скрита камера в кола

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

скрита камера в кола

Мнениеот kurmijanko » Съб 16 авг 2014 16:36

Здравейте, имам следния проблем: някой постоянно ми прави мизерии по колата, кривене на чистачки, чупенето им, драскане, чупене на странични огледала и т.н. Та понеже искам да заснема всичко това по някакъв начин за да разбера кой е и на този някой да му счупя ръчичките, искам да попитам дали някой от вас се е справял с подобен проблем и как?
Аз си мисля да сложа някаква скрита камера в купето, която да може да снима на тъмно и примерно да може да прави поне 12 часа запис. Та някой да е правил такива заснемания или да предложи друга схема...?

kriki
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
Двигател: AUY 2002

Re: скрита камера в кола

Мнениеот kriki » Съб 16 авг 2014 23:16

Колега, захващаш се с много скъпо и почти невъзможно нещо да знаеш. Минал съм по тоя път и ефекта е никакъв. За да снима 'нещото' в тъмното, ти трбва инфрачервено осветление. За да не се вижда с невъоръжено око диодите трябва да са на 940nm а не 850 с каквито са оборудвани повечето камери. Ако е в колата осветлението има страхотен проблем с отблясък от самите стъкла и на практика камерата не 'вижда' навън. За да вижда надалеч и да може да се разпознае човека, трябва да е поне 1mp камерата с h.264 компресия и качествена оптика, а диодите доста мощни. Тази камера изисква захранване, т.е. допълнителен акумулатор, който трябва да зареждаш всекидневно, както и sd карта 32gb. Диодите ако работят постоянно харчат доста ток, особено ако са мощни. По добре си направи каско, няма спасение от тия малоумници ... Дори да успееш да сложиш камерата, драскача най вероятно носи качулка и трудно би бил разпознат... Наистина мисията е невъзможна, аз просто реших проблема засега, като паркирам на друго място.

Danailov
Автомобил: VW PASSAT B4
Двигател: ABF
Контакти:

Re: скрита камера в кола

Мнениеот Danailov » Пон 01 сеп 2014 21:59

Здравей колега,
има много варианти за скрита камера. Не е задължително да я криеш. Виж няколко варианта, които можеш да ползваш:
http://olx.bg/2-5-hd-dvr-audio-i-video-kamera-za-kola-registrator-i56621100
http://olx.bg/shpionska-skrita-kamera-v-distantsionno-za-kola-klyuchodrzhatel-i56621132
Това са примерни неща, на пазара продават много подобни.За консумацията на ток не се притеснявай, те снимат само при движение. Аз съм си решил този проблем по друг начин. Ако искаш помощ, питай.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”