Става въпрос за Голф 5, който няма фабрично вградени колони в задните врати. Доколкото разбрах от чужди форуми, такива модели нямат и готово окабеляване, така че трябва да се прекарва.
Целта е малко повече сила, защото сега като му бутна едно CD, особено с по-висок битрейт и след 45% някъде почва да издъхва и криви ужасно, иначе на по-тихо си свири прилично.
За колони съм се насочил към някои от тези. Аз обаче нямам много опит, така че може да ми дадете по-добри предложения, ако имате, само да е нещо по-достъпно.
Та някой има ли представа какво включва цялата процедура и ориентировъчно колко горе-долу излиза? За да знам дали си струва..
Слагане на задни колони на Голф 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Слагане на задни колони на Голф 5
колега, аз бях по същия начин с 4-ката, нямах заводски вградени колони в задните врати както и окабеляване. Естествено исках да си сложа и всичко да стане заводско. Реших да се поразровя из моргите и да си намеря оригинални колони от голф с по високо ниво на оборудване, защото хем ще ми излезе по евтино, хем ще стане истинско. Та намерих всичко необходимо (заводски колонони и пищялки) от друга кола, внимателно ги свалих от нея и всичко прехвърлих на моята, купих си само кабелите. Ефекта от цялата процедура беше поразяващ 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Интересна тема, същото нещо е и при мен на Голф 5 и щях да пускам същата тема.
Това, което знам със сигурност е че трябва да се провери, дали фабричното радио /ако си с такова, при мен е RCD 300/ може да захрани допълнителни колони, щото май е смятано за наличното озвучаване. Те за това се различават и по последните букви във фабричния номер, в зависимост от наличните фабрични колони.

Това, което знам със сигурност е че трябва да се провери, дали фабричното радио /ако си с такова, при мен е RCD 300/ може да захрани допълнителни колони, щото май е смятано за наличното озвучаване. Те за това се различават и по последните букви във фабричния номер, в зависимост от наличните фабрични колони.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става. Има си изводи за 4 колони, само трябва да сложиш в буксата пинчетата.
Слагаш и свирят. Влиза се в кодинга и там му се дава броя колони. Ако не е кодирано свири, но при влизане в модула дава грешка - неправилно кодиран модул.
Ето изводите
Слагаш и свирят. Влиза се в кодинга и там му се дава броя колони. Ако не е кодирано свири, но при влизане в модула дава грешка - неправилно кодиран модул.
Ето изводите
И аз съм с RCD300, даже сега говорих с колегата от който го купих и той ми каза, че също е слагал допълнително колони отзад, защото е нямал фабрично и ги е захранвало без проблем.
Между другото по ВИН излиза, че колата има 6 говорителя.. къде са тия 6 говорителя само в предните врати?
Между другото по ВИН излиза, че колата има 6 говорителя.. къде са тия 6 говорителя само в предните врати?

- yoan4o
- магистрален бандит
6 са да, по 3 във врата, един бас една пищялка до дръжката и още една зад огледалото. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
6 говорителя или 2 трилентоеи тонколони - 2 мидбаса, 2 среди и 2 високи.
На задните врати са по 2 говорителя - мидбас и високи. Всъщност това са оригиналните:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-VW-GOLF-MK5-2DR-REAR-SPEAKER-UPGRADE-KIT-/190735282266?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2c68b5705a
Ако мислиш обаче, че като сложиш колони отзад на теб ще ти свири по-силно жестоко се лъжеш. Колоните в задните врати са за хората возещи се на задната седалка!!! Аз даже като не возя никой ги спирам защото дооплескват звука в колата.
Ще чуваш малко повече високи, но средите и баса от задните врати добре се преграждат от облегалките на предните седалки.
На задните врати са по 2 говорителя - мидбас и високи. Всъщност това са оригиналните:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-VW-GOLF-MK5-2DR-REAR-SPEAKER-UPGRADE-KIT-/190735282266?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2c68b5705a
Ако мислиш обаче, че като сложиш колони отзад на теб ще ти свири по-силно жестоко се лъжеш. Колоните в задните врати са за хората возещи се на задната седалка!!! Аз даже като не возя никой ги спирам защото дооплескват звука в колата.
Ще чуваш малко повече високи, но средите и баса от задните врати добре се преграждат от облегалките на предните седалки.
- yoan4o
- магистрален бандит
Има логика Ради, но аз реших да слагам задни говорители, когато един приятел с Голф 5 GT със задна линия ми паказа как му свири оригиналното озвучаване, иначе същото като мойто, просто със задна линия.
Искам да ти кажа, че разликата е убийствена.

Искам да ти кажа, че разликата е убийствена.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Да, така е! Създава убийствено заблуждение, че слушаш съраунд 

Какво значи да се заблудя, че слушам съраунд, колега? Пък даже и така да е, кво лошо има..
И в момента даже и без заблуждение за съраунд, пак съм доволен от озвучението като качество, просто не му стига вътъка като увелича малко повече.
Не мисля, че може да стане по-зле или да не се усети разлика, а и все пак не целя нещо кой знае какво, иначе нямаше да се изчерпвам с 2 колони във вратите..
И в момента даже и без заблуждение за съраунд, пак съм доволен от озвучението като качество, просто не му стига вътъка като увелича малко повече.
Не мисля, че може да стане по-зле или да не се усети разлика, а и все пак не целя нещо кой знае какво, иначе нямаше да се изчерпвам с 2 колони във вратите..
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Включвам се и аз със същият проблем на Г5 от 6 години я имам преди 1 година забелязах ,че отзад няма колони.Имах мерцедес ц класа 2002 елеганс и там имах 6 но и на задните врати и озвучението беше прекрано.
Някой ако си прекара кабелите да драсне в темата незабавно
Някой ако си прекара кабелите да драсне в темата незабавно
- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Нареждам се и аз на опашката
Купих нови двулентови говорители на Магнат с адаптер с всичко уж за предните врати да ама не. Свалих тонколоната на предната врата и забелязах, че новите са по малки
. После свалих кората на задната врата и погледнах пасва идеално. Обаче забелязах, че дупката за говорителя е запечатан и няма задна инсталация.
Някой прекарал ли е кабели за задните врати как е процедурата сложна ли е? 
Някой ако има някакво инфо нека сподели. Аз намирам само това http://www.golf5-sound.de/Bauplan.pdf
Харе окабеляването ще го измисня по-някакси, мен ме е повече грижа за връзването на кабелите отзад на CD-то (RCD300).

Някой ако има някакво инфо нека сподели. Аз намирам само това http://www.golf5-sound.de/Bauplan.pdf
Харе окабеляването ще го измисня по-някакси, мен ме е повече грижа за връзването на кабелите отзад на CD-то (RCD300).
- efass89
- Автомобил: Mitsubishi Lancer
- Двигател: BWC
- Контакти:
Намерих оригинално описание с илюстрации и инструкции за монтаж на задни колони на Golf Plus http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=452798 но мисля че процедурата ще е идентична и при нормалния Golf 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, някой правил ли е нещо подобно, но за багажника, търся информация понеже искам да си направя нещо.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”