Здравейте колеги!
Понеже както знаете мястото в полото е ограничено откъм багажник, а аз не искам да си режа и задната кора, имам следната идея! Имам си оригинално касетофонче Blaupunkt със CD Changer 10 disk-a пак на Blaupunkt. Касетофонът подава 4х35W и отпред съм си с оригиналните говорители също Blaupunkt с бас долу и пищялка горе! Идеята ми е че искам да си направя някаква мини бас касичка само с един говортител която дфа мога да си свалям когато ми пречи. И искам ако има как да свържа изходите за задна лява и задна дясна на един говорител! Споменаваха ми за някакви двойни или нещо си говорители които свирели много добре ама незнам нищо повече и затова търся съвет! Идеята общо взето е вместо 2 говорителя по 40W примерно да си вържа едни 80W на двата изхода едновременно и когато ми пречи да го отстранявам от колата или да го слагам някъде другаде!
Благосдаря ви предварително!
Съвети за свързване и говорител! - Финални снимки :)
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съвети за свързване и говорител! - Финални снимки :)
Последна промяна от Koksan на Съб 19 май 2007 16:03, променено общо 3 пъти.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Казали са ти за DVC говорители които са с две намотки
Но двете намотки се връзват успоредно или паралелно зависи какво съпротивление ти трябва. Демек от двата канала се прави един(не че не могадат да свирят и на двата, но най-просто казано Не трябва). Имай предвид, че CD-то ти не е 4х40, някъде около 4х18/20 максимум е
И накрая ти казвам, че от такава тубичка файда няма. По-добре си резни кората и сложи едни хубави елипси

И накрая ти казвам, че от такава тубичка файда няма. По-добре си резни кората и сложи едни хубави елипси

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Неискам да режа бе човек! Грозно ми е така! А и защо да няма? А сега гледах в Технополис имаше някакви говорители със по 2 входа(4 букси) това ли са тези двунамотковите? И какви пари струва един такъв говорител примерно 6" или 8"? А и аз неискм някаква страшна музика! Просто тези фабричните са ми достатъчни ,но искам и отзад нещо да дрънка и да се чува
А как става това вързване на двата изхода точно преди да се подведат до говорителя( то не ми ли трябва 4 Oмa?), и другото ми питане е ... Като каза че касетофона е 4х18 или х20 означава ли че ще ми стигне един говорител 50-60W?И препоръчай ми моля те говорител и марка ако може!

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпросът е .... че неискам да режа заданата кора! Колоните отпред са си доста добри! Плаъера също .... а и 10 диска отзад заместват един МП3 диск та са и повече! Просто искам да се чува някакъв звук и отзад ... нещо компактно да е и да свири чистичко! Защотто смея да твърдя че в тази си комбинацжия предните колони са направо върха за мен!
Koksan написа:Благодаря много, а нещо за свързването да ме посъветваш ... а и все пак мога да дам и малко повечко пари за нещо качествено!
За нещо по-качествено определено ще има нужда от усилвател,а този вариант не е никак лош(за парите си).За свързването - говорителя си има 2 намотки - всеки един заден канал на касетофона свързваш към всяка намотка,не трябва двата канала да имат нещо общо,защото така ще се повреди крайното стъпало на касетофона

-
- Автомобил:
- Двигател:
POLOver написа:А защо вместо да режеш оригиналната кора, не си направиш една? Поне на Поло-то е супер елементарна формата, купуваш си и звукопроницаем плат за да я облицоваш и си свиркаш
Помислил ли си какво ще стане с тези отзад ако някой те бутне здравата отзад и си с кора от ПДЧ (и аз съм с такава

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:POLOver написа:А защо вместо да режеш оригиналната кора, не си направиш една? Поне на Поло-то е супер елементарна формата, купуваш си и звукопроницаем плат за да я облицоваш и си свиркаш
Помислил ли си какво ще стане с тези отзад ако някой те бутне здравата отзад и си с кора от ПДЧ (и аз съм с такава,но ще я махам и ще си сложа оригиналната)?
Ако си я направиш като отигиналната, да влиза в улейчетата няма да има проблем. То да не става, че ....
Мисля си че и седалката щя я спре

Иначе мога да ти препоръчам едно китайче(първия ми бас

MS-Sound 2х4 ома
Идеално се захранва от 2х20
10"
40 лева
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”