Усилвател за антена
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Усилвател за антена
Радиото ми е някакво австрийско "Нео" на има "Лондон" и е с доста слаб сигнал.Някой може ли да ми каже как да закача/и от къде да купя/ усилвател за антената?
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Re: Усилвател за антена
Rabbit_TDI написа:Радиото ми е някакво австрийско "Нео" на има "Лондон" и е с доста слаб сигнал.Някой може ли да ми каже как да закача/и от къде да купя/ усилвател за антената?
Колега купи си читава антена. Те са си с вградени усилватели. Бях купувал за 2-ката такава която е за тавана и беше на цена от порядака на 50 лв

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
По принцип идеята на усилвателя към автоантената е самата антена да може да се направи с по-малки размери, и респ. да има същото усилване като на стандартна (напр. телескопична антена) с по-голям размер (за външен монтаж).
Освен това трябва да имаш в предвид че при DX- станция освен полезния сигнал ще се усили и шума!
Моят съвет е да си монтираш в предния калник една хубава телескопична антена (може и автоматична), но все пак ако държиш да има усилвател - имам добри впечатления от оригиналните антени на ВЕТА, които съм виждал монтирани в задната част на тавана на Audi 80 .... , Б4 комби и т.н.
Тези антени са точно за открит монтаж, както твоята, и в основата си имат антенно усилвателче, и ако някъде успееш да си намериш 2-ра употреба въобще не се замисляй
Освен това трябва да имаш в предвид че при DX- станция освен полезния сигнал ще се усили и шума!
Моят съвет е да си монтираш в предния калник една хубава телескопична антена (може и автоматична), но все пак ако държиш да има усилвател - имам добри впечатления от оригиналните антени на ВЕТА, които съм виждал монтирани в задната част на тавана на Audi 80 .... , Б4 комби и т.н.
Тези антени са точно за открит монтаж, както твоята, и в основата си имат антенно усилвателче, и ако някъде успееш да си намериш 2-ра употреба въобще не се замисляй

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- mafiacartel
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
Е аз си купих някаква българска антена с усилвател за 5 лв
. Лепка се отвътре на стъклото. Аз си я сложих над огледалото прекарах кабеляците под тапицерията под тавана и покрай гредите. Трябва само да и вържеш жичката към захранването на радиото.... при мен я защипах между кабелните обувчици на червения кабел и тръгна като пушка. Лови си доста добре. Само кабелчето за масата е много късо и не можах да го вържа никъде... мисля че се е опряло към купето под тапицерията което би трябвало да е добре... нали 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Колеги при мене проблема не е в антената.Антената си е оригиналната и е супер-пробвал съм с оригиналното радио БЛАУПУНКТ и си хваща перфектно.Също ако отвия антената от покрива това почва да хваща още по зле/демек работи/.Просто CD-то е със шибан тунер/както каза L&R колкото да се каже че има/ и искам усилвател за да подобря положението.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, в магазините на "Практикер" и от веригата "Автомания" продават антенни усилватели на цена 8-10 лева. Хубавото е, че са много лесни за монтаж, защото представляват метален цилиндър, дълъг около 10 см, от който излиза един червен кабел за захранване. В единия край на цилиндъра пъхаш накрайника на сегашната си антена, а от другия му край излиза парче кабел с накрайник, който вкарваш в буксата на радиото си.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
baobab007 написа:Колега, в магазините на "Практикер" и от веригата "Автомания" продават антенни усилватели на цена 8-10 лева. Хубавото е, че са много лесни за монтаж, защото представляват метален цилиндър, дълъг около 10 см, от който излиза един червен кабел за захранване. В единия край на цилиндъра пъхаш накрайника на сегашната си антена, а от другия му край излиза парче кабел с накрайник, който вкарваш в буксата на радиото си.
Хм перфектно-ето го решението

- mafiacartel
Rabbit_TDI написа:Колеги при мене проблема не е в антената.Антената си е оригиналната и е супер-пробвал съм с оригиналното радио БЛАУПУНКТ и си хваща перфектно.Също ако отвия антената от покрива това почва да хваща още по зле/демек работи/.Просто CD-то е със шибан тунер/както каза L&R колкото да се каже че има/ и искам усилвател за да подобря положението.
Колега тунера ти е на заминаване.И да слагаш усилвател просто няма смисъл. Търси си ,не тунер ,защото ще ти одрежат главата за нов ами направо нов плеер.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Dobromirski написа:А сигурен ли си, че в твоята антена няма вграден усилвател (както в повечето на тавана) и просто нововто ЦД не й пуска захранване ????
Провери напреженията на клемите по захранващата букса със старото и новото ЦД (трябва да бачка) и виж дали ще откриеш разлики !
За съжаление и аз имам същия проблем - на Пасата оригиналната антена на покрива има усилвател в основата /конуса/Сега се чудя дали този усилвател се захранва с +12V по фидера, щото други кабели няма. Проблема е също, че не съм виждал досега плеър - бил той нов или стар,който да пуска +12V по жилото на фидера.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”