Golf 4 CD player Panasonic - не хваща радио
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 CD player Panasonic - не хваща радио
Добър ден, та запитването ми е защо в нито 1 от колите (2 голф 4) - единият с Panasonic player другият с някакъв си там First не хващат нито 1 от двата радио.Хванат по 1-2 станции и т'ва им е, повече няма.Всички кабели са си наред, но просто не хващат станции.Дискове, флашки добре си ги чете, нормално хубаво качество.. някакви идеи ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 CD player Panasonic - не хваща радио
Няма ли друг начин освен закупуването на това нещо ? И ако все пак се реша да го купя (че и по 2 пъти за капак, за двата голфа) как се слага ? Просто се слага като нормалният кабел за радио или не ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Заводското радио има вградено такова фантомно захранване на антената. Връзва се на кабела на антената и синьото кабелче ми се подава 12V от remote или power antenna на изходите на плеърите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи за прост човек като мене, да финализираме, ако не си купя 2 такива кабела радио на тия афтърмаркет плеъри няма да чуя, така ли да разбирам ?
- radi_nrj
Освен ако не си сложиш друга антена различна от заводската 

А антените на двата голфа оригинални ли са? Моята антена е "shark fin" и радио сигнала не е много качествен но аз и не държа особено на това :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинални са.То като цяло повече слушам флашката, ама ме дразни като трябва да отскоча до центъра набързо за 3м и да си играя да нагласям настройките пак (мда .. при всяко вадене на ключа изчезват).Просто щеше да е добре да може да цъкнеш фреша и там да шуми някоя простотия.
- radi_nrj
Това за паметта е елементарно. Трябва да се разменят постоянния плюс и този през контакт на снопа на пелъра.
Ами пробвай с усилвателчето може да стане ! Но съм сигурен, че имаш проблем с кабелите, щото има много колеги с четворки и те си слушат радио без проблем с афтърмаркет плеърите си :)
- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Привет колеги!
Днес си купих ЦД- pioneer deh1800ubb. Спрях се на това понеже осветлението му най-много се доближава до това на таблото и климатроника(с голф 4 съм). Свързах го, добре свири, даже с USB кабела се интегрира с приложенията за музика на телефона. Но гредата, не хваща радио. Спредишното CD сони, старо, направо беше супер в това отношение. При монтажа на новото видях въпросното фантомно захранване, но не знаех какво е и за какво служи. Благодарение на темата разбрах. Реших да го сваля и го разглобих. Може би при монтажа на CD-то и бутането и чупенето насам-натам на кабела, едната жица се е откъснала от платчицата вътре. Понеже сега е 23:55 и не ми се занимава да запоявам, оставям за утре. Много, ама наистина много се надявам от това да е проблема с радиото. Утре като го запоя и сглобя ще пиша какъв е резултата. Дано е от това, защото много ще ме е яд ако се окаже, че CD-то просто си е с калпав тунер.
Днес си купих ЦД- pioneer deh1800ubb. Спрях се на това понеже осветлението му най-много се доближава до това на таблото и климатроника(с голф 4 съм). Свързах го, добре свири, даже с USB кабела се интегрира с приложенията за музика на телефона. Но гредата, не хваща радио. Спредишното CD сони, старо, направо беше супер в това отношение. При монтажа на новото видях въпросното фантомно захранване, но не знаех какво е и за какво служи. Благодарение на темата разбрах. Реших да го сваля и го разглобих. Може би при монтажа на CD-то и бутането и чупенето насам-натам на кабела, едната жица се е откъснала от платчицата вътре. Понеже сега е 23:55 и не ми се занимава да запоявам, оставям за утре. Много, ама наистина много се надявам от това да е проблема с радиото. Утре като го запоя и сглобя ще пиша какъв е резултата. Дано е от това, защото много ще ме е яд ако се окаже, че CD-то просто си е с калпав тунер.

- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
От това беше проблема. Запоих кабелите и всичко се оправи. Хваща си радиа нормално.
Благодаря на форума и на колегите, които споделят опит. Никога нямаше да тръгна да разглобявам това захранване, мислех, че е просто някакъв преход.
Благодаря на форума и на колегите, които споделят опит. Никога нямаше да тръгна да разглобявам това захранване, мислех, че е просто някакъв преход.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Да споделя и аз моя опит с антените.
Оригиналната антена беше от 97-ма година, когато е произведена колата. Не че не хващаше радио, но когато наближах тунела на м. Тракия и станциите изчезваха. Като я свалих, в основата и имаше вградено някакво усилвателче, което явно е пречило на съвременното JVC (с флашка), защото като сложих обикновена китайска антена (само пръчка), сега станциите се хващат много по-стабилно и вече не ми се губят.

Оригиналната антена беше от 97-ма година, когато е произведена колата. Не че не хващаше радио, но когато наближах тунела на м. Тракия и станциите изчезваха. Като я свалих, в основата и имаше вградено някакво усилвателче, което явно е пречило на съвременното JVC (с флашка), защото като сложих обикновена китайска антена (само пръчка), сега станциите се хващат много по-стабилно и вече не ми се губят.

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
НарКол написа:защото като сложих обикновена китайска антена (само пръчка), сега станциите се хващат много по-стабилно и вече не ми се губят.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”