Усилвател за антена

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Усилвател за антена

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 сеп 2007 23:42

Радиото ми е някакво австрийско "Нео" на има "Лондон" и е с доста слаб сигнал.Някой може ли да ми каже как да закача/и от къде да купя/ усилвател за антената?

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Re: Усилвател за антена

Мнениеот mafiacartel » Вто 11 сеп 2007 18:39

Rabbit_TDI написа:Радиото ми е някакво австрийско "Нео" на има "Лондон" и е с доста слаб сигнал.Някой може ли да ми каже как да закача/и от къде да купя/ усилвател за антената?

Колега купи си читава антена. Те са си с вградени усилватели. Бях купувал за 2-ката такава която е за тавана и беше на цена от порядака на 50 лв ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 12 сеп 2007 13:35

Да де ама на моя голф е стандартната отгоре на тавана отзад и ще стане мноо тъпо да режа нея :cry:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 12 сеп 2007 14:41

По принцип идеята на усилвателя към автоантената е самата антена да може да се направи с по-малки размери, и респ. да има същото усилване като на стандартна (напр. телескопична антена) с по-голям размер (за външен монтаж).
Освен това трябва да имаш в предвид че при DX- станция освен полезния сигнал ще се усили и шума!

Моят съвет е да си монтираш в предния калник една хубава телескопична антена (може и автоматична), но все пак ако държиш да има усилвател - имам добри впечатления от оригиналните антени на ВЕТА, които съм виждал монтирани в задната част на тавана на Audi 80 .... , Б4 комби и т.н.
Тези антени са точно за открит монтаж, както твоята, и в основата си имат антенно усилвателче, и ако някъде успееш да си намериш 2-ра употреба въобще не се замисляй :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 12 сеп 2007 14:43

Проблема е в радиото, блаупункта лови със сгъната антена :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 12 сеп 2007 14:45

L&R написа:Проблема е в радиото, блаупункта лови със сгъната антена :wink:

Да и аз го знам от опит :cry: - ама не ми се дават 200-300 лева за хубаво CD

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 12 сеп 2007 14:46

на повечето плеъри тунера е колкото да не е без хич

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Сря 12 сеп 2007 23:08

Rabbit_TDI написа:Да де ама на моя голф е стандартната отгоре на тавана отзад и ще стане мноо тъпо да режа нея :cry:

Колега изкарай радиото и му вържи някаква антена за проба тогава та просто да видиш дали ще има ефект.

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 13 сеп 2007 9:31

Е аз си купих някаква българска антена с усилвател за 5 лв :lol: . Лепка се отвътре на стъклото. Аз си я сложих над огледалото прекарах кабеляците под тапицерията под тавана и покрай гредите. Трябва само да и вържеш жичката към захранването на радиото.... при мен я защипах между кабелните обувчици на червения кабел и тръгна като пушка. Лови си доста добре. Само кабелчето за масата е много късо и не можах да го вържа никъде... мисля че се е опряло към купето под тапицерията което би трябвало да е добре... нали :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 13 сеп 2007 12:23

Колеги при мене проблема не е в антената.Антената си е оригиналната и е супер-пробвал съм с оригиналното радио БЛАУПУНКТ и си хваща перфектно.Също ако отвия антената от покрива това почва да хваща още по зле/демек работи/.Просто CD-то е със шибан тунер/както каза L&R колкото да се каже че има/ и искам усилвател за да подобря положението.

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Чет 13 сеп 2007 16:19

Колега, в магазините на "Практикер" и от веригата "Автомания" продават антенни усилватели на цена 8-10 лева. Хубавото е, че са много лесни за монтаж, защото представляват метален цилиндър, дълъг около 10 см, от който излиза един червен кабел за захранване. В единия край на цилиндъра пъхаш накрайника на сегашната си антена, а от другия му край излиза парче кабел с накрайник, който вкарваш в буксата на радиото си.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 13 сеп 2007 22:21

baobab007 написа:Колега, в магазините на "Практикер" и от веригата "Автомания" продават антенни усилватели на цена 8-10 лева. Хубавото е, че са много лесни за монтаж, защото представляват метален цилиндър, дълъг около 10 см, от който излиза един червен кабел за захранване. В единия край на цилиндъра пъхаш накрайника на сегашната си антена, а от другия му край излиза парче кабел с накрайник, който вкарваш в буксата на радиото си.

Хм перфектно-ето го решението :) -благодаря колега :beer

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 14 сеп 2007 23:31

Rabbit_TDI написа:Колеги при мене проблема не е в антената.Антената си е оригиналната и е супер-пробвал съм с оригиналното радио БЛАУПУНКТ и си хваща перфектно.Също ако отвия антената от покрива това почва да хваща още по зле/демек работи/.Просто CD-то е със шибан тунер/както каза L&R колкото да се каже че има/ и искам усилвател за да подобря положението.

Колега тунера ти е на заминаване.И да слагаш усилвател просто няма смисъл. Търси си ,не тунер ,защото ще ти одрежат главата за нов ами направо нов плеер.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 22 сеп 2007 7:25

А сигурен ли си, че в твоята антена няма вграден усилвател (както в повечето на тавана) и просто нововто ЦД не й пуска захранване ????
Провери напреженията на клемите по захранващата букса със старото и новото ЦД (трябва да бачка) и виж дали ще откриеш разлики !

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 18 окт 2007 10:06

Dobromirski написа:А сигурен ли си, че в твоята антена няма вграден усилвател (както в повечето на тавана) и просто нововто ЦД не й пуска захранване ????
Провери напреженията на клемите по захранващата букса със старото и новото ЦД (трябва да бачка) и виж дали ще откриеш разлики !

За съжаление и аз имам същия проблем - на Пасата оригиналната антена на покрива има усилвател в основата /конуса/Сега се чудя дали този усилвател се захранва с +12V по фидера, щото други кабели няма. Проблема е също, че не съм виждал досега плеър - бил той нов или стар,който да пуска +12V по жилото на фидера.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”