Музика в Passat b5.5 Variant

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Famous
Автомобил: vw Passat b5.5
Двигател: 1.9 TDI P.D. 131 P.s
Контакти:

Музика в Passat b5.5 Variant

Мнениеот Famous » Чет 12 фев 2015 11:04

Колеги върти ми се една муха в главата за една музика но искам да се допитам до вас за мнения и предложения. Снощи едни приятел ми даде една идея за нова туба на която отгоре да сложа 2 Kenwooda http://olx.bg/prodavam-trilentovi-govoriteli-za-yaka-muzika-v-kola-i69935938 (тези от снимката ) .Мисълта ми е касата е висока колкото седалката за да се постават така, че да се чуват все едно са на кора (както знаем тя липсва в комбито). Нещо такова да се получи http://www.album.bg/unitedadmin/images/31788799/ само, че да е по висока. http://www.album.bg/unitedadmin/images/31788892/ тук съм скицирал само г/д как ще изглежда отгоре . Тубата ще е разделена така, че отсега с 3-леновите говорители да са отделно от баса.Говорителя с които е за баса е този http://www.pioneer-latin.com/en/products/tsw257d2-63.html и мисля да е с отворен обем . Това е усилвателя http://www.sonicelectronix.com/item_3511_Sony-XM-SD46X.html преди същата музка беше в голфа ми и беше Добре Доволноо :Mr Green Fun
От какво да се направи този "ШКАФ" Пдч-то е тежко и Мдф-то някакви идеи ?
Мисълта ми е някой правил ли е нещо подобно да даде идеи, размери, снимки :)приемам критики сякви :) признавам си че, не разбирам почти нищо от смятане на обеми, размери и др. :love.vwclub

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Музика в Passat b5.5 Variant

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 фев 2015 11:57

Не се занимавай с тия Кенууди ама си вземи по-добра предна линия, захрани я и нея през усилвател и си изолирай вратите. Труда ще е по-малко, резултата по-добър!

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Чет 12 фев 2015 12:07

ефекта със задната линия според мен ще е по добър :th_up т.к. заради баса отзад сега се чува само едно лумкане и хората които се возят отзад най вероятно почти не чуват музкиа а пък на предните седалки е силничко така, че според мен не е добре само предна линия иначе тиа говорители свирят доволно през усилвателя . Интересува ме повече от какъв матерял да го направя за да не тежи колкото една секция :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 фев 2015 19:38

Единственото което ще спечелиш е едио голям труп в багажника. Ако толкова ти е зор да се чува добре отзад сложи една прилична компонентна система и в задните врати + изолация. Тая мода с големите колони на кората от 80-те още ли не е умряла? От чисто музикална и акустична гледна точка това е пълна глупост.

Компонентни системи в 4-те врати + един приличен субуфер в багажника, който освен всичко няма и да заема много място ще свири много по-добре от това извращение датео си го замислил :biggrin

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Пет 13 фев 2015 19:15

колега целта ми е да направя нещо то това което имам не да давам по 360 лв за говорители толкова са на hertz... с това разполагам и това замислих т.к. няма да е необходимо да се режат кори по вратите и др. такива интервенции. Другата седмица ще започна работа и ще кача снимки :D

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 13 фев 2015 19:37

Преди време колегата Ради беше казал една много мъдра мисъл, която помня и до днес :Mr Green Fun , а именно: Ти като отидеш на концерт с гръб към сцената ли заставаш? Веднага пояснявам. За добра музика не се иска само сила, а и качество. Аз лично предпочитам второто, а компонентните системи на херц, ги има от порядъка на 100-110лв.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 13 фев 2015 22:13

То не е само Херц! Има DLS, Helix, Ground Zero и т.н. що годе прилични компонентни системи между 100 и 200лв. Това дето го мисли за да стане както трябва ще хвърлиш труд и материали за много повече пари, а резултата ще е далеч от това, което трябва.

Иначе за кутията 18mm ПДЧ или МДФ като на субуфера стената, на която ще е говорителя е хубаво да я направиш двойна.

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Съб 14 фев 2015 0:09

Stoyanov_Vw написа:Преди време колегата Ради беше казал една много мъдра мисъл, която помня и до днес :Mr Green Fun , а именно: Ти като отидеш на концерт с гръб към сцената ли заставаш? Веднага пояснявам. За добра музика не се иска само сила, а и качество. Аз лично предпочитам второто, а компонентните системи на хертц, ги има от порядъка на 100-110лв.

Братле вече имам известни идеи как да стане ... просто искам да заложа на сигурното което съм изпитал. Повярвай ми и аз предпочитам качеството пред силата . Един приятел отидохме да си избира такава система (хертц не мога да се сетя за точния модел около 130 140 лв даде ) за буса . После ги монтирахме какво да ти кажа нямаше нищо общо нито като качество нито като сила сравнение със задната линия с на корите от 80 години. Щом човек неразбиращ от музика е дал 130 лв. и да ти каже, че за тези пари е очаквал малко повече ...още повече, че като ги усили кривеха и CD-то гаснеше някакво Сони беше (явно трябвало да ги захрани с усилвател). Ей не знам ще видим какво,че се получи както казах преди тази музика ми беше в голфа и мях мн. доволен.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 14 фев 2015 2:28

Те ти само предни без субуфер, захранени само от плеъра, който вади 16W на канал реална мощност. На всичкото от горе са по-малките по размер 13 сантиметра :mhihi

На B5.5 не се хващат кората, а за ламарината, което е доста по-стабилно. Добри говорители монтирани къдърно ще свирят така, че незнаещите ще те питат къде е субуфера :biggrin

Потребителски аватар
Famous
Контакти:

Мнениеот Famous » Съб 14 фев 2015 8:31

е да монтират се с адаптери . Аз съм от хората който като си наумят нещо го правят независимо после може и да съжалявам но мисля, ще се получи добре . Нека да изчакаме да видим :)

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Съб 14 фев 2015 9:43

В крайна сметка колата си е твоя колега, прави както намериш за добре стига на теб да ти хареса резултата. Ти караш колата, ти слушаш музиката, така че го прави по твоите виждания :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”