Защо Голф 3 няма място за задни говорители(кората на багажни

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Защо Голф 3 няма място за задни говорители(кората на багажни

Мнениеот stypkata » Сря 09 май 2007 23:08

Искам да сложа някакви тонколони ,примерно 2 елипси на кората ,но защо по дяволите няма място за тях ? Трябва ли да режа кората на багажника заради някакви си говорители и да трябва да вдигам 2 магнита в повече при всяко отваряне на багажника :( Място за говорители стандартно има само на задните врати и на таблото...където могат да се сложат само някакви среди..моля без мненя за разни бас каси.туби и т.н. багажника и без това е малък :)
мерси предварително

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 09 май 2007 23:12

Едвали някой ще ти каже защо. Така са преценили така са направили. Аз на моя голф имах по една във всяка врата (4) плюс две в таблото. Може да си направиш джобове за предните врати или направо да си намериш кори с готови джобове. Другия вариант го знаеш ... режеш кората и слагаш елипси.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 09 май 2007 23:17

17 см говорители са стандарт за повечето производители на леки автомобили и смятам,че за стандартен автомобил 4 17см говорители+пищялките в таблото са напълно достатъчни.
В двете черни пластмаси отзад зад задната седалка има подготовка за слагане на някакви малки елипси - по-малки от 4х6,но аз не бих се занимавал.
И сега отговорът на въпроса: Защо голфчето няма стандартно говорители на задната кора е:БЕЗОПАСНОСТ при ПТП.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 10 май 2007 8:08

А на моята тройка имаше, но не на самата кора, а на пластмасовите бордове отстрани, върху които ляга кората при затваряне на багажника.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 10 май 2007 10:01

dobrinb написа:А на моята тройка имаше, но не на самата кора, а на пластмасовите бордове отстрани, върху които ляга кората при затваряне на багажника.

мойта няма......направих си кора от пдч.....не режа стандартната кора, и не се вдига кората при всяко отваряне на багажника ;)

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 11 май 2007 22:47

Ludia написа:
dobrinb написа:А на моята тройка имаше, но не на самата кора, а на пластмасовите бордове отстрани, върху които ляга кората при затваряне на багажника.

мойта няма......направих си кора от пдч.....не режа стандартната кора, и не се вдига кората при всяко отваряне на багажника ;)

:да:

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Нед 13 май 2007 21:20

и бас каса си сложих и кората си срязах даже и усилвател сложих в багажника + газова бутилка. за кво да я пазя кората за експонат ли, пак в същото време да правя от ПДЧ която може и да дранка после. място няма верно е това,ама който иска багажник да си купи голема кола.аз так или иначе не го ползвам особено. така че аз съм за да се реже кората

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 15 май 2007 9:52

Голфа ми си дойде с говорители в 4-те врати, "пищялки" в таблото и на задните врати до ръкохватката за отваряне на вратата отвътре. Звук без почти никакви ниски. Най-лесният /и евтин/ вариант мааалко да се пооправят нещата е елипси на кората отзад - т.е. - рязане...

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Вто 15 май 2007 19:31

Абе колеги,на мен също не ми пречи особено да резна кората,но проблема е там,че колата се кара предимно от едно момиче,което едвам отваря капака на багажника без говорители ,а какво остава като го добавим 2 магнита .......Простооо трудна задача ,но все трябва да има някакъв компромисен вариант ...

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Вто 15 май 2007 20:46

stypkata написа:Абе колеги,на мен също не ми пречи особено да резна кората,но проблема е там,че колата се кара предимно от едно момиче,което едвам отваря капака на багажника без говорители ,а какво остава като го добавим 2 магнита .......Простооо трудна задача ,но все трябва да има някакъв компромисен вариант ...

Усилията на въпросното момиче са насочени към амортисьорите на вратата,това дали има елипси или не,разлика при отварянето няма да има - пробвай със и без кора да видиш дали има разлика и сам ще се убедиш :wink: Казвам ти го от опит :wink:

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Сря 16 май 2007 6:46

Ама нали кората е закачена с едни въженца на багажника ! Тя сама по себе си не тежи нищо,но като и лепнеш 2 магнита едва ли няма да се усещат .За това говоря.Както и да е,май не може да има отговор на въпроса ми,ще гледам да взема по-качествени говорители за четирите врати и това ще е..Мерси много на всички

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 16 май 2007 11:24

.... или просто оправете/подменете амортисьорчетата на петата врата... като вдигнеш вратата, момента в който тръгва да се вдига и кората вече действат амортисьорчетата... така че натам се насочете ;)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 16 май 2007 11:38

stypkata написа:ще гледам да взема по-качествени говорители за четирите врати и това ще е

на задните врати не си струва да слагаш, половина се закриват от седалката, а другата половина от човек ако седна отзад и ефекта ще е нулев.

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Вто 22 май 2007 9:22

Магнитите нищо не тежат,аз съм с кора от пдч и две тави по 20см и вратата си ги вдига без проблем

Потребителски аватар
Kalinn
Автомобил: Golf IV TDI GTI - 2002
Двигател: ARL

Мнениеот Kalinn » Пет 01 юни 2007 14:24

stypkata написа:Ама нали кората е закачена с едни въженца на багажника ! Тя сама по себе си не тежи нищо,но като и лепнеш 2 магнита едва ли няма да се усещат .За това говоря.Както и да е,май не може да има отговор на въпроса ми,ще гледам да взема по-качествени говорители за четирите врати и това ще е..Мерси много на всички

Аз си купих нови амортисьори за багажника и направо се изтрелва.
Утре ще резна кората да си сложа елипсите.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”