Помощ с Bass Box

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Помощ с Bass Box

Мнениеот XaBaTa™ » Чет 07 сеп 2006 9:32

Здравейте,
имам нужда от малко помощ и по-конкретно:
някой може ли да ми сметне размерите и обема
на кутия за говорител ES300D? Информация за него
има тук :P Предпочитам кутията да е vented, но може
и вие да прдложите нещо?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Martin_bg1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Martin_bg1 » Пет 08 сеп 2006 15:02

Какво трябва да се смята, то в инфото всичко ти е дадено?

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 08 сеп 2006 15:30

1. Имаш инфо за кутии, препоръчително да правиш по тях :)
2. Параметрите 100% не отговарят на дадените, пък и за да се доближиш до някакви установени параметри, ще ти трябва време за разработка на говорителя. Демек, ползвай това, което са ти дали, и се надявай искрено да са го мерили, а не симулирали. Също се надявай да имат що-годе нормална технология, така че говорителите, дето излизат, да са горе-долу еднакви (и с еднакви параметри).
3. Мога горещо да ти препоръчам да направиш не Vented, ами Sealed (демек затворена) кутия...

BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

help

Мнениеот BoBiT86 » Пет 15 юни 2007 23:35

здравейте искам да помоля за малко помощ.Направих си буферче за голфа но не съм мн. наясно колко мощен гожорител да избера.Значи кътията е с размери 450мм - 640 мм - 450мм - 129,6 литра спрял съм се на един говорител 12" куча марка но незнам как да изчисля параметрите на говорителя спрямо литрите на кутията.Даите савет за минимални параметри на говорител и да е не6то ежтини4ко.Благодаря.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: help

Мнениеот sashobas » Пет 15 юни 2007 23:48

BoBiT86 написа:здравейте искам да помоля за малко помощ.Направих си буферче за голфа но не съм мн. наясно колко мощен гожорител да избера.Значи кътията е с размери 450мм - 640 мм - 450мм - 129,6 литра спрял съм се на един говорител 12" куча марка но незнам как да изчисля параметрите на говорителя спрямо литрите на кутията.Даите савет за минимални параметри на говорител и да е не6то ежтини4ко.Благодаря.
Първата стъпка е да се спреш на говорител а от там да си правиш подходяща кутия за него.Стия 129.6литра трудно ще си намериш говорител доста си отпуснал кутията.За повечето 12-ки стига 55-65литра.Моя съвет е да си купиш първо говорител и тогава да си правиш кутия според неговите характеристики.

Потребителски аватар
woodworker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот woodworker » Вто 19 юни 2007 10:50

Аз не съм много съгласен! Колкото по-голям е обема толкова по-ниска е резонансната честота !

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 19 юни 2007 11:24

Както казва колегата sashobas първата работа е говорителя , а чак тогава кутията, а не от краката за главата .
А за големия обем могат да се сложат и два говорителя, а колкото до резонансната честота трябва да се има в предвид и собствената резонансна честота на говорителя, като е желателно говорителя и тялото да нямат еднакви резонансни честоти.

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Вто 19 юни 2007 11:27

woodworker написа:Аз не съм много съгласен! Колкото по-голям е обема толкова по-ниска е резонансната честота !

За какво му е кутия тогава? Да хвърля говорителя в багажника и така ще има максимален обем = на максимален звук, според твоето изказване. :lol:

BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

..

Мнениеот BoBiT86 » Сря 20 юни 2007 21:10

Не спорете сега мене ме интересува за този обем някои може ли да ми предложи говорител знам 4е се запо4ва от говорителя но такава е ситуацията имам кутия нямам идея какъв говорител да сложа.Ако някой има някаква идея благодаря предварително.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 20 юни 2007 21:18

vointex написа:
woodworker написа:Аз не съм много съгласен! Колкото по-голям е обема толкова по-ниска е резонансната честота !

За какво му е кутия тогава? Да хвърля говорителя в багажника и така ще има максимален обем = на максимален звук, според твоето изказване. :lol:

бас рефлектора до някаква степен е сложен за да компенсира липсата на по-голям обем :idea: хората правят мраморни кутий за по-добър звук но ако мислиш че можеш да си спретнеш една успех....зависи и с какво ще я подпълниш...приципно някаква вата им слагат ама не съм много сигурен...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”