Въпроси за свързване на усилвател

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за свързване на усилвател

Мнениеот andreidoch » Съб 10 май 2014 21:14

Здравейте колеги,имам няколко въпроса за едно усилвателче audiola bs-231 160w 4x40w.ЦД-то ми е :pioneer deh-2120ub (ще пробвам да кача снимки след малко).Та въпроса ми е на цд-то отзад има два чинча надписани като L-R, а на усилвателчето имам четири. Има едно цк ключе за 2сн и 4сн та как да ги свържа ? Тока го знам 12+ gnd и remote. Другия въпрос ми е цд-то захранва 4колони 2предни и 2 задни чрез евробуксата през чинчовете давам сигнал на усилвателчето нали така? Мога ли на него да свържа само едина бас колона и ако да как? Някъде в нета четох,че това усилвателче захранва 4х40w 2х80W и 1х160w с бридж. Аджеба какъв е този бридж и как става? Дано ме разбрахте.
А, имам още един въпрос за цд-то на снимката отзад се вижда един черен вход който прилича на вход за 3,5мм жак но незнам за какво е,ако знаете моля споделете.
Поздрави :beer
Снимките не са мои ползвал съм от нета.
Прикачени файлове
mw84jq[1].jpg
mw85mf[1].jpg
mw85ts[1].jpg
ptb1032_1259830085[1].jpg
206688_2_f[1].jpg

andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за свързване на усилвател

Мнениеот andreidoch » Чет 15 май 2014 20:15

Абе колеги нямали кой да помогне?

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 15 май 2014 20:32

:use_search има доста писано.
От 2 чинча на 4 чинча трябва да използваш разклонител http://audio-tehnika.com/?l=bg&pid=984&p=1&ipp=All&tags=Chinch-zhenski-kam-2-chincha-mazhki-02m-kabel-1310116.html
Щом пише че може 1х160w с брид значи трябва да може,няма ли някаква снема обяснено,предполагам че трябва да хванеш
"-" на първия и "+" на последния.
За буксата на цд-то не мога да видя точно какво пише и не мога да ти кажа за какво е.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 май 2014 21:36

Това е 4 канален усилвател и може да се бриджне само до 2 канала.

Потребителски аватар
dido0o0o0
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.8

Мнениеот dido0o0o0 » Пет 16 май 2014 23:54

Колега първо ти трябва кабел за чинчовете предполагам имаш такъв, взимаш си от технополис разклонител той е от 2 към 4 (ако ще ползваш и 4-те канала) . Включваш ги 2 във СД-то а другите 4 в усилвателя. След това включваш усилвателя на 4 ch, и ако искаш да вържеш колоната на бридж връзваш минуса на единия канал а плюса на другия. Така ползваш 2 канала и 2 ти остават свободни за още една колона :) дано съм ти помогнал :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 17 май 2014 14:30

Като е в 4ch mode свирят 4-те канала по отделно, като се включи в 2ch mode са два по два бриджнати. Няма никакво инфо за тоя усилвател, нито схема из нета и затова се въздържам да давам съвети как да се върже говорител в бридж моуд за него.

andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andreidoch » Нед 18 май 2014 13:17

Много благодаря на всички отзовалисе на моя проблем. Горе долу разбрах как да го свържа от Вашето обяснение.Като пробвам ще пиша ,но сега ще ви обясня каква направих преди да ми обясните. Със усилвателя имаше и кабел 2чинча от едната страна и 2чинча от другата. Та свързах въпросният кабел към цд-то и към два от чинчовете на усилвателя. За пробата вързах един субуфер от домашно кино 60w 8ома. Странното беше ,че на 2ch свиреше и на четирите изхода за колони ,а на 4ch звук излизаше само на два канала. Буферчето свири доста прилично. Прочетох в нета какво е бридж и пробвах при така свързаните кабели + от предна лява с - от предна дясна файда никаква както свири на един канал така свири и на този бридж. После пробвах с + от предна колона с - от задна пак никаква разлика. Някъде четох, че щом не пише че може бридж и не е дадена схема кой + с кой - да се свърже значи усилвателя не може да се свърже на бридж. Сбъркал ли съм някъде?
Като пробвам по Вашия начин ще пиша.
Поздрави :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”