Идеи защо CD Elite не работи както трябва на радио??

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
miro82
Автомобил:
Двигател:

Идеи защо CD Elite не работи както трябва на радио??

Мнениеот miro82 » Вто 27 ное 2007 11:37

Смених антената на тавана с нова но нямаше повишаване на сигнала и радиото пак пръщи и хваща лошо. Майстора каза че най вероятно ми е кофти тунера на ЦД-то. Някой знае ли дали е така и колко ще ми вземат за смяна на тунера на ЦД-то??
Не ми се купува ново ЦД а и това ми харесва.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 27 ное 2007 11:49

правилно ти е казал ама ме съмнява някой да тръгне да се занимава

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 27 ное 2007 12:17

Smoke написа:правилно ти е казал ама ме съмнява някой да тръгне да се занимава
:arrow:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 27 ное 2007 13:02

Ако антената ти е на тавана,има голяма вероятност да се е спукала спойката на кабела при тавана.Погледни първо там!Ако си имал друго радио ,то как е работело?

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 27 ное 2007 14:28

ИЗвади леко сиди-то от мястото му и разкачи кабела за антената. Вместо антена му сложи една жица (около 1,5квадрата и дълга около 15 см) и пробвай пак, а ако имаш няколко излишни лв - купи си антена с усилвател.
Нео, елит, деу и т.н. кучи марки са с доста добри, т.е. чуствителни тунери и не би трябвало при изправна антена (разбирай несчупена) и изряден кабел да не лови, освен ако не си в "дупка".
Ако въпреки всичко не хваща - попаднал си на кофти бройка и можеш да си търсиш гаранцията (ако е с гаранция).

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 27 ное 2007 14:39

John3V написа:ИЗвади леко сиди-то от мястото му и разкачи кабела за антената. Вместо антена му сложи една жица (около 1,5квадрата и дълга около 15 см) и пробвай пак, а ако имаш няколко излишни лв - купи си антена с усилвател.
Нео, елит, деу и т.н. кучи марки са с доста добри, т.е. чуствителни тунери и не би трябвало при изправна антена (разбирай несчупена) и изряден кабел да не лови, освен ако не си в "дупка".
Ако въпреки всичко не хваща - попаднал си на кофти бройка и можеш да си търсиш гаранцията (ако е с гаранция).

Мерси много за съвета но мисля че антената е добре майстор алармаджийа ми смени основата и която е на тавана и каза че трябва да се оправи но уви радиото пращи.
Аз се чудя може ли антената да има слаба връзка защото на входа на касетофона има допълнителна букса за вход защото касетофона не става директно да му се вкара кабела за антената.
Значи ти казваш че Елит хващат по принцип добре радио??

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 27 ное 2007 15:40

аз имам няколко въпроса: проследил ли си кабела от антената къде отива, стига ли въобще до някоя букса? новата антена с усилвател ли е? и защо си сменил старата?

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 27 ное 2007 15:56

joser написа:аз имам няколко въпроса: проследил ли си кабела от антената къде отива, стига ли въобще до някоя букса? новата антена с усилвател ли е? и защо си сменил старата?

Трябва да е свързано всичко майстор алармаджия ми сменя антената но не знам новата дали има усилвател. Новата струваше 7 лв.
Според мен би трябвало да е свързана но незнам...

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 27 ное 2007 16:08

можеш да провериш, за да си сигурен, че там не е проблемът. ако ти е по-лесно звънни кабела с мултицет. тоя майстор със сигурност като е сменял антената е свързал единия край на кабела към нея. въпросът е дали другият е към цд-то вързан...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 27 ное 2007 17:37

ОФФ:Ако е прекъснат кабела как може да се провери-от къде минава от антената на покрива до ЦД-то?

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 27 ное 2007 20:20

Rabbit_TDI написа:ОФФ:Ако е прекъснат кабела ...

ако имаш двата края на кабела или поне ти си мислиш, че това са те, взимаш мултицет, включваш на омове и "звънкаш" кабела, слагаш 2те сонди към краищата на кабела, проверяваш дали веригата е цяла. ако е така, ще чуеш едни херци постоянен звук от прибора.
ако е прекъснат проверката визуално - малко трудно... трябва да си Румборак :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 27 ное 2007 23:26

Ми то хубаво ама двата края са на 2-3 метра ,а мултицета не са му толкоз дълги жиците :) -ама тва малкия дерт.После като установиш ,че е прекъсната къде има място на свързки на кабелите да се гледат,как се изважда цокъла на антената от покрива,от къде минава кабела за да се проследи :?

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 27 ное 2007 23:30

Rabbit_TDI написа:Ми то хубаво ама двата края са на 2-3 метра ,а мултицета не са му толкоз дълги жиците :)

Прояви малко изобретателност. Вземи си една жица която е 2-3 метра и я използвай като удължение на едната сонда на мултицета. Е провери я и нея дали е ОК преди това. :wink:

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пет 30 ное 2007 14:12

Колега, "майстор" вече като чуя и ми настръхва косата.
Земи и измери дали няма окъсяване м/у жилото и оплетката, като начало.
Иначе за проверка на кабела м/у антената и жилото при cd-то използвай по-дълъг многожичен кабел, като не е задължително съпротивлението да е малко ... при високи честоти съпротивленията влияят по различен начин, т.е. не е като при ниските честоти.
Дори, ако си сложиш неполярен кондензатор, някъде по пътя не средното жило (последователно на жилото) с капацитет около 180рF и по-високо пробивно напрежение, радиото ще ти лови по-добре (т.е. няма да ги има част от смущенията с по-ниска честота).

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 02 дек 2007 1:42

John3V написа:Колега, "майстор" вече като чуя и ми настръхва косата.
Земи и измери дали няма окъсяване м/у жилото и оплетката, като начало.
Иначе за проверка на кабела м/у антената и жилото при cd-то използвай по-дълъг многожичен кабел, като не е задължително съпротивлението да е малко ... при високи честоти съпротивленията влияят по различен начин, т.е. не е като при ниските честоти.
Дори, ако си сложиш неполярен кондензатор, някъде по пътя не средното жило (последователно на жилото) с капацитет около 180рF и по-високо пробивно напрежение, радиото ще ти лови по-добре (т.е. няма да ги има част от смущенията с по-ниска честота).

Колега има разрешение на твоя проблем. Трябва ти само сърцевината на кабела който води до антената с две думи плетката която е увита около кабела с форма на змия е отрежи така че да няма никакав достап до радиото и медната сърцевина след което е изолирай. Вкарай си буксата в радиото и си готов.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”