1999 AKL

Re: разяснение за видове колони !

Мнениеот ObssesioN93 » Сря 05 фев 2014 17:44

Значи да ги махна задните и да сложа мид бас отзад ? Или как да го разбирам,че тези коаксиални колони са за усилвател и мога да ги сложа на задната кора ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”