музика без усилвател?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

музика без усилвател?

Мнениеот firevint » Съб 07 апр 2007 19:02

Колеги, мога ли да си направя читава музика с добри говорители, но без усилвател.Не съм маниак на тема мощност.Искам звукът да е чист и плътен.Ако става дайте акъл за колонки и цени.мерси

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 07 апр 2007 19:26

Алпин са една от фирмите която се слави с кристален звук, но са малко по-скъпи от другите!

Hertz, са също добър вариант на поносими цени, но аз си мисля че един малък усилвател няма да ти навреди, не говорим да влизаш в някви огромни ватове, но ще ти помогне за силата на звука иначе плайера няма да може да направи кой знае какво.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 09 апр 2007 15:54

Напълно възможно е да си направиш супер музика и без усилвател! Аз съм с Panasonic 4x50W и съм много доволен! Вече зависи къде ще сложиш колоните. Ако ги поставиш на кората - няма как да искаш бас или хубав звук. Лично аз съм направил кутия за багажника - уплътнена добре с вата и с отвори за бас рефлекс, говорителите са благоевградски - 2 х 30W. Виж в гаража ми - там има снимки.

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Пон 09 апр 2007 21:28

Не знам за другите, но аз предпочитам Пайнера като марка. Също така и аз обичам хубавият звук и сравнително съразмеримите басове. Веднъж се бях возил в 1 опел с 2 туби в багажника и без други тонколони и на практика не чувах музиката, а я чувствах, което на мен лично не ми допада. При мен имам тези елипси в корите отзад, тези колони в предните врати и тия малките в таблото отпред. Като колоните в предните врати и в таблото са вързани успоредно и тия малките в таблото имат филтри за ниски честоти. Плеъра пак е на същата фирма и досега съм нямал никакви проблеми с него. Нито прескача нито нищо. Преди да купя всичко това си мислех и за някакъв усилвател, но после се отказах.. просто защото не ми трябваше.
С тази конфигурация ако седиш на предните 2 седалки се чува просто перфектно и без усилвател и има достатъчно мощност ако искаш да усилваш, няма изкривявания и ако мп3-ките са с хубаво качество като са рипвани се чуват кристално ясно. Също така този плеър има доста филтри и настройки и в зависимост от настроението можеш да пипаш доста работи и да променяш звученето. В интерес на истината направих експеримент и се возих 2-3 пъти отзад и смея да твърдя че не е приятно за хората отзад да се усилва повече от 15/55 степени. Просто защото задните са точно до ушите им.
Надявам се да намериш това което търсиш!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 09 апр 2007 21:36

Станислав - при мен положението е почти същото като при теб.
Аз имам 5800MP за плеър,чудесен е,елипси А6920,отпред TS-H1703.
Искам да те питам трябваше ли някакво преправяне на малките говорителчета за да ги закрепиш на таблото (всъщност не разбрах модела на колата ти?)? Аз съм много доволен от звука и силата и качеството. Преди няколко месеца си бях сложил и басче Херц ЕС 250 + усилвател.Хубаво свиреше,но отвън,че и отвътре в Голфа всичко се тресеше яката - ламарини,кори,номера...трябваше да обезшумявам и избрах по-лесния вариант - да махна баса.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 09 апр 2007 21:43

музика ще има.. ама за бас - забрави.

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 10 апр 2007 12:31

От форума бях видял 1 линк за сайт с размерите на тонколоните който могат да се поставят - 10см кръгли тонколони за Г3. Само капаците който са в комплекта не стават да се сложат понеже остават дупки и стой грозно. Сега видях, че не бях минал през гаража да се запиша.
То човека каза че иска хубав и чист звук. Никадя не е писал за басове. Въпреки че ако се пипнат настройките и се увеличи звука вътрешното огледало почва бая да вибрира и да се тресе, но просто басовете не са за мен.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 10 апр 2007 15:33

за добър звук ти трябва марково CD и маркови говорители висок клас.

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Вто 10 апр 2007 15:37

RaZU написа:за добър звук ти трябва марково CD и маркови говорители висок клас.
Висок клас говорители за музка без усилвател :?: :roll: :roll:

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Вто 10 апр 2007 18:23

За музика без усилвател трябват НИСЪК КЛАС говорители,които са с по-малка мощност и са предназначени точно за тази цел :wink:

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 10 апр 2007 20:32

абе не четете ли??? писал съм за качествен звук. прави ти качество с говорители от пазара за по 5лв.

искате да ми кажете, че някой смотани говорители вързани към CD-то ще вадят по-добър звук от това http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1014

Високия клас са много по чувствителни ( това май не го знаете?? )
имат кристален звук (повечето то вас не знаят за какво става дума)
не може да очакваш че ако вземеш CD NEO и му сложиш Hertz за 150+лв. и да чакаш качествен звук.

а според вас ако вземе усилвател Tunder ще може да направи с него качествен звук??

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 10 апр 2007 20:44

Станислав написа: То човека каза че иска хубав и чист звук. Никадя не е писал за басове.

От кога "хубав" звук изключва баса?

Човек чува от около 20 херца до около 18-20 000 херца. Желателно е и музикалната система да покрива същия диапазон. А най-качествените сетъпи покриват и извън тези граници ( освен да чува, човешкото тяло може и да усеща звуковите вълни! ).

За хубав звук си трябват качествени говорители. Както някой спомена - скъпите/качествените са по-чувствителни, най-кратко казано - имат по-високо КПД ( при еднаква входна мощност, по-чувствителните изкарват по-силен звук ).

И да - с Тъндър може да се изкара добър звук. Ако се нагласи така че да не се натоварва и да използва по-малка част от потенциала си, то кривене няма да има.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”