Избор на CD/USB плеър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Избор на CD/USB плеър

Мнениеот joromnt » Вто 18 окт 2011 20:25

Колата е Г4, бюджета сведен до 200лв грубо.
Сега ползвам Панасоник /Made in Japan/ но ми омръзна да се занимавам с аудио дискове. Свири добре, но просто не побира достатъчно трак-ове.
Искам да сменя музиката, но не знам на къде да се насоча.
Критериите:
- да е черно радиото;
- да е с USB, то е ясно че ще чете поне MP3/другите музикални варианти не ме интересуват./
- подсветката да е червено/синьо, синьо/червено за да се връзва с осветлението на интериора;
- настройките на звука е добре да са повече, но не съм маняк! За предпочитане да има регулиране на ниски/средни/високи честоти.
Дистанционно не ми трябва, Блутуут не мисля да ползвам за подаване на сигнал. Външен усилвател към този момент няма да слагам. Колоните в колата са заводските, нямам планове да ги подменям, вършат си чудесна работа към този момент.
Ориентирал съм се към ново радио заради гаранцията, въпреки че втора ръка е вероятно да може да се вземе по-висок клас техника.
Гледам по сайтовете следните модели:
- http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... LCF-600URU
- http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... -LCF-600UR
- http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... -CDE-120RR
- http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... VC-KD-R521
- http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... DEH-3300UB
- http://avtoaudio.media.zora.bg/catalog/ ... x_gt540ui/
LG - харесва ми дизайна на панела, но не знам качеството по принцип какво е, и звука как ще е?
Alpine - всеки казва че са най-добрите, но само те са с 12 месеца гаранция??
JVC - в другата кола ползвам такова но без USB, малко неудобно меню, и е леко странно щото няма бутони смяна за станциите.
Pioneer - Много ги хвалят? 3300 или 4300 модела?
Sony - прекалено лъскави стоят, но не го изключвам като вариант.
Ходих до една техно верига днес да огледам на живо. Консултанта каза цитирам "тия са добри, и тия са добри, а пък тия са най-добрите". Чудо просто :063: На въпроса ми дали може да се регулира осветлението на панела на разните модели, отговора беше "Не, не могат.... Абе едното си променяше цвета.". Т.е. от там едва ли да ме консултират адекватно.
Давайте мнения за тези модели, предложения други също се приемат.
За сега LG ме грабва с дизайна, а Alpine с предполагаемото си качество/пича го пусна от флашка да пее, доста добре пее/.

Потребителски аватар
lpishinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на CD/USB плеър!!!

Мнениеот lpishinov » Сря 19 окт 2011 12:37

Колега аз бих ти препоръчал този модел http://aval-bg.com/car-audio/pioneer/cd ... -deh-140ub
Преди месец го закупих от този магазин за мой приятел и много ми хареса как свири, настройки вид и т.н.
Аз лично имам по-стария аналог на този пайнер и за 1 година вече е перфектен. Свири чудесно за парите си и има стандартния набор от звукови настройки, които мисля че биха те задоволили освен, ако не търсиш hi-end звучене. :beer

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 19 окт 2011 12:44

+10 за пионера. За тези пари ,до 200лв , е най добрия избор. LG Sony и мони , не се коментират изобщо, когато говорим за кар аудио !!!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 окт 2011 14:07

За около 200лв това са вариантите:

ALPINE CDE-120RR
Pioneer DEH-4300UB
Kenwood KDC-4051UG

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 19 окт 2011 20:29

Ей лоши хора сте :Mr Green Fun Що ме отказвате от LG-то, арен дизайн има mhihi
Аз не знам защо, но тия Pioneer не го долюбвам нещо.
Сериозно се замислям за Алпина, продавача ми каза че имало и с синя подсветка. Но няма. Това червеното също ми допада. В един друг форум обаче прочетох че не може да регулираш средните честоти. Можело само ниски и високи? Някой нещо по тоя въпрос?

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 19 окт 2011 21:25

joromnt написа: В един друг форум обаче прочетох че не може да регулираш средните честоти. Можело само ниски и високи? Някой нещо по тоя въпрос?

За това PIONEER :bowdown :bowdown :bowdown

Някога слушал ли си пионер в кола ,че казваш ,че ги недолюбваш :screwy

п.п Обаче знаеш ли , наистина трябва да си купиш "красивото" LG и да го послушаш известно време и после да забодеш пионерчето !!! Тогава ще усетиш разликата и за какво ти говоря :012:

Потребителски аватар
lpishinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpishinov » Сря 19 окт 2011 22:30

Колега, недей се вкарва в приключение с избора. Дали пайнер,алпин или кенууд, че дори и сони в този клас няма кой знае какво значение. Харесай си едно на външен вид, което те кефи най-много. Прегелдай какви екстри искаш да има и това е. Ако обаче ще слагаш качествени колони от среден и висок клас, виж тогава има голямо значение.

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Сря 19 окт 2011 22:55

Точно преди 1 седмица и аз имах дилема относно избор на ЦД,чудех се м/у Pioneer DEH3300ub и Kenwood KDC-4051UR.И си купих Kenwood-a,за сега съм мн доволен,има супер наситено червена подсветка на бутоните която се връзва с таблото на голф4,единствено което ми прави впечетление е че сменя бавно песните от диска сравнение от предния ми Pioneer,но от както имам USB не ми се налага да пускам диска :D.Ако не те дразни нещо самата марка ти предлагам да поразгледаш и тоя модел,купих го от http://www.aval-bg.com доставка всичко точно :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 19 окт 2011 23:05

През деня като има слънце, надписите по дисплея на Кенууда виждат ли се колега?
Щеше ми се да го видя на живо, че да може да го чуя първо, а в града ми няма къде да стане това.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 19 окт 2011 23:17

Слушал съм Pioneer 2020 мисля да беше, един приятел го разкарва няколко години вече в Мазда 323Ф. Не се оплаква, работи си доволно. Но някакси съм предубеден към марката, личен опит с нея нямам.
Иначе имам впечатление за по-старите модели на LG, доста куца история. Но те и отвън по нищо не блестяха. Изглеждаха така все едно са ги правили китайчетата в часовете по "Труд и техника". Горе-долу и менюто им такова беше, и настройките за звука. Сега гледам са пооткраднали малко дизайн от тук от там, да не би да са влязли в правия път.
На мен мисълта ми е друга, че говоря така за външния вид предимно. Колоните са ми заводските, не блестят с някакви грандиозни звукови параметри, свирят, но не са изписали зорите. Taка и ще си останат, докато не се прецакат. Та от тая гледна точка и не ми трябва някакво ненормално плеърче, основните изисквания са да не прави проблеми/нямам нерви да се занимавам/, да се вписва горе долу в таблото и да има USB.
Имам предложение за -> ALPINE CDE-100EUB
Някакво мнение за него в сравнение с 120RR модела?

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Сря 19 окт 2011 23:50

joromnt написа:През деня като има слънце, надписите по дисплея на Кенууда виждат ли се колега?
Щеше ми се да го видя на живо, че да може да го чуя първо, а в града ми няма къде да стане това.

Ми да ти кажа че като напече точно на дисплея не се вижда много много,но и на pioneer-a не се виждаше кой знай колко,на кенууда самия дисплеи е някъв с един такъв синйо-лилав отенак ли и аз точно не знам как да го обесня,утре ще го снимам и ще кача снимки

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 20 окт 2011 1:10

Не знам ама ниския клас на pionerr много дървен изглежа. Като дизайн и качество на материалите са много зле :? Аз преди 3-4 години си бях купил 2900 мпб и изглеждаше много по-добре. За LG ми е същото мнението. Моделите на sony изглеждат по добре, но на тях нещо не съм им фен :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 20 окт 2011 7:35

Абе да, Sony изглеждат добре по снимки. Като ги видях на живо, светят все едно са ти се паднали от Лъки бой. Нещо не ме грабнаха.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 20 окт 2011 9:26

Сега разбирам ,че ти явно си избираш плейър по красота ,а не по звук. Не знам как може да си предубеден към нещо което не си ползвал. Впрочем преди години и аз мислех като деб , имах си едно сони с усб и си мислех ,че няма какво повече да се желае от към звук със сток говорителите в колата . И аз не вярвах на приказките ,че соното не ставало , било с дървен звук , а пионера бил страшен.Да ама не. Реших един ден да го пробвам този велик пионер и си взех 5100ub , еми няма такъв звук просто в сръвнение със сонито. Сонито звучи като радио точка спрямо пионера.

И като заговори за фабричните колони на голф 4 ,които впрочем са Филипс 20w , нямаш представа просто какъв мощен и чист звук изкарват с пионерчето !!!

Но както каза ти , си предубеден към пионер , жалко.

Успех ! с Алпина също няма да сбъркаш , но не и ако е от най ниския клас....

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 20 окт 2011 11:13

Грешно си ме разбрал колега. За сега разглеждам картинки и сондирам мнението на хора който са по-запознати от мен в тази насока. Визирам теб и останалите момчета дето пишете тук. Не мисли че не чета мненията ви или ги подминавам, само защото не съвпадат с моето, напротив! Но предпочитам да проверя какво мислят хора който нямат интерес да ми продадат конкретен плеър само защото трябва да се изчиства от складовете или просто има бонус за него/работил с такава техно верига и знам за какво става дума от другата страна на монетата/. Окончателно ще се избере като си занеса една флашка с няколко песни, стана пред щендера с плеърите и пуснем няколко от изброените по-горе модели. Но до тогава аз ще съм подготвен, ще знам какво да поискам, какво да попитам и върху какво да се акцентира!
Едно е ясно - Sony няма да е,JVC също няма да е, от LG май май ме отказахте.
Най ме интересуваше дали няма да се намери някой човек собственик на някой от изброените модели, да каже от личен опит кое как е!
П.п. А за Sony - пробвали сме в моята кола и в колата на познат едно и също как звучи, все Г4 с заводски колони. Той свири със Sony с флашка, а моето аудио нещо е Panasonic с 8 дисков аудио чейнджър. Ами да не се засегне някой собственик, но Sony-то звучи все едно някой до е хванал и го стиска за гърлото :Mr Green Fun

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”