Смяна на говорители Пасат В6

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Смяна на говорители Пасат В6

Мнениеот Ivo_ » Нед 26 юли 2015 13:38

Здравейте колеги,

От едно известно време останах и без двата си предни ниско-честотни говорителя в моя В6 и сега е момента да ги подменя. Моля ако някой има опит с подмяната на предните говорители на Пасат В6 да сподели и препоръча марка, модел, спецификация. Колата е с RCD 510 без други промени от стандартното оборудване, не планирам поставяне на усилватели или подмяна на плеъра с по-мощен и прецизен.

Търсих в нета оригинални говорители, но цената на която намирам, не ме устройва за говорители втора употреба. Знам че другия вариант е да отида при местния дилър и да попитам за оригинални, но си представям каква ще е цената, като знам какви пари съм давал за други по-дребни неща :screwy

Целта е да се запази звука максимално близко до оригиналното звучене, а ако има някакво подобрение още по-добре. За момента смятам да извърша тази интервенция сам на улицата, така че съвети и в тази посока са добре дошли.

Благодаря предварително на всички отзовали се!
Иво

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Re: Смяна на говорители Пасат В6

Мнениеот Ivo_ » Нед 23 авг 2015 22:08

До момента съм се снабдил с инструмента за разглобяване на вратите и съм изгледал голям брой клипчета :mhihi. Май ще слагам пак оригинални говорители, но гледам че излизат два модела и не знам кои са моите. Единия е за кола оборудвана с музикална система, което не и Динаудио, а по-слаб усилвател и тонколони и външен СД ченджър. Дригия е пак за кола с 8 високоговорителя, но без система и разликата в цената е 50% над цената на другия модел. Аз имам външен СД ченджър, но въпросния усилвател не ми е ясно дали го имам или не. Така реших първо да отворя едната врата и да видя кой модел са моите говорители, и тогава да пазаря. Разбирам, че за да има някаква сериозна промяна със звука трябва да сменя цялата предна линия (ниски, високи, евентуално средни), също да сложа филтри, усилвател и пр, нещо което за сега и за тази кола не ми трябва.

Като приключа с операцията ще докладвам :wink

Потребителски аватар
vutoff
Автомобил: VW Touareg
Двигател: CASA

Re: Смяна на говорители Пасат В6

Мнениеот vutoff » Съб 26 сеп 2015 16:13

Аз съм сменял. Ако ще слагаш различни от оригиналните говорители ще ти трябват и "адаптерни" кутии защото при оригиналните мембраната е монтирана директно на самата врата. Така че въоръжи се с въпросните кутии (то е по-скоро като фланци), задължително резервни щипки и действай.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”