Как да си вържа усилвателя на 1 канал?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Как да си вържа усилвателя на 1 канал?

Мнениеот oSViRePql » Вто 08 май 2007 23:11

Това е усилвателя Audison SRx 2

2x65W RMS

2x85W RMS

1x170W RMS

Crossover sub: lo-pass/by-pass, 50-220 Hz, 12 dB/oct

Ето и актуална снимка от близо за да ме ориентирате Изображение :roll:

Баса ми е едноканален ако има значение :oops: Ако може да ми обясните каква комбинация трябва да се направи за да излезне 1x170W?!
Не са ми ясни:Speakers IN, Speakers OUT и Remote IN(купих кабел с кабелче като това за Remote IN ама не знам къде се включва в CD-то и може ли да ми кажете каква работа върши?)
Благодаря!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 08 май 2007 23:28

Поздравявам те за избора!Хубаво ампче.
Та бридж режим,или едноканален режим е да си свържеш говорителя на изводите,на които пише MONO - има си един плюс и един минус.Така "вади" 170 вата.
Speakers In го оставяш празно,предполагам източника ти е с чинчове,използвай тях за сигнала.
Remote е плюс,който се подава от CD-то,за да се включи усилвателя,заедно с включването на CD-to (за да не хаби ток през другото време).CD-то трябва да има такъв кабел,не помня обаче какъв беше цветът на кабела.
Като ще го ползваш за бас,използвай LO-pass филтъра.
Успех!

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 08 май 2007 23:38

andro_ написа:Поздравявам те за избора!Хубаво ампче.
Та бридж режим,или едноканален режим е да си свържеш говорителя на изводите,на които пише MONO - има си един плюс и един минус.Така "вади" 170 вата.
Speakers In го оставяш празно,предполагам източника ти е с чинчове,използвай тях за сигнала.
Remote е плюс,който се подава от CD-то,за да се включи усилвателя,заедно с включването на CD-to (за да не хаби ток през другото време).CD-то трябва да има такъв кабел,не помня обаче какъв беше цветът на кабела.
Като ще го ползваш за бас,използвай LO-pass филтъра.
Успех!

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Като го слагам ще погледна кое кабелче е и ще го свържа :D Още един път благодаря :beer

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 08 май 2007 23:48

Колега andro_ да питам още нещо... Има една "врътка" и под нея пише "level 2-5V" в момента е както на снимката... така ли трябва да остане или трябва да се завърти на някъде?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 09 май 2007 8:04

oSViRePql написа:Колега andro_ да питам още нещо... Има една "врътка" и под нея пише "level 2-5V" в момента е както на снимката... така ли трябва да остане или трябва да се завърти на някъде?

Тази врътка gain се наглася според напрежението на изходите на плеъра.На повечето евтини плеъри напрежението е 1V,на средните серии е 2-2,5V,вече на скъпите е 4V и повече.Погледни в книжката на ЦД-то ти на колко волта му работят RCA изходите и настрой според това.
Има и настройване по слух,но аз така и не разбрах как точно се прави.
Agopov,помагай :wink: .

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 09 май 2007 12:03

· 50W x 4 S-MOSFET Power Output
· CD Player, CD text, MP3 and ATRAC3
· ID3 Tag CD Text Support
· 3-Band-Equalizer
· DSO (Dynamic Soundstage Organizer)
· Flip Down Face Plate
· Large display for easy recognition
· Key lighting red
· Removable operating sector
· WALKMAN ready (Sony WALKMAN compatible)
· 2 x RCA Pre-out (2V), Sub Switch
· FM/MW/LW
· RDS, EON
· 30 transmitter memory
· Card Remote control (supplied)
· CD Changer Control

Това открих в нета защото книжката не е в мен (взех го от познат но ми даде само гаранцията защото не знаеше къде му е книжката). Не е ли това с червеното :? Ако не е ще му се обадя да я потърси.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 09 май 2007 13:00

Да,точно това с червеното :wink: .Слагай регулатора на 2 волта и слушкай!

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 18 май 2007 14:09

Колега andro_ благодаря за отговорите! Да питам само още нещо... като увеличавам Gain-a се увеличава и звука на баса(което сигурно е нормално) но дали няма да изгори говорителя :roll: На 2V ли трябва да си седи? Дали ще е проблем за говорителя ако го сложа на 3V? Благодаря!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 18 май 2007 15:05

Остави го на 2 V, както е написано, иначе до определен момент ще си свири и ще си пече, като баса ако се "издъни" ще ти е най-малкия проблем... :banghead:

П.П. Не е най-коректното сравнение, но вместо от изхода на CD-то подай на ампа сигнал от тонколоните и дай "жега" - мааалииии, как ще свирне - лудница, Иво Папазов ще те търси да му озвучаваш сватбите... :lol: :headbang :Mr Green Fun

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”