Идеи за музика в колата ?
-
- Автомобил: VW Passat b3
- Двигател: 1.8 90HP
Идеи за музика в колата ?
Здравейте :) Наскоро смених колоните в таблото на стария пасат б3 комби..и понеже до сега беше без плеър и не знаех, че колоните в таблото са единствените...и с тези в таблото само работата не става..отпред има супер звук но отзад се губи..и търся нещо за отзад и идеи как да го направя..мислех си за бас каса с басов говорител и такъв, който да пее заедно с колоните в таблото (не знам как му се вика на него), но сега намерих и това http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=3&products_id=571 (не е реклама на сайта). Някакво мнение може ли да изкажете ? Мисля и в предните врати да сложа ALPINE SPG-17C2, които според мен са доста добри, но не нямам опит с колони за коли и така..Благодаря на всеки, оказал малко помощ и дал някакво мнение :) Лек и безавариен ден !!
-
- Автомобил: vag
- Двигател:
- Контакти:
Re: Идеи за музика в колата ?
Най добре оркестър 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Привет колега, с какъв плеър си и Б3-йката ти има ли фабрични джобове за колони в предните врати или задните врати?
Тези елипси къде мислиш да ги слагаш?
Ако е в багажника по-добре бас каса.
Ако е в багажника по-добре бас каса.
-
плеъра ми е китайски SANG :D нищо особено, но добре пее с тонколонките в таблото. Нямам никъде джобове и затова в багажника исках нещо..избягвам да режа но ако се наложи ще режа отпред вратите...другаде няма къде..тази вечер търсих в OLX и попаднах на 2 обяви на трилентови каси и доста ми харесаха...
1. http://olx.bg/prodavam-dvukamerna-stereo-tonkolona-za-kola-filmer-i72268100
2. http://olx.bg/tonkoloni-za-kola-i72624386
За само бас каса отзад не искам..защото май няма да има добър баланс на музиката..ще има бас ама пък мелодията няма да е добра в колата...защото предните колонки в таблото не са нищо особено за такава голяма кола.
1. http://olx.bg/prodavam-dvukamerna-stereo-tonkolona-za-kola-filmer-i72268100
2. http://olx.bg/tonkoloni-za-kola-i72624386
За само бас каса отзад не искам..защото май няма да има добър баланс на музиката..ще има бас ама пък мелодията няма да е добра в колата...защото предните колонки в таблото не са нищо особено за такава голяма кола.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колега, тези каси ще искат и усилвател 

- bigboy_kn
- Автомобил: vw golf mk3 1.4
- Двигател: ABD 1993
Колега, моето мнение е, че с тези каси и по-точно с тези колони в тях ще си дадеш парите ей така. Ефект от тях може да има, ако ги сложиш върху кората отзад, но тогава става доста кофти видимостта зад колата. Не прави грешката да ги слагаш в багажника.. бас няма да извадат, а звука почти няма да се усети. Ако наистина си се решил да правиш хубаво кар аудио помисли за джобове за колони в предните врати, за тези пари можеш да си вземеш едни хубави среди, които в комбинация с колоните в таблото ще извади що годе добър звук. В багажника можеш да помислиш за усилвател и бас, но там вече бюджета който си определил за музика играе много важна роля върху избора на марка и компоненти! 

-
аз не гоня ефект на половината коли-дискотеки...просто искам баланс в колата и чисто звучене, а съм чувал че тези тонколони вадят доста кристален звук и бас и наскоро чух и на живо, но единичния модел, не двойния...и много добре звучеше и от тогава търся такъв тип...отново казвам не гоня тип дискотека ами балансирано звучене и добро качество.
http://www.snapdeal.com/product/blaupunkt-gtb-8200-a-8/2089862439 аз бях с това багажника и е доволно. На кората 2 елипси. 

-
Колата е комби..а кожената кора не ми се реже..иначе и аз се засилих към този буфер ама отзад само бас ще вади а мелодия не..и се отказах постепенно
Щом е комби , правиш си добра предна линия и си слушаш.. това е. В задните врати и там може да сложиш ако има място.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
B3 е абсолютна греда за озвучаване. Както каза един колега по-горе повечето са с колони само в таблото, а тия дето имат във вратите са с едни нестандартни шестоъгълни говорителчета. За да се сложи 16.5mm говорител във вратата трябва рязане.
Отзад във вратите също няма място за говорители И за да се сложат трябва рязане и отливки. Стандартно има места от 2-те страни на щората за едни мънички елипси 4х6 инча.
Какво бих направил аз, ще си търся джобове за предни врати с място за говорител, че не съм сигурен тия дето нямат дали можеше да се преправят. Слагам една компонентна система отпред с пищялки на таблото и мидбасче във вратата. Малко изолация на ламарините и един малък субуфер в багажника.
За да могат тия отзад да не слушат само бас ще сложа някакви елипси 4х6 инча на заводските места, които ще пускам само когато някой се вози отзад.
Отзад във вратите също няма място за говорители И за да се сложат трябва рязане и отливки. Стандартно има места от 2-те страни на щората за едни мънички елипси 4х6 инча.
Какво бих направил аз, ще си търся джобове за предни врати с място за говорител, че не съм сигурен тия дето нямат дали можеше да се преправят. Слагам една компонентна система отпред с пищялки на таблото и мидбасче във вратата. Малко изолация на ламарините и един малък субуфер в багажника.
За да могат тия отзад да не слушат само бас ще сложа някакви елипси 4х6 инча на заводските места, които ще пускам само когато някой се вози отзад.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз бих разкарал първо гадния SANG
Нямаш си и на представа с един Pioneer,Alpine или Kenwood колко ще се подобри звука,дори и да са от ниския клас.

Нямаш си и на представа с един Pioneer,Alpine или Kenwood колко ще се подобри звука,дори и да са от ниския клас.
Bai Sando написа:Аз бих разкарал първо гадния SANG![]()
+1 Аз доста време карах с един Блаупункт най-нисък клас и като сложих най-обикновеното Сони ( пръчка си е ) разликата беше до небето!
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще се прави хубава музика, трябва да се направи предна линия от сръчен човек, който и преди се е занимавал с това, обезателно трябва изолация и по някакъв начин да се ограничат вибрациите и съответно дрънченето на всичко общо взето. Аз бях се хванал на това хоро, сложих Pioneer, то като взе че се раздрънча всичко, колоните който бяха във вратите съм ги изключил, взех за таблото JBL 10 см за 55 лв, те се издъниха за отрицателно време въпреки, че бях ограничил ниските честоти, сега си взех най-ниската серия Blaupunkt за 29 лв и съм супер доволен, но откровенно казано таблото ми отнякъде пак намира да дрънчи при определени честоти, мислех да слагам елипси, но така или иначе колата ме изоставя малко по малко и реших, че не си заслужава инвестицията.
Моя съвет е оставяй си Санг-а, купи си някакви по прилични 10 см за таблото и това е, хубава музика с по-хубава кола. Ще си спестиш излишни главоболия най-малкото
Моя съвет е оставяй си Санг-а, купи си някакви по прилични 10 см за таблото и това е, хубава музика с по-хубава кола. Ще си спестиш излишни главоболия най-малкото

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”