Проблем с аудиото на Touran 2.0 TDI

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
MarinPM
Автомобил: VW Touran
Двигател: 2.0 TDI

Проблем с аудиото на Touran 2.0 TDI

Мнениеот MarinPM » Вто 17 фев 2015 12:16

Здравейте,
Имам следния проблем с аудиото на колата (Touran 2.0 TDI, 2006):
Не всеки път тръгва(напоследък доста често), в смисъл като го пусна, екрана зарежда и се появява да речем последната станция на радиото, която съм слушал, но няма никакъв звук и съответно каквито и копчета да натискам или пък тъч-дисплея и нищо! Нещо като забил компютър ми прилича! Дали може да се ъптейт-ва цялата аудио-навигационна система или нещо подобно. Съответно мога ли да закарам колата при някой специализиран за такава процедура!

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с аудиото на Touran 2.0 TDI

Мнениеот xtoni » Сря 18 фев 2015 22:45

Колега, добре е да уточниш първо кой е модела на плеъра, ясно е че допълнително е слаган плеъра, туран 2006 фабрично няма тъч! Ако е оем rns510, съответно версия на софтуера?

MarinPM

Мнениеот MarinPM » Чет 19 фев 2015 10:09

Точно този модел се оказа аудиото! Съжалявам че не уточних по-рано, но колата е при мен от седмица и още не съм я разцъкал както трябва! Значи въпроса е дали мога сам да си изтегля отнякъде ъпдейт на софтуера (което ме съмнява) или ако знаете къде трябва да отида за да ми го направят по-разбиращи от мен!
Благодаря предварително за информацията!

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtoni » Чет 19 фев 2015 11:24

Задръж Setup (скрито меню) за да ти излезне version info! Имай в предвид че в много случаи не излиза ако не е активно скритото меню! Или поне ако се демонтира плеъра отгоре има етикет и пак може да се види фабричната версия! Във форума има доста подробна тема за рнс510! Ъпдейт на рнс510 е възможен но и винаги има определен риск да спре плеъра! При някои случаи след ъпдейт на горна версия се получава им проблем с акумулатора (изтощаване , не заспиване на плеъра) виновника за това е стар Can Gateway модул! Темата е страшно дълга и препоръчвам да напишеш от кой град си и с молба към разбирачите да отвърнат :)

MarinPM

Мнениеот MarinPM » Чет 19 фев 2015 11:43

xtoni написа:Задръж Setup (скрито меню) за да ти излезне version info! Имай в предвид че в много случаи не излиза ако не е активно скритото меню! Или поне ако се демонтира плеъра отгоре има етикет и пак може да се види фабричната версия! Във форума има доста подробна тема за рнс510! Ъпдейт на рнс510 е възможен но и винаги има определен риск да спре плеъра! При някои случаи след ъпдейт на горна версия се получава им проблем с акумулатора (изтощаване , не заспиване на плеъра) виновника за това е стар Can Gateway модул! Темата е страшно дълга и препоръчвам да напишеш от кой град си и с молба към разбирачите да отвърнат :)

Благодаря за бързия отговор! Намерих я темата, която наистина е много дълга (разбрах и за проблема с изтощаването на акумулатора) и въпреки че имам някакви технически познания, засега не се наемам да ъпдейтвам сам, за да не си докарам по големи бели на главата.
Принципно съм от София, но често пътувам и в страната, най-вече до Пловдив и региона, така че ако се намери някой по-вещ от мен ще съм му благодарен!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”