Та, тези дни смених RNS310 с това:

Включването е Plug and Play. Единствено за антената на навигацията трябваше адаптор (в комплекта имаше и антена, но реших да ползвам оригиналната). Бутоните на волана си запазиха функционалността. Звукът, доколкото мога да преценя, не е по-лош от преди. Не яде тайно акумулатора.
Естествено, има и някои проблеми, които чакат решение:
- Bluetooth Tethering-а не стана. Наложи се да пусна мобилен хотспот. Прави повече трафик, но се търпи.
- Радиото, като изгуби RNS/ТА-сигналът, хуква да търси друга станция. За сега изключих TA и не сменя станцията, но това не е решение. Предполагам, някъде е зададен висок праг на сигнала, но не намирам от къде да го сменя. Може би в engineer mode...
- Плеъра намира сам директориите с музика, но ги показва на едно ниво. При мен албумите са дървовидно разположени по теми и ми се ще да ги кара рекурсивно.
- GPS-а не разпознава автоматично часовите пояси. Упорито държи, че Германия е по китайско време. Като зададох ръчно часовия пояс, всичко се оправи.
- Когато екранът е осветен от слънце, се вижда лошо или почти нищо не се вижда, макар че яркостта е до дупка.
- Бутоните долу светят малко по-ярко отколкото ми се иска. Цветът се мени, но яркостта, като чер ли - не. Решено: яркостта намалява чак на много ниски нива на цвета (TrackBar-а ниско долу)
- На MFD-дисплея радиостанциите излизат само като честота. При музиката е само номер на трак. Навигацията не показва нищо.
Ето и въпросите:
- Някой има ли идея за читав плеър? Не ми се занимава да пиша нов, а и нямам достатъчно време.
- Как се влиза в engineer mode? - решено Factory Settings, паролата е 3368
- Къде е най-удобно да изкарам USB?
- От къде е най-удобно да прекарам кабелите на камерата? С комби съм и камерата ще е в плафона за осветление на номера.