Трябва ми схема на свързване на въпросното ЦД.
Еднаква ли е схемата на захранването както при Гама 5?
Има един кабел в повече на схемите които намерих +12V Safe, който не знам за какво е?
Също на кой пин е перманентния +12V?
Ето снимка на ЦД-то:
Ето схемата която намерих:

Skoda Symphony в Голф МК3
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Skoda Symphony в Голф МК3
имам такова на моя голф само че свети в синьо.Махнах гамата и сложих това и всичко си пасна.За съжаление този не чете mp3.Има ги същите и с mp3 но на тях над процепа за cd-то има малък надпис mp3.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
А ще споделиш ли как е окабеляването на черната букса?
- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
чак сега видях че си с голф 3.Буксите са еднакви.Ето схема за гама 5 която е идентична с твойто CD
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Да, схемата е идентична с Гамма 5, бета 5 и т.н. В случая имате два постоянни плюса Ub+ Safe+, и един контактен плюс S kont, общо станаха 3плюса. К бус празен ли остава? Ако е да,на веки час ще изключва off, пускате го отново и пак тръгва. Това е така защото прави връзка с таблото по К линия.
Дано съм бил полезен!
Дано съм бил полезен!
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажа аз до къде стигнах.
Първо проблемите: Не работеше регулирането на подсветката и не се изключваше като извадя ключа.
Symphony-то има потребителско меню чрез задържане на "ТР" бутона, където може да се променя дали да се изключва при ваденето на ключа или не, и при двете позиции не се изключваше.
След 3 дневно ровене по форумите намерих решението.
Ето оригиналното мнение от чужд форум:
А ето и какви са опциите за настройка:
При мен меше кодирано на "00405", промених го на "00000" и всичко си дойде на мястото.
Явно когато е кодирано за външен дисплей, се бъгва и дава странични де/ефекти.
Не съм си играл със други настройки на кодинга, че се стъмваше снощи.
За да може да се свърже към ВАГ-КОМ се пуска кабел от 3-ти пин на черната букса до 7-ми пин на бусата за диагностикоа (К-Line).
Не съм имал възможност да проверя дали ще се самоизключи след един час, като проверя ще пиша.
На това радио не е задължително да се подава +12V на 5-ти пин на черната букса. Тръгва и без него.
И стои уникално в Голф МК3
Първо проблемите: Не работеше регулирането на подсветката и не се изключваше като извадя ключа.
Symphony-то има потребителско меню чрез задържане на "ТР" бутона, където може да се променя дали да се изключва при ваденето на ключа или не, и при двете позиции не се изключваше.
След 3 дневно ровене по форумите намерих решението.
Ето оригиналното мнение от чужд форум:
I have a Symphony head unit (Cassette model 1U0 035 161 D) which has just come back from being repaired.
The radio dash lights and the key on/off no longer worked and the unit turned itself off after 60 minutes.
Diagnosing the unit with my VAG-COM gave three error codes (01317 - 00855 & 01336 ) and the software coding installed was 00407.
I have changed the software coding to 00000 and the error codes are now cleared and the radio now functions correctly.
Does anyone know what the software coding should be for this radio, both with and without an external CD unit?
Also if anyone has this model of radio installed in their car with an external 6 CD unit, and have VAG-COM can they please interogate their radio module with VAG-COM and advise me what software coding they have in their unit.
Following a post regarding this topic on another forum, I have now obtained the following information regarding the Symphony software coding.
А ето и какви са опциите за настройка:
Код: Избери всички
radio system generation 5 (Symphony)}
Controller coding
STG 56 (radio system) select
STG coding - > function 07
?xxxx: Land variant
0 - Europe
1 - Remainder of the world
x?xxx: Sound tuning
0 - Basic curve
1 - reserves
2 - reserves
xx?xx: Number of passive loudspeakers
0 - no passive loudspeakers (sound system)
1 - 1 passive loudspeaker (in front left)
2 - 2 passive loudspeakers (in front)
3 - 2 passive loudspeakers (in the back)
4 - 4 passive loudspeakers
xxx?x: Sound system correction
0 - no sound system (no correction)
1 - reserves
2 - reserves
xxxx?: Zusatzausstattung
+0 - no zusatzausstattung
+1 - Active antenna
+2 - CD change-over switch
+4 - CAN Zweitdisplay (on board computer/large display)
При мен меше кодирано на "00405", промених го на "00000" и всичко си дойде на мястото.
Явно когато е кодирано за външен дисплей, се бъгва и дава странични де/ефекти.
Не съм си играл със други настройки на кодинга, че се стъмваше снощи.
За да може да се свърже към ВАГ-КОМ се пуска кабел от 3-ти пин на черната букса до 7-ми пин на бусата за диагностикоа (К-Line).
Не съм имал възможност да проверя дали ще се самоизключи след един час, като проверя ще пиша.
На това радио не е задължително да се подава +12V на 5-ти пин на черната букса. Тръгва и без него.
И стои уникално в Голф МК3

Колега здравеи!Знам,че темата е стара и хората карат къде по модерни коли,но ако е удобно да те попитам относно пускането на кабелче от 3 - ти пин на черната букса до 7- ми пин на буксата на диагностиката но на тази букса има кабел на ,7- ми пин та мисълта ми е към този кабел ли да вържа другия?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Да всички к-линии са вързани заедно.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”