Alpine CDA-9887R

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Alpine CDA-9887R

Мнениеот zikko » Пет 04 мар 2016 10:34

Привет! Обръщам се към Вас, колеги, тъй като човека който ми изгради, инсталира и т.н. това, което в момента е в колата, беше достатъчно дълго тормозен от моите въпроси. :icon_lol Реших този път да му ги спестя и да се обърна към Вас с надеждата да ме насочите. Какво има в колата - http://aval-bg.com/22/Hertz+ESK+165L.5, захранвана от - http://aval-bg.com/684/Audison+SR4. Стара, но добре работеща 12-ка Magnat, поставена в каса затворен обем, около 40л. Суб-а се захранва от HERTZ HE-1D. Предстои изолация на предните врати и багажника със STP silver - не ми се дават пари за dynamat. Плейъра разполагаше с 3 RCА, но дотук. Тук е момента да спомена, че в колата се слуша само hip hop и то такъв преди 2000г. => почти цялата ми музика е мп3 и повечето е 128, 160, 192 битрейт. Имам и скромна колекция от оригинални CD-та, като ще взема още няколко в стил ерос рамацоти, за разнообразие на останалите пътници. :mrgreen Реших да сменя плейъра с по-горен клас. Форуми, теми и т.н... разбрах, че ми трябва такъв, чрез който да се настройват low, mid, high. Дотук добре...Естествено първо се спрях на 80prs - достатъчно оплют, както в наши, така и в чужди форуми. :Mr Green Fun Следващото, което видях е Alpine 137 + отделен процесор ако съм разбрал правилно? - около 2000 лв, което в моя случай няма как да стане. Нито имам такива пари в момента, нито бих ги дал. Нещото, което ми направи впечатление из темите по форумите беше, че често се споменаваше, че старите сд-та са с по-качествена изработка. Започнах да ги преглеждам и отсявам, като накрая се спрях на Alpine CDA-9887R. Доста ми харесва, а и изчетох добри коментари за него. Поддържа този режим, ако съм разбрал правилно? Естествено никъде не се предлага. Цяла нощ търсих по оказиони, препратки от форуми... не и не. И накрая го намерих в един руски сайт. Доста добра цена, пише, че е нов...пълен комплект и е в наличност. Какво ще ми кажете за него? Добри ли са му настройките...филтрите? Сравнен с 80prs?? Питам за да знам дали да проведа една кореспонденция на лош руски и евентулано ако го има и могат да ми го пратят, да скачам въпреки рисковете. Или да грабвам 80prs за тези компоненти в колата и за тази музика, която ще се слуша?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Alpine CDA-9887R

Мнениеот andro_ » Пет 04 мар 2016 11:45

Alpine CDA-9887R може активно да филтрира високи, ниски + субуфер, за направата на активна система, в която всеки говорител си има отделен усивлател (или канал на усилвател).
Другото, което може във връзка с горното е, че има настройка на времезакъсненията на всеки говорител, с цел да се "фокусира" звука от отделните говорители, в определена точка: главата на слушателя, примерно.
Alpine CDA-9887R обаче няма USB. Има само връзка с Ipod, която е аналогова, т.е. дак-а на Ipod-а разкомпресира файловете.

80PRS може същото, каквото може Alpine CDA-9887R, но има и USB (за разлика от прекия конкурент от времето на 9887R: 88rs и 88 rsII, които също нямаха usb).
През USB-то на Pioneer могат да се възпроизвеждат WAV файлове с много по-високо качество от mp3.

За слушане на рап и хип-хоп повече ще ти допадне звукът на Pioneer, или поне на мен ми допада повече.

Иначе и Alpine и Pioneer са достойни конкуренти в един и същ клас и е въпрос на предпочитание кое да избереш.
За жалост след поколението на 9887R Alpine спряха да правят 3-way и 4-way модели, с вграден процесор.

Ако искаш наистина хубав плеър - dex-99RS става.

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Пет 04 мар 2016 18:12

Здравей! Благодаря ти за бързия отговор. Просто ми трябваха няколко часа рестарт след цяла нощ търсене. Това за дак-а на ипод-а беше наистина ценна информация, която аз нямаше как да знам. Всъщност, 80prs си ми беше първия избор, но след окачествяването му като "пластмасова китайка" в немалко форуми взех да се отказвам от него. Естествено съобразено с това, което имам като компоненти вътре в колата, защото не мисля да ъпгрейдвам напред във времето. И все пак продължава да ме гложди мисълта, че по-старите изпълнения са с по-качествени елементи. В този ред на мисли, ако приемем, че 80prs е наследника на 88rs и 9887R = 88rs. Ако се плейват само песни със CDDA битрейт, ти лично кой би избрал? Или иначе казано - ако приемем, че ще се слуша независимо каква музика, но само и единствено CDDA, би ли ми казал някои модели, независимо от марката, които са произведени 2005-2010, задължително 3 way с процесор? Защото освен на Alpine и pioneer моделите други марки не успях да открия. А аз обичам да ровичкам и не се знае дали няма да попадна на нещо старо, но качествено и ново. Ако ти се занимава ще съм ти благодарен...

Последна промяна от zikko на Вто 08 мар 2016 13:41, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 05 мар 2016 9:37

Други марки, които имаха подобни плеъри са Clarion, като моделът беше HX-D3; като недостатък - панелът не се сваля.
Също Alpine 9855r е процесорен, има сваляем панел.
McIntosh имаха хубави плеъри, макар и доста редки.
Имаше и други по-екзотични марки, които вече не помня, отдавна ми е минала тръпката и като цяло вече не се занимавам с кар аудио.

Относно 88rsII - имах такъв, много му се кефех на дизайна, алуминиев панел, черен; пробвах да си направя двулентова + суб активна система, но нещо все не ми харесваше звука, различни настройки правих, автоматичната с микрофона също и все не ми харесваха високите и това е. Като оставим настрана компонентната система всички останали звена в системата бяха доста добри.
Установих, че когато използвам пасивния филтър от комплекта на говорителите - Аудисон двукомпонентната им с-ма - свиреше по-добре, т.е. имах активен режим + пасивен филтър на пищялката. И все пак 88rsII свири качествено по-добре от всичко преди него.

Имах заигравка и с едно 9887, обаче младежът, който ми го продаде си спести, че е много изстрадало и че не е "R" т.е. не беше за европейския пазар.
Не съм си играл достатъчно с него, още в началото звукът не ми хареса (заради предишните му страдания вероятно...); настройките са му по-сложни от на Pioneer. Хората харесваха 9887R, със сигурност е имало защо.

На твое място бих помислил дали мога да свикна с дизайна на 80prs и ако "да" бих купил него. Аргументи - ново, неизползвано, с гаранция.
Ако мога да намеря ново 88rsII ще си го купя от носталгия. Харесва ми как изглежда...Последната цена в БГ от вносителя беше около 450 лева, за последните 10-тина бройки, аз моето го бях взел на около 570-580 през 2011, като беше производство 2010 год по спомени.

По принцип Yatour адаптера става за Pioneer,предлагат го с ip-bus кабел; т.е. ще може да просвирва mp3, wav, ipod, но дака ще е от Yatour-а. Не съм изпробвал.

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Съб 05 мар 2016 21:50

Здравей! След поредната безсънна нощ успях да прегледам доста неща, вкл. и няколко клариона. А без да съм го чувал и виждал - alpine cda-7998r мисля, че беше е направо чудовище. Голямо колебание имах относно избора на cd. Стар, но висок клас или нов+процесор на по-късен етап. Но с оглед на това, което имам в момента, а и това, че не искам да навлизам в спирала на харчове - подмяна на компонентната, усилватели и т.н. от по-висок клас, мисля да взема 80-та. А и hip-hop като жанр не се слави с кой знае какви музикални качества. Все пак ще си оставя още 1-2 седмици, но ако реша да го взема се надявам да свърши работа в активен режим. Благодаря ти за отделеното време.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Сря 09 мар 2016 6:06

След толкова ровене по форуми и безсънни нощи накрая да вземеш "пластмасовата китайка"... :mhihi
Pioneer отдавна вече са яко в ширпотребата, стигнаха дотам, че в момента са най-евтината марка в караудиото. Така че на твое място бих се поровил още, преди да отида при китайците... :mhihi
И някои корекции - Alpine CDA-137BTi + процесор PXA-H100 не са 2000 лева, а горе-долу наполовина:

http://caraudio.bg/product/33/alpine-cda-137bti.html

http://caraudio.bg/product/281/alpine-pxa-h100.html

Дори легендарният CDA-7998R не струва 2000 лева:

http://caraudio.bg/product/437/alpine-cda-7998r.html

И като гледам изискванията ти и правилното насочване към модели от доброто старо време, твоят плейър ми се вижда този:

http://caraudio.bg/product/268/alpine-cda-9833r.html

Потребителски аватар
zikko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zikko » Чет 10 мар 2016 15:11

Благодаря за включването. Споменавайки 2-те хиляди лева имах предвид - h800, защото h100 го бях открил само в ARS24.com. Чак след това видях, че го има и тук. Относно плейъра който си посочил, да, гледах и него. Не ми допада идеята да връткам мп-ки на CD. Иначе изобщо не се съмнявам, че го бива. Случайно или не успях да зърна 80-та в един автомобил...Май нещата отиват твърдо на CD Alpine + h100.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Съб 12 мар 2016 4:41

Имай предвид, че PXA-H100 можеш да сложиш само с някои плейъри на Alpine, като задължително, но недостатъчно условие е да имат Ai-Net. Универсален (можеш да го вържеш към всякакъв плейър, дори фабрично вградените боклуци :mhihi ) процесор е PXE-H650, ама там цената е друга, макар в момента да е на промоция:

http://caraudio.bg/product/280/alpine-pxe-h650.html

Но пък можеш да го комбинираш с по-евтин плейър и цената на комплекта да ти остане същата.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”