Вчера се опитах да сложа нови говорители отпред, понеже единия оригинален липсваше, а другия не работеше. Буксите на оригиналните бяха с 4 пина, като свързах новите говорители в средните 2. Когато свързах първия, CD-player-а работеше, тонколоната също, но в момента, в който свързах и 2-рата тонколона, CD-то лудна и се изписа да проверя окабеляването.
Бос съм в тази материя, сигурно съм направил някой глупост, та моля за помощ тук.
П.П. CD-player-ът също е афтърмаркет, а колата е тази от профила - Толедо 1М.

Проблем със свързване на афтърмаркет говорители
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Проблем със свързване на афтърмаркет говорители
Е как така реши да го свържеш в средните две, без да имаш понятие къде трябва. Дай снимка на буксата на оригиналния говорител.
Виж на тази букса с четери пина за кафяв и червен кабел, може да са и с някаква ивица от друг цвят. Примерно кафяво-зелен и червено - зелен, както са при голф4. Тв са ти съответно плюса и минуса на басовия говорител долу, другите два отиват за пиштялката.
Виж на тази букса с четери пина за кафяв и червен кабел, може да са и с някаква ивица от друг цвят. Примерно кафяво-зелен и червено - зелен, както са при голф4. Тв са ти съответно плюса и минуса на басовия говорител долу, другите два отиват за пиштялката.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Пищялката си има отделна букса. Към долния говорител буксата е с 4 кабела. Свързах ги със средните 2 кабела по метода проба-грешка, само така проработиха.
Ето я буксата:
П.П. Сега със свързани и двете тонколони CD-player-ът работи, нищо не съм променял от вчера.
Ето я буксата:
П.П. Сега със свързани и двете тонколони CD-player-ът работи, нищо не съм променял от вчера.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При колите от VAG групата винаги кафявото е минус. ако тези с зеление ивизи отиват към пищялките то "кафяв с червена ивица" ти е минуса от плеъра, а чевения плюс.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”