Музика на голф 4, съвет за колони

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Mitara6ki
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AHF 1999

Музика на голф 4, съвет за колони

Мнениеот Mitara6ki » Пон 17 дек 2012 22:35

Здравейте, колеги. Реших малко да подобря качеството на музиката, тъй като се порадвах на оригиналната. Сега въпросът ми е какви колони да сложа на мястото на оригиналните, като имайте предвид, че нямам желание да се изхвърлям с парите, търся нещо средно като цена-качество. Също така ми трябва и усилвател за буфера, препоръчайте ми някой и как е по-добре да направя - да вържа колоните към 4 канален усилвател и отделно един за буфера, или може да стане колоните към сд-то и само един за буфера? Отделно преди доста време гледах проекти за бас каса на някой колега, която беше направена собственоръчно и заставаше плътно по задната седалка, а колоната е точно зад подлакътника. Някой виждал ли я е тази тема, защото аз я търсих един час и не мога да я намеря, а искам точно така да го направя? Благодаря на отзовалите се предварително :)

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Re: Музика на голф 4, съвет за колони

Мнениеот audi__a8 » Пон 17 дек 2012 23:45

здр отностно колоните азлично бих ти препорачал херц един приятел кара к такива и са варзани деректно към усилвателя думкат яко и вече доста време си ги кара без проблеми

Потребителски аватар
Mitara6ki

Мнениеот Mitara6ki » Чет 20 дек 2012 1:16

Благодаря, колега. В размисъл съм действително за херц-а, някой има ли представа в коя верига са най-евтини, защото нямам време да обикалям :( Също така откъде мога да си взема рингове за колоните, защото разбрах, че няма да паснат на оригиналните отвори в корите?

Потребителски аватар
Luki87
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Luki87 » Чет 27 дек 2012 11:49

Значи за голфа ти трябват "БЛЕНДИ" за да сложиш колоните, иначе ще ти опират в прозорците и имаи в предвид че предни задни са различни блендите ето да ги видиш.
http://ravena.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82% ... olkswagen/
Като препоръка за говорители разделена система на Херц но за нея усилвателя е задължителен за да свири хубаво, но зависи в какви пари искаш да се вместиш....
Дано съм ти помогнал.

Потребителски аватар
Mitara6ki

Мнениеот Mitara6ki » Пет 28 дек 2012 12:25

Много благодаря, колега, търсих ги, но все не ги намирах тези бленди! :)Как да разбера кои са за отпред и кои за отзад? Иначе и аз съм се ориентирал към Херц-а, но тях ще ги взема на следващата заплата и засега мисля да ги свържа към сд-то, защото не ми се занимава да опъвам кабели в този студ :D Като се постопли времето вече ще го мисля.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 14 яну 2013 20:11

Риговете за отпред и отзад са еднакви като диаметър и височина! Хертз е добър избор ,но можеш да се ориентираш и към Граунд Зеро за повечко мидбасс !

Потребителски аватар
Luki87
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Luki87 » Пон 14 яну 2013 20:47

Слагай Херц и няма да сбъркаш. Признал съм го голфа за акустика на фабричните места но имай на предвид, че трябва добре да уплътниш ринговете към купето и самите колони към ринговете защото по спомен нямаше изолация помежду им.

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Пон 14 яну 2013 21:05

Относно ринговете, зависи какви говорители си решил да сложиш, но в повече случаи най-лесния вариант е да изрезеш ринг от пдч,мфд или щперплат и да го захванеш и за самата врата. Аз така и направих. Сложих компонентна система на Ground Zero http://caraudio-bg.com/Ground-Zero-GZHC-16X Пасва идеално на оригиналните места. Но задължително вързана към усилвател, иначе каквото и да сложиш към плеъра няма да има никакъв смисъл. Отностно тази компонентна система, когато я чух за първи път помислих, че имам 10" суб в багажника :)

Потребителски аватар
Mitara6ki

Мнениеот Mitara6ki » Сря 16 яну 2013 1:13

Ground Zero-то какви пари е? За уплътнение между ринговете и вратите/колоните предполагам, че мога да използвам някакъв вид гелообразно лепило, или препоръчвате нещо друго? :)

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Сря 16 яну 2013 18:09

колега какъв ти е бюджета (горе-долу)
аз съм с hertz esk 165 компонентна система на 3ката и свирят доста прилично дори и без усилвател, но са 180 лв.
ето от тук можеш да си ги поръчаш он-лайн по-евтино http://www.avitel-bg.com/hertz-esk-165-5
а щом имаш и буфер в багажника, в задните врати няма смисъл да слагаш колони

Потребителски аватар
Mitara6ki

Мнениеот Mitara6ki » Нед 20 яну 2013 23:39

Горе-долу 200лв ще дам за музика, но го отлагам, защото ще си правя предницата сега, а днес и масло почна да капе яко под кората и утре ще я карам да я видят, дано не е нещо сериозно :(

Потребителски аватар
GTI6636
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI6636 » Пон 01 юни 2015 20:05

Здр.колеги искам само да ви помоля за малко съвет,значи до днес имах каса с усилвател,обаче вече ми е ниобходим багажника и я продадох,сега искам да си сложа елипси на задната кора и да ги вържа към усилвател.Моля за съвет за какви елипси да сложа като марка и големина.Другите говорители са ми оригинални.Благодаря за съветите предварително.Бюджета ми е до около 120-140лв...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 02 юни 2015 10:46

Спести от 8 кутии цигари и вземи тия:
http://aval-bg.com/79/DLS+960

Тия също са добри и са по-близко до бюджета:
http://aval-bg.com/16/Hertz+ECX+690.5

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”