Радио за голф 4: Pioneer или JVC
Радио за голф 4: Pioneer или JVC
Здравейте колеги, разгледах и други теми, но са доста старички, цените постоянно се сменят и реших да пусна по нива. Искам да сменя оригинално радио на голфа(gamma) с нещо по съвременно, но по темата с радиата съм бос. Гледам да е до около 150лв и по възможност цветовете да си пасват с останалия цвят на интериора. Харесах в технополиса едно JVC KD-T402 и едно PIONEER DEH-S110UB. Обаче като загледам гърба на радиото виждам че входа за антената е доста дълбок а самия накрайник на антената къс. Това предполагам ще е проблем и има ли преходници. Кое според вас е по доброто от тези двата и ако имате опит с друго което е в този ценови диапазон ще се радвам да споделите тук.
Re: Радио за голф 4: Pioneer или JVC
Също за да не пускам нова тема, предните ми 2 колони вече започват да се прецакват и дори при много слаба музика се чува гадно бръждене, какъв добър заместител с повечко бас мога да сложа без да се налага да слагам усилвател, благодаря ви.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вземи си радио с блутуут.
Като цяло важното е да искарва добър сигнал, пък ако има блутут още по добре
- stefan4o
- Контакти:
Повярвай ми, блутутът е една от най-смислените екстри. Особено ако не ти се слушат български радио-станции.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)
Сигналът на радиото зависи от антената на автомобила, ако имаш проблем с това, търси там причината.
Единствената ми бележка за Bluetooth е че като си купих колата с JVC Bluetooth имах Samsung с Андроид и нямах никакви проблеми. Като си купих iPhone и така и аз не успях да го свържа - iPhone-а го открива, но не може да се свържи.
Огромно удобство е наистина. Като се присетя се за някоя песен, намеря си я в Youtube и си я пускам веднага, докато иначе вади кабели от жабката (AUX), свържи ги, после си оставям някъде телефона на неудобно за мене място заради кабела, лети по седалките...
Сигналът на радиото зависи от антената на автомобила, ако имаш проблем с това, търси там причината.
Единствената ми бележка за Bluetooth е че като си купих колата с JVC Bluetooth имах Samsung с Андроид и нямах никакви проблеми. Като си купих iPhone и така и аз не успях да го свържа - iPhone-а го открива, но не може да се свържи.
Огромно удобство е наистина. Като се присетя се за някоя песен, намеря си я в Youtube и си я пускам веднага, докато иначе вади кабели от жабката (AUX), свържи ги, после си оставям някъде телефона на неудобно за мене място заради кабела, лети по седалките...
- stefan4o
- Контакти:
Mario951 написа:Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)
Блутут на Айфон е специфика. Леко е ограничен. Вероятно може да се свърже само с оригинален аксесоар от същата марка.
Mario951 написа:Pioneer, JVC, Sony.... няма значение като цяло (имал съм коли и с 3те в ниския клас, който купуваме 100-150 лв получаваш едно и също)
Колега а отзад входа за антената как е, това ме притеснява, оригиналната е доста къса а като гледам другите са доста надълбоко
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина не помня, последните 2 коли си ги купувах с хубави радиа. Обикновенно в квартала си имам един майстор, който срещу символични суми ми е сменял и радио и колонки няколко пъти. Аз не обичам да се занимавам.
Хубавото на Голф-а е че всичко лесно става. Сега аз от скоро карам Мерцедес Ц-класа със оригиналното от 2001-ва година "Аудио 10". За да се извади трябва да се извадят духалки, централният панел и каквото се сети човек покраи радиото.
Събирам кураж, защото освен че трябва всичко това да се смъкне, трябва да дам и още 200 лв за адаптер за да ми работи мултиволана, а смея да твърдя че веднъж като свикнах на тая екстра, също не искам да се разделям с нея.
Хубавото на Голф-а е че всичко лесно става. Сега аз от скоро карам Мерцедес Ц-класа със оригиналното от 2001-ва година "Аудио 10". За да се извади трябва да се извадят духалки, централният панел и каквото се сети човек покраи радиото.
Събирам кураж, защото освен че трябва всичко това да се смъкне, трябва да дам и още 200 лв за адаптер за да ми работи мултиволана, а смея да твърдя че веднъж като свикнах на тая екстра, също не искам да се разделям с нея.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Вземи си Пайниър. За антената има преходник.
Препоръчвам и това
https://hit-electronics.com/aktualno/ki ... o-5565.htm
За говорители, колега препоръчва Херц.
Препоръчвам и това
https://hit-electronics.com/aktualno/ki ... o-5565.htm
За говорители, колега препоръчва Херц.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”