passat b3 комби Тонколони във вратите
-
- Автомобил: VW Passat b3
- Двигател: 1.8 90HP
passat b3 комби Тонколони във вратите
Здравейте :) Намислил съм си да слагам колонки на колата (passat b3 комби). Мисля да сложа в предните врати Blaupunkt GTX-803 DE, някой може ли да ми каже как е този избор за предните врати ?! В багажника пък ще сложа Blaupunkt GTB-8200A. За него не се колебая, но за тези във вратите-да...защото мисля че може и мощни да се окажат за там и да разклатят вратите по всеки възможен начин...Ако тези не са подходящи за там, може ли да ми препоръчате хубави за предните врати ?! БЛАГОДАРЯ :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: passat b3 комби Тонколони във вратите
Странен въпрос.Първо си миля,че за вратите бяха 17-18см.говорителите.После на тоя размер няма как да са мощни,а и зависи с какво точно ще ги храниш.Аз например съм с Pioneer TS-E1702IS и не са достатъчно мощни.Нямам усилвател разбира се,но това е всъщност основния фактор за въпроса ти.
http://pioneer.bg/Продукти/Серия%20E/TS-E1702IS/70
http://pioneer.bg/Продукти/Серия%20E/TS-E1702IS/70
-
мойта няма никъде колони освен в таблото и затова не знам какви да сложа и се интересувам, и се колебая между blaupunkt gtx 663 и blaupunkt gtx 803 разликата е с 5 вата минимална мощ и размера 663 са 16.5 см а 803 - 20см. CD-то ми е 4х40...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Избягвай да си купуваш каквото и да е от Blauбоклук. Не са това което бяха и качеството им е паднало драстично.
На B3 в предните врати ако не се лъжа говорителите са нестандартен размер. Стандарта е 13cm и 16,5cm, а оригиналните на пасата май са 15 и нещо сантиметра и не са кръгли. С малко заигравка се вкарват 16,5, но за съжаление готов преход ник по магазините няма.
Колко пари ти се дават за предни колони?
На B3 в предните врати ако не се лъжа говорителите са нестандартен размер. Стандарта е 13cm и 16,5cm, а оригиналните на пасата май са 15 и нещо сантиметра и не са кръгли. С малко заигравка се вкарват 16,5, но за съжаление готов преход ник по магазините няма.
Колко пари ти се дават за предни колони?
- Iezekil
То има няколко вида кори за Б3,тея с джобовите и капаците са за кръгли говорители..на мен обаче такова изпълнение не ми харесва.Има вариант за смяна на корите с такива от Б4,като си взимаш и държачите за говорителите обаче,понеже там те са хванати за вратата,не за кората.Само дето не знам дали има нужните вдлъбнатина и дупки за нея на вратата.Това е удачно,говоритела ще е 18см.но както казах на тоя размер не търси мощност.
Другия вариант е кори от Б3 дето са без капаци.Там трябва да се търси захващането на говоритела директно на кората,но сигурно ще има вибрации.Във всеки случай тея размери на СД 4х40 няма как да "разклатят вратите по всеки възможен начин".
Другия вариант е кори от Б3 дето са без капаци.Там трябва да се търси захващането на говоритела директно на кората,но сигурно ще има вибрации.Във всеки случай тея размери на СД 4х40 няма как да "разклатят вратите по всеки възможен начин".
- radi_nrj
Iezekil написа:Това е удачно,говоритела ще е 18см.
Няма такъв размер, на B4 са 16,5cm.
- Iezekil
Да,не са 18,а за конкретиката говорителите се водят 17см.То като погледнеш каталога ти се изяснява-10,13,17 и 20 см.
-
Мойте врати са с капаци без дупка за колони и ще ги режа разбира се. И разполагам със 70-80 лв. Искам главно пеещи да са, защото при по-висока скорост и пищялките в таблота хич ги няма отзад..само отпред се чува, а с тези във вратите надявам се да се чува малко по-добре + баса който ще сложа отзад
- Iezekil
Трудна задача.Ето едни боклуци http://olx.bg/pioneer-3-lentovi-govoriteli-za-kola-avto-koloni-16sm-40lv-novi-i63014918 но със слабо СД,говорители във врати,рязани кори....къса скоростна кутия и висока скорост...няма да е чудно но...ще ти останат парички за кори от Б4.
Последна промяна от Iezekil на Сря 19 ное 2014 8:26, променено общо 1 път.
-
ами аз мислех между марките Hertz, Blaupunkt и също ми харесаха HERTZ DCX 165.3, освен blaupunkt gtx 663
- radi_nrj
Сложи още 25лв и вземи това:
http://aval-bg.com/3/Hertz+DSK+165
Това са най-евтините, за които си заслужава изобщо да буташ вратите. Не са върха на сладоледа но покриват екзистенциалния минимум от качество и свирене.
http://aval-bg.com/3/Hertz+DSK+165
Това са най-евтините, за които си заслужава изобщо да буташ вратите. Не са върха на сладоледа но покриват екзистенциалния минимум от качество и свирене.
- Iezekil
С това изтръпнало СД 4х40 квото и да сложи е все тая.
- radi_nrj
To e 4x20W ама това е друг въпрос. Преднатаа линия трбява да е компонентна защото ако сложи коаксиални говорители целия звук ще му идва изпод краката.
- Iezekil
Аз навремето си сложих 10см. говорители в таблото,на мястото на пищялките и ги вързах предна линия,а тея във вратите-задна.После си купих други говорители и държачи за тях и ги монтирах в задните врати,като тея 10см. отпаднаха,не съм ги вързал.На практика не мога да кажа,че ефекта е кой знае какъв,особено ако се набляга на ниските честоти.Ако се намали баса се постига някаква сила на звука,но аз не гоня такъв ефект.
- radi_nrj
Ти реално вместо ефект си постигнал дефект. Оригинално колата ако има доворители в предните врати те са средно-нискочестотни и вървят комплект с високочестотни (пищялки), които са на таблото. Така този във вратата и този на таблото правят едно двулентово озвучително тяло, което се захранва от един канал на плеъра. Не случайно е направено така ама вече ме мързи да обяснявам.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”