- Понеже оригинално колата има 2 заводски говоритела в предните врати и 2 пищялки в таблото, та... това са 4 канала. Радиото не е от значение, но нека да дам моя пример. Имам радио което изходната му мощност е 4х40. До тук добре, 4те канала на предна линия са вързани, но на задна линия какво правим ? В кората са още 2 говоритела по 4 ома. За тях дефакто ще е нужен усилвател, за да няма претоварване на крайното стъпало на радиото. Добре де, ако например нямам финансовата възможност да си взема усилвател, идва момента да вържа тези 2та към радиото. Тук как да постъпя ? Как да се вържат за да не се претовари радиото ? Тук идва следващият ми въпрос..
- Оригинално Б4 имат 2 пищялки в таблото, 2 мид-а в предните и 2 в задните врати, айде за отзад в кората да не говорим. Как пък те са вързани за да не претоварват радиото ? Възможно ли е да се преправи и инсталацията на Б3, да се изкарат 6 или 8 канала например без натоварване ? Аз лично имам усилвател и тези на кората лесно ще ги вържа към усилвателя, но тези във вратите пак стигам до бариера... Попринцип е най-лесно да си сложа 2ри усилвател и да си ги вържа отделно, но реших да попитам първо вас. Дали е възможно стокова 6 канална аудио система в стария кокал от далечната 91 ?