Няколко въпроса относно "бас" в багажника на golf 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса относно "бас" в багажника на golf 3

Мнениеот Apokalipsisa » Съб 05 юли 2014 22:05

Добър вечер,има няколко въпроса свързани с поставянето на бас в багажника на голфа ми.Искам да сложа нещо да ми думка,не гоня някакво качество.Става въпрос за втора ръка усилвател и съответно някакъв говорител(отново втора ръка) в кутия.Тук обаче идва въпросът,какъв тип кутия ще е най-добре да сложа в багажника,при положение че няма почти никакво място от метановата бутилка - Изображение

Мястото за трапецовидна кутия е изключително малко,и трябва самата кутия да е доста малка.По-скоро се замислям за цилиндрична кутия,която да се постави успоредно на метановата бутилка(по широчината на багажника).Какво бихте ми препоръчали за това ограничено място в багажника - трапецовидна или цилиндрична кутия?Плюс това на мой познат,братовчед му си продава "тубата" с усилвателя и кабелите - jbl gt4 series 1000w 12 инча + усилвател USBLASTER + кабелите и буксите.Цената за комплекта е 150 лева.Лошото е че е от Плевен и не мога да я чуя,но той сподели че бая дънела.Според вас поне малко заслужава ли си за тези пари този комплект,в смисъл някои имал ли е JBL и свири ли що годе добре?Същата комбинация ми се предлага за 160 лева,но с alpine усилвател,който пък обаче е на 5 години и е доста захабен.

Kotlenskiq
Автомобил: Volkswagen
Двигател: ABD

Re: Няколко въпроса относно "бас" в багажника на golf 3

Мнениеот Kotlenskiq » Съб 05 юли 2014 22:29

JBL имах в сеата за кратко защото не беше моя баскасата обаче вадеше много хубав звук...за кутията можеш да сложиш цилиндрична по същия начин както е поставена бутилката ти,само че оставаш с абсолютно никакъв багажник,ако не ти пречи е добре,но ако ти пречи,сложи си една квадратна по малка кутия да е на половината на свободното пространство в багажника ти,а празната половина да ти е за багаж :-)

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Съб 05 юли 2014 22:52

За багаж не ми е никакъв проблем,то и без това бутилката му изяжда половината багажник.Но просто питам,кое ще вади по-добър звук,трапецовидна или цилиндрична кутия?

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Нед 06 юли 2014 7:13

Цилиндрична,според мен е най-добрия вариант :-)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 юли 2014 8:40

Ако кутията е със затворен обем, може и цилиндрична.
Цилиндричните, които се продават за съжаление стават само или да седнеш на тях (ако те издържат) или за печката през зимата. Може и за кучешка къщичка да послужи, ако кучето е малко и непретенциозно.
Изработват ги или от пресован картон, или от доста тънки пдч/осб плоскости с гаранция за отвратителен звук.
Това, че има такива с фазоинвертор от срещуположната страна на говорителя рязко влошава "резултатите".
Ако кутията ще е с фазоинвертор/басрефлекс ("дупка") силно желателно ефазоинверторът да е на същата плоскост, където е говорителя, защото именно фазоинверторът обръща фазата на задните звукови вълни от говорителя на 180 градуса (оттам идва допълнителното звуково налягане). Кутията трябва да е от слаборезониращ, плътен материал - най-добре поне 18 мм пдч.

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Нед 06 юли 2014 9:42

добър анализ за скапаните цилиндрични "туби" :th_up нито задържат бас, нито вибрацията е вибрация.. Все едно говорителят е в тенджера :banghead
На твое място бих направил правоъгълна (не трапец) каса със затворен обем. По този начин ще извлечеш максималното, което може да се предложи.

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Нед 06 юли 2014 11:51

Мдаде,ама лошото е че ми е супер малко разстоянието от бутилката до края на багажника и ще трябва да е сравнително къса тази кутия - на дължина... Еми ще продължавам да търся втора ръка по-малки кутии и ако попадна на нещо интересно ще пиша в темата :)

П.П. - нещо такова ли имаш предвид? Изображение

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Пон 07 юли 2014 13:25

да, нещо такова :th_up Иначе трапецовидните каси са с цел повече обем, ако касата ще е залепена за седалките, но в твоя случай това е невъзможно заради бутилката..

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Пон 07 юли 2014 13:45

Мда,ама аз каквото и кутия да сложа,тя винаги ще е залепена плътно в края на багажника и няма да има никакъв обем...това ще окаже ли голямо влияние на баса?В интернет намирам само трапецовидни и цилиндрични кутии...

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Пон 07 юли 2014 15:42

Тука се разви голяма тема кои коутии са по-хубави,знам че квадратна затворена кутия изважда може би най-добър звук,но по горе написах цилиндрична защото имам в предвид,че за твоя случай мисля,че е най-добре да сложиш такава кутия,в твоето положение мисля,че е най-удачния вариант,ионъче ако си направиш или купиш правоъгълна кутия тя няма да има почти никакъв обем,имайки предвид какво разстояние имаш в багажника,моето мнение е това,там какво ще решиш да сложиш вече е твой избор

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Пон 07 юли 2014 17:47

То и аз това се замислих,че квадратна/трапецовидна кутия няма да има никакъв обем,но то по тая логика и цилиндричната няма да има или се лъжа?Въобще има ли смисъл да слагам бас при тая глупава,огромна бутилка...

Последна промяна от IvanMan на Пон 07 юли 2014 19:51, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Пон 07 юли 2014 19:51

Колега направи като мен , един по малък говорител 10 инча с по малка цилиндрична кутия,естествено и малко по малък усилвател и ще ти заспи в ограниченото място в багажника,разбира се звука няма да е като думкането от една 12- ка или 15- ка , но си е супер пак.Аз го направих не заради това че нямам място в багажника,а поради причината че исках да оставя малко място и за някакъв багаж.

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пон 07 юли 2014 21:25

Имам 40л газова бутилка "пура", която не е плътно до седалките заради усилвателите, Събрах 50л кутия с 12-ка.

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Пон 07 юли 2014 22:09

Raikov написа:Имам 40л газова бутилка "пура", която не е плътно до седалките заради усилвателите, Събрах 50л кутия с 12-ка.

И добре ли свири в ограниченото пространство?

Последна промяна от IvanMan на Пон 07 юли 2014 22:27, променено общо 1 път.
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пон 07 юли 2014 22:51

Ми свири повече от прекрасно,когато е изчислена правилно и добър говорител в хечбек не намирам причина да не свири.
Минали са доста кутии в моите коли, последната беше трапец с 306 DVC Pioneer (която ми я откраднаха да умрът в кофите миндилите мръсни)и много къртеше. Сега съм правоъгълна и Hertz 300 D, Pioner-a много къртеше и болеше глава чак,Hertz-a е мек и приятен за слушане...
Ще потърся снимка и ще ти я пратя на лично!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”