çà ãîâîðèòåëèòå íà êîðàòà

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
sukhoi
Автомобил:
Двигател:

çà ãîâîðèòåëèòå íà êîðàòà

Мнениеот sukhoi » Съб 14 апр 2007 16:12

çäðàâåèòå ïðèÿòåëè :D

îò ñêîðî ÷åòå òóêà â ôîðóìà è ìè ñòàíà ìíîãî èíòåðåñíî:)...òà íà âúïðîñèòå:
ñëîæèë ñúì íà êîðàòà åäíè áîøìåíêè,íî êàêòî ðàçáðàõ íå ñå ïîëó÷àâà ìàêñèìàëåí áàñ,ìîãà ëè äà íàïðàâÿ êóòèè(ñ áàñ ðåôëåêòîðè) è äà ãè ñëîæà îòäîëó íà ãîâîðèòåëèòå....äàëè ùå å ïî äîáðî êà÷åññòâîòî(ùîòî òàêà è òàêà å íàðÿçàíà êîðàòà,íÿìà ñìèñàë âå4å äà ïðàâÿ îòäåëíà êóòèÿ çà òÿõ)

Ñúùî èñêàì äà ïîïèòàì çà ãîâîðèòåëèòå â òàáëîòî íà ãîëô 2-êà.Âñè÷êè òåìè èç÷åòîõ è íå íàìåðèõ íÿêîè äà å ïðåïîðú÷àë íÿêîÿ ìàðêà èëè ìîäåë,ìîæåòå ëè äà ìèïðåïîðú÷àòå íÿêîè êà÷åñòâåíè

áëàãîäàðÿ ïðåäâàðèòåëíî :D :D

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Re: за говорителите на кората

Мнениеот Vextor » Съб 14 апр 2007 18:12

sukhoi написа:здравеите приятели :D

от скоро чете тука в форума и ми стана много интересно:)...та на въпросите:
сложил съм на кората едни бошменки,но както разбрах не се получава максимален бас,мога ли да направя кутии(с бас рефлектори) и да ги сложа отдолу на говорителите....дали ще е по добро качесството(щото така и така е нарязана кората,няма смисал ве4е да правя отделна кутия за тях)

Също искам да попитам за говорителите в таблото на голф 2-ка.Всички теми изчетох и не намерих някои да е препоръчал някоя марка или модел,можете ли да мипрепоръчате някои качествени

благодаря предварително :D :D
Със сигурност ще свири по добре , защото в момента свирят в много голям обем (целият багажник ) ,като направиш кутии с басрефлекс от горната страна на кората баса ще е по плътен ,но не о4акваи 4удеса :twisted: :twisted:

Аз за говорителите на таблото просто отиди в някои аудио магазин и попитаи дали имат такива говоретели , виж на коя марка са , цена , ка4ество , 4естотен диапазон и ако ти харесат ги взимаи ....

П.С. Предполагам 4е колоните на таблото ще свирят без да са зака4ени за усилвател .... така 4е недеи да даваш безсмислени пари за някои вискока4ествени говорители с голяма мощност .......

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 15 апр 2007 8:48

аз съм го правил тоя номер с кутиите не е чак толкова голяма разликата и според мен неси струва защото става и по грозно и тежи повече на кората вчера сложих моите елипси в кората и свирят доста добре а за марката и за отпрет в таблото и за задните аз съм се спрял от доста години на сони и нямам никакъв проблем и като качество и като цена така че както ти е написал колегата избираш си марка решаваш че ти харесва и взимаш успех :wink:

martinsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinsa » Нед 15 апр 2007 10:35

sukhoi ако ти се занимава да праваиш котий за говорителите на кората си направи :) !Аз сашто сам си направил котий на кората и мога да ти каже че според мен е мн по добар звука , изкарал сам си "bassreflecs" отгоре както ти искаш да направиш!Вярно е че ште тежи повечко и трябва да си поиграеш да окрепиш кората , НО СИ ЗАСЛУЖАВА 8) ! ! !

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 15 апр 2007 17:54

Има смисъл от кутии ако имаш бас в багажника. Тогава се правят по малки кутии за да изкарат среди :arrow: 6-8 литра и срязани от 100-а херца нагоре.
Ако искаш да чуеш и някъв бас от тях те трябва да са поне по 15 литра, и стават много големи и тежки. Ефект ще постигнеш също, ако си направиш кората от ПДЧ и без кутии.
Моята съвет към теб е да направиш последното :wink:

Потребителски аватар
sukhoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sukhoi » Нед 15 апр 2007 19:44

ìåðñè çà ìíåíèÿòàè ñúâåòèòå....êîðàòà ñúì ÿ óêðåïèë îòäàâíà ñ åäíè ïðîôèë÷åòà è ñòàíà ìíîãî äîáðå,÷å ñå áåøå ìíîãî èçòúðáóøèëà

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”