Говорители за Passat b5.5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Говорители за Passat b5.5

Мнениеот martinesto » Пон 21 дек 2015 14:08

Колеги, чудя се какви говорители да слагам на Пасата? Моите са толкова зле, че са за боклука. Знам, че са 16.5 или 6.5 инча, 4 ома, но не мога да се насоча към марка говорители.
Гледах моделите на JBL, Magnat, Pioneer, но не ми харесват, защото са мембраната е направена от пластмаса,която със времето заминава, средно като цена за 2 бр в комплект са около 75 лв. Допаднаха ми едни български говорители със импрегнирана хартия, сериозен магнит за около 40 лв броя, но не намирам мнения за тях.
Мисля, да ги комбинирам със това CD USB на JVC от линка :

http://www.technopolis.bg/bg/CD-DVD-car ... 1/p/310492

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Re: Говорители за Passat b5.5

Мнениеот ivo_vn » Пон 21 дек 2015 18:31

Здрасти колега, аз на моя паско съм сложил два комплекта на "Hertz ESK 165L.5" минати през усилвател, и мога да кажа че свирят много добре! Даже баса ми идва в повече на някои песни и го държа на -1, -2 но все пак всичко опира до финансите. :th_up

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 дек 2015 0:56

То 20лв са само адапторите за монтажа. Това е може би най-евтиния вариант:
http://www.alpine.bg/p/Products/custom-fit-speakers39/sxe-1750s

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Вто 22 дек 2015 4:40

Как очакваш някой да даде мнение за "едни български говорители със импрегнирана хартия, сериозен магнит за около 40 лв броя"?

Иначе високоговорителите, препоръчани от колегата radi_nrj, отговарят на изискването ти за хартиена мембрана, а споменатите адаптери са тези:

http://caraudio.bg/product/371/acv-2713 ... skoda.html

Ако JVC-то от линка си го избрал заради варио-осветлението - по-добре прибави 10 лева и си вземи този Kenwood, който освен че има същата екстра, ще свири в пъти по-добре, а има и инфрачервено дистанционно в комплекта:

http://www.technopolis.bg/bg/CD-DVD-car ... Y/p/301760

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Вто 22 дек 2015 8:40

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Вто 22 дек 2015 11:27

radi_nrj написа:То 20лв са само адапторите за монтажа. Това е може би най-евтиния вариант:
http://www.alpine.bg/p/Products/custom-fit-speakers39/sxe-1750s

Не си заслужава гимнастиката за тези. По добре здрави оригинални от някоя морга или човек.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Вто 22 дек 2015 20:52

Здрави оригинални звучи добре - като 80-годишна жена, здрава, много запазена и ползвана крайно внимателно... :mrgreen
А сега сериозно - фабрично вградените високоговорители в 99% от автомобилите са възможно най-лошото решение дори когато са чисто нови, защото изискванията към тях са две - да са евтини и с извратена форма, за да бъдат трудни за подмяна, тъй-като всеки с минимални изисквания към качество на звука веднага би ги изхвърлил и заменил с поне "нормални" високоговорители по свой вкус. А да искаш да си причиниш фабрични говорители втора употреба с мембрани на 5-10-15 години - е такъв мазохизъм нЕма... :mrgreen

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 23 дек 2015 20:32

Да бе инженерите като са подбирали говорители за пасат 5,5 са гледали да изберат възможно най-евтините които има на пазара.
Изказах се така защото точно с този модел се опидах да заменя оригиналните ми Нокиа и останах доста разочарован.

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Сря 23 дек 2015 21:08

Вземах си JVC-то, хареса ми най-много от всички видове СД-та.
Монтирах го и съм доста доволен като визия и осветление, но все още не съм решил проблема с колоните. Имам и втори вариант да се опитам да възстановя оригиналните колони от Пасат Б5, които ми подариха. Имат забележки, но не са отчайващи като моите (супорта се люлее наляво на дясно).
Смятам да си поиграя и възстановя, ако не е друго поне до лятото да ме изкарат. :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”