Здравейте!
Закупих си субуфер Босе,прекарах си кабели до багажника,но имам проблем с озвучението.
При усилване над едно ниво започва да пука и прекъсва и като цяло качеството не е добро.
CD то ми е KENWOOD.
Молбата ми е ако някой има схема за свързване на въпросния субуфер да я качи или да бъда насочен къде да търся проблема.
Благодаря предварително.
Поздрави!

Свързване на subufer BOSE A3 8L
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Re: Свързване на subufer BOSE A3 8L
Ти усилвател върза ли му на въпросния съб?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Той си има усилвател, или поне моя има, но и аз не знам как да го вържа.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
fena_01 написа:http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/96187-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-subufer-bose-a3-8l/
Темата е пусната от мен,но пак имаме проблеми със свързването.
Имам питане.
При наличен буфер Bose с вграден усилвател и CD Alpine ( http://www.alpine.com.au/showItem.php?item_id=46 ) с един изход за усилвател какво е нужно за да се върже и свирне това е кола? Кабелите са ясни.
Как ще се управлява усилвателя включване/изключване? От CD-то ли?
При наличен буфер Bose с вграден усилвател и CD Alpine ( http://www.alpine.com.au/showItem.php?item_id=46 ) с един изход за усилвател какво е нужно за да се върже и свирне това е кола? Кабелите са ясни.
Как ще се управлява усилвателя включване/изключване? От CD-то ли?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Усилвателя на босето си има нормален ремоут както на всички други усилватели трябва само едно кабелче чинчове на мини исо.

http://www.tme.eu/bg/details/zrs-miso_4rca/shtekeri-i-gnezda-iso_/4carmedia/
Свободното кабелче дето остава е ремоута.
При минаване на афтърмаркет плеър е добре да се сложи и фантомно на антената. Продават ги готови.

http://www.tme.eu/bg/details/zrs-miso_4rca/shtekeri-i-gnezda-iso_/4carmedia/
Свободното кабелче дето остава е ремоута.
При минаване на афтърмаркет плеър е добре да се сложи и фантомно на антената. Продават ги готови.
Съжалявам за калпавото обяснение, но вече спях докато пишех...
Алпина свири в колата, но искам да сложа и буфер. Мисълта ми беше, кой ще управлява усилватела, при положение че плеъра не е вързан през контактния ключ? Захранвам го и свързвам ремоут-а на усилвателя към ремоут-а на плеъра, нали така? Т.е. При липса на оригинална инсталация, трябва да опъна нова. Захранващ кабел какъв да му тегля, колко мм сечение?
И друго. Тея буфери с какъв вход са, съвместими ли са с двата волта на изхода за усилвател на плеъра?
П.С. Имам фантомно, но все пак благодаря за подсещането. Без него нямаше радио направо.
Алпина свири в колата, но искам да сложа и буфер. Мисълта ми беше, кой ще управлява усилватела, при положение че плеъра не е вързан през контактния ключ? Захранвам го и свързвам ремоут-а на усилвателя към ремоут-а на плеъра, нали така? Т.е. При липса на оригинална инсталация, трябва да опъна нова. Захранващ кабел какъв да му тегля, колко мм сечение?
И друго. Тея буфери с какъв вход са, съвместими ли са с двата волта на изхода за усилвател на плеъра?
П.С. Имам фантомно, но все пак благодаря за подсещането. Без него нямаше радио направо.
- radi_nrj
Ако колата не е имала заводски инсталация за усилвател Bose и си взел такъв от друга кола нещата стават по-сложни. Ще трябва да се пусне захранване и маса за усилвателя както е добре да имаш и оригинлалната букса с кабелите от колата донор.
Не е проблем че ще трябва да се сложат нови кабели, маса от купето в багажника, плюс от акумулатора и готово. По-скоро ме притеснява че не знам колко дебел да сложа. Виждах снимки в нета на подобен род буфери, не изглежда дебел. Ще сложа една стъпка по-дебел от тези който са след буксата.
Нямам буфер, търся да купя. Намирам два вида, единия е за поставяне в резервната гума, другия се поставя там където стой оригиналния чейнджър на Голф 4, зад задна лява седалка в панела. И понеже не знам кой е по-добрия избор ще взема каквото изпадне първо.
Целта е да подсиля малко ниските честоти в колата. И вариантите са два - или да сменя заводските говорители или да сложа буфер.
И двата варианта не знам до какво ще доведат. Това ми изглежда по-лесния вариант, а и е оригинално скрито и няма да се вижда в багажника.
Нямам буфер, търся да купя. Намирам два вида, единия е за поставяне в резервната гума, другия се поставя там където стой оригиналния чейнджър на Голф 4, зад задна лява седалка в панела. И понеже не знам кой е по-добрия избор ще взема каквото изпадне първо.
Целта е да подсиля малко ниските честоти в колата. И вариантите са два - или да сменя заводските говорители или да сложа буфер.
И двата варианта не знам до какво ще доведат. Това ми изглежда по-лесния вариант, а и е оригинално скрито и няма да се вижда в багажника.
- radi_nrj
Те са част от 2-различни системи. Единия е от система Нокия, на която имаш усилвател 3 канала, който захранва субуфер и задни колони. Втория е Bose и е 5 канален за всички колони в колата. Усилвателите са маломощни защото ползват много чувствителни говорители с прецизно изчислени обеми и затова захранването е тънко.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”