Въпрос относно връзване на музика на Passat B3.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Въпрос относно връзване на музика на Passat B3.

Мнениеот Johnsword » Чет 10 мар 2016 17:03

Здравейте колеги. Не за първи път пиша по тази тема, но не точно в този раздел. Реших да си попитам вас, като по компетентни няколко въпроса относно връзването на оригиналната музика в пасат б3. Първият въпрос ми е:
- Понеже оригинално колата има 2 заводски говоритела в предните врати и 2 пищялки в таблото, та... това са 4 канала. Радиото не е от значение, но нека да дам моя пример. Имам радио което изходната му мощност е 4х40. До тук добре, 4те канала на предна линия са вързани, но на задна линия какво правим ? В кората са още 2 говоритела по 4 ома. За тях дефакто ще е нужен усилвател, за да няма претоварване на крайното стъпало на радиото. Добре де, ако например нямам финансовата възможност да си взема усилвател, идва момента да вържа тези 2та към радиото. Тук как да постъпя ? Как да се вържат за да не се претовари радиото ? Тук идва следващият ми въпрос..

- Оригинално Б4 имат 2 пищялки в таблото, 2 мид-а в предните и 2 в задните врати, айде за отзад в кората да не говорим. Как пък те са вързани за да не претоварват радиото ? Възможно ли е да се преправи и инсталацията на Б3, да се изкарат 6 или 8 канала например без натоварване ? Аз лично имам усилвател и тези на кората лесно ще ги вържа към усилвателя, но тези във вратите пак стигам до бариера... Попринцип е най-лесно да си сложа 2ри усилвател и да си ги вържа отделно, но реших да попитам първо вас. Дали е възможно стокова 6 канална аудио система в стария кокал от далечната 91 ? :bowdown

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно връзване на музика на Passat B3.

Мнениеот Milenkatara » Чет 10 мар 2016 20:32

Ами на евробуксата трябва да видиш, кое е задната линия. Няма да имаш кабели ще седят празни дупките в нея. Пищялките мисля ,че трябва да ги вържеш към предните колони. А задните врати + тези на кората трябва усилвател. Сигурно пасатите с музика Nokia или нещо подобно го имат като екстра. Моята е Nokia на голф 3 и минават 4-те колони през усилвателя + фабричния субуфер. За сега ако имаш само на задните врати трябва да ги пуснеш към евробуксата и си готов. Но ако искаш задните врати + тези на кората ще трябва усилвател, защото ще се товари крайното стъпало на сегашното ти радио. Тези 4х40 не са реални да знаеш, ако е 20 вата на канал максимум пак добре.

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 10 мар 2016 20:40

Гаранция не са реални. :) Ще погледна евробуксата и ще докладвам. Благодаря за отговора !

Потребителски аватар
kokikolev69
Автомобил: PASSAT
Двигател: RP 88

Мнениеот kokikolev69 » Чет 10 мар 2016 21:07

пищялките на таблото ги вържи предите врати те са високо омни и няма да натоварят стапалото

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 10 мар 2016 21:30

Защо реши, че всички предни говорители имат нужда от отделни канали? Отпред се слага компонентна система - на таблото високи и на вратата мидбас, които през филтър се връзват за един канал.

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 10 мар 2016 21:45

Еми значи най-доброто решение ще е да се вържат предните на едно. И от предните врати да се вземе сигнала за задните. Поправете ме, ако се бъркам..

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 10 мар 2016 21:52

Но отпред на пищялката идва една букса с 2 пина и влиза в самата пищялка и от нея излиза пак двужичен кабел. Как да ги обединя пищялката и вратата ? Ако ги обединя само с кабела идващ от радиото, то другия ми става излишен ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”