Имам малък проблем и бих се радвал някой да даде идея как да го реша.
Навързах си музиката в пасата но след включване касата издава неприятен резонанс който си сменя честотата без видима причина.
Шума е силен и тресе колата.
Свалих си захранващия кабел и чинчовете с които си бях до сега и нямах проблеми във вентото. Маса взех от болта на задната седалка а постоянен плюс от болт на таблото с релетата (до него достига дебел кабел плюсов може би 10 кв. директно от акумулатора).
Преди това вземах плюс от акумулатора директно и това е единствената разлика в навързването - дали там е проблема?
Помогнете с решаването му моля...
Мерси
Касата е активна Пайнер ts-wx205a

Проблем с музиката в пасат Б5 - шум от баскаса
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с музиката в пасат Б5 - шум от баскаса
Възможно е при инсталирането да си изгорил масата на чинчовете в cd-то.
При cd-та Pioneer предпазителят е запоен smd.
Повредата му се случва, когато на работеща система е свързан плюс полюс на усилвателя и след това се свържат сигналните кабели, преди да е свързана масата. Усилвателят си търси маса по масата на чинчовете, протича по-голям ток и предпазителят си свършва работата.
Пробвай да свържеш масата на чинчовете с масата на автомобила и сподели дали ще изчезнат шумовете.
Също шумът може да се дължи на повреден сигнален кабел. Евтините се прекъсват твърде лесно.
При cd-та Pioneer предпазителят е запоен smd.
Повредата му се случва, когато на работеща система е свързан плюс полюс на усилвателя и след това се свържат сигналните кабели, преди да е свързана масата. Усилвателят си търси маса по масата на чинчовете, протича по-голям ток и предпазителят си свършва работата.
Пробвай да свържеш масата на чинчовете с масата на автомобила и сподели дали ще изчезнат шумовете.
Също шумът може да се дължи на повреден сигнален кабел. Евтините се прекъсват твърде лесно.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с музиката в пасат Б5 - шум от баскаса
лоша маса - хванал съм масата на бас касата за болта на седалките ама не съм обърнал внимание ,че болта държи нещо като панта а не е директно за купето
лесно се проверява дали е слаба маса - закачате сондите на мултицета едната на плюс (примерно постоянния към CD-то) а другата на маса на който и да е от чинчовете (камбаните към касата/усилвателя) и му давате обхват 20в - даде ли по-ниска стойност от 12в в покой значи е слаба маса - при мен даде 3.5в
хванах го с болт директно за купето и си засвири

лесно се проверява дали е слаба маса - закачате сондите на мултицета едната на плюс (примерно постоянния към CD-то) а другата на маса на който и да е от чинчовете (камбаните към касата/усилвателя) и му давате обхват 20в - даде ли по-ниска стойност от 12в в покой значи е слаба маса - при мен даде 3.5в
хванах го с болт директно за купето и си засвири

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”