Подмяна на RDS510 с навигация?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
bilboto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подмяна на RDS510 с навигация?

Мнениеот bilboto » Нед 08 ное 2015 18:23

Обмислям да подменя заводското радио със система с навигация.

Става дума за Passat Alltrack 2.0 disel, 2013

От VW ми предложиха много висока цена за оригинална, та се огледах за after market.

До тук съм харесал:

Kenwood DNX525DAB

Някой може ли да ме посъветва за други възможности за замяна (по възможност с размерите на стандартната) и дали някой има впечатления от модела, който съм харесал.

Питах за монтаж на няколко места. Никой няма налична и за 1 седмица не успяха да ми отговорят за колко време ще могат да я доставят. Неясно е освен самият модул с радиото и навигацията, какво и дали допълнително е нужно. В предният модел Kenwood DNX521DAB са необходими, антена за DAB радиото, кабели за връзка със заводските и модул за връзка към CAN мрежата.

За DNX525DAB не видях да се предлага нещо в повече от антената за DAB радио. Модула за връзка с CAN на автомобила не видях да се предлага за този модел. Някой може ли да обясни какви модули е необходимо да бъдат поръчани?

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Re: Подмяна на RDS510 с навигация?

Мнениеот xtoni » Пон 09 ное 2015 10:06

Според мен оригинала ще намерите рнс510 за 1000лв, ще е втора употреба но има пълна съвместимост с автомобила и навигацията й е доста добра! Модела на кенууд също е много добър и като погледнах различните продавачи в чуждите сайтове е 800-900еур, за съвместимост спор няма и той е направен за VW автомобили и има пълна поддръжка на мултиволан, DIS инфо тоест информацията излиза и на бордовия дисплей! Означава че комуникира с кан!

bilboto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bilboto » Пон 09 ное 2015 22:34

Въпросът е с каква окомплектовка да бъде поръчан този Kenwood?

За DNX 521DAB видях, че са нужни кабели, антена и модул за връзка с CAN.

За DNX 525DAB, като допълнителни модули видях само външна антена, но не видях модул за CAN. На сайта на производителя няма продробна информация. Модула за CAN изобщо не е евтин....

Ще съм много благодарен ако някой може да разясни какви модули в допълнение с навигацията са ми необходими.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Сря 11 ное 2015 5:51

Разлики между DNX521DAB и DNX525DAB почти няма (освен HDMI/MHL входа на DNX525DAB), даже визуално са еднакви, има само два бутона с различни надписи. Така че и за двата ти трябва този CAN-BUS адаптер:

http://caraudio.bg/product/487/kenwood-caw-kimun1.html

И този допълнителен кабел към инсталацията в твоята кола:

http://caraudio.bg/product/488/kenwood-caw-ckimvw1.html

Би могъл да минеш и без тях, ако не мислиш да ползваш управлението от волана, качването на информация от климатика към Kenwood-a и т.н. Ама тогава защо да си взимаш точно тази система, правена баш за VW. :smile То май от марките в "А" група само Kenwood остана да прави мултимедия и навигация специално за VW, така че добре си се ориентирал.
За DAB антена не съм сложил линк по понятни причини - вероятно никъде в BG няма, тъй-като в родината няма DAB радио и в скоро време не е и планирано да има. То вероятно и затова ще ти се наложи да чакаш, в BG се продава моделът без DAB тунер:

http://caraudio.bg/product/74/kenwood-dnx-521vbt.html

А за доставка или информация аз лично предпочитам да контактувам директно с вносителя:

http://www.kenwood.eu/jknl/eu-dis/

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”