Здравейте колеги,
Случаят е следният. Миналият месец си закупих ресиивър Pioneer MVH-170UB за пасата ми б5.5 2003 година. Системата ми е от 4 колони Hertz dsk 165 и усилвател BLAUPUNKT EMA-455. Но като сложих въпросният ресиивър се оказа че колонките с него изкарват само бас. Допитах се до един познат , който е по на Ти с аудио системите и ми каза ,че този ресиивър е бил само за бас каси , туби и прочие. Та сега видях един ресиивър на "промоция" в технополис и въпросът ми е , ако някой е запознат с този модел да сподели дали ще стане за моята аудио система? И дали е правилен избор. Ето го и него: http://www.technopolis.bg/bg/CD-DVD-car-receivers/Car-receiver-JVC-KD-R751/p/310469

Питане за Авто Ресиивър.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Питане за Авто Ресиивър.
Преди да смениш плеъра порови из настроийките на плеъра и на pre out трябва да имаш възможност да избереш Rear или Subwoofer. Сложи го на Rear и ако имаш HPF или LPF филтри ги изключи.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: B5.5 AVF 2003
Значи "Pre out" не открих , HPF-to е изключено а LPF няма. Има някаква настройка "SUB. W." на която опциите са Nor. Rev. и Off.
Пробвах ги но на "off" няма абсолютно никакъв звук , а на другите 2 си е както писах по горе нищожен звук и много бас. Забравих да спомена ,че без усилвател с този плеър колоните свирят , но с усилвателя не.
Пробвах ги но на "off" няма абсолютно никакъв звук , а на другите 2 си е както писах по горе нищожен звук и много бас. Забравих да спомена ,че без усилвател с този плеър колоните свирят , но с усилвателя не.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колега аз ползвам 1500ubb. Влез в менюто(натискаш врътката за усилване и намаляне на звука) отиваш на Аудио от там имаш HPF като влезеш вдигни малко честотата и потвърди с натискане пак на мултибутона, след това ти дава да увеличиш малко силата през HPF (въртиш надясно), ще ти се появят малко от малко високите. Имаш ли туба или усилвателя го ползваш за говорителите? Ако имаш, търсиш в Audio менюто Sub.Ctrl и го задаваш на Norm (rev ти е ако е обърнат говорителя, което ме съмнява). Няма смисъл да си сменяш ресийвъра.
edit: Тоест ползваш усилвателя за говорителите? В такъв случай освен това на HPF което ти казах, слагаш Sub на нормал, ще ти излезе още една опция за контрол на честота до 200 мисля че беше, задаваш я по-висока и излизаш от там и търсиш Bass Boost в аудио менюто, намаляш го на -6 (не забравяй да настроиш HPF) и трябва малко да се нормализира. След като ги направиш тия работи може би малко от малко ще разбереш коя опция какво прави и ще трябва да си настроиш плеъра да свири по вкуса ти. Да не говорим че трябва да пипнеш HPF на самия усилвател който ползваш и да намалиш LPF.
edit: Тоест ползваш усилвателя за говорителите? В такъв случай освен това на HPF което ти казах, слагаш Sub на нормал, ще ти излезе още една опция за контрол на честота до 200 мисля че беше, задаваш я по-висока и излизаш от там и търсиш Bass Boost в аудио менюто, намаляш го на -6 (не забравяй да настроиш HPF) и трябва малко да се нормализира. След като ги направиш тия работи може би малко от малко ще разбереш коя опция какво прави и ще трябва да си настроиш плеъра да свири по вкуса ти. Да не говорим че трябва да пипнеш HPF на самия усилвател който ползваш и да намалиш LPF.
Последна промяна от Traytor на Нед 21 юни 2015 15:02, променено общо 1 път.
-
Нямам буфер за колонките ползвам усилвателя.
-
Проблема е решен. Намерих къде е SP-P/O MODE и избрах Rear/Rear и сега свири нормално . Благодаря на отзовалите се!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”