Свързване на плеъра на колата с друго устройство

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Свързване на плеъра на колата с друго устройство

Мнениеот pafaka » Вто 14 авг 2007 14:52

Здравейте !
посещавах преди форума когато притежавах поло 97-а, но след като го продадох нещо спрях да се отбивам.. та..директно на въпроса..От 2 седмици съм притежател на новото Поло..директно от магазина..снабдено със CD ..обикновен стандартен панел на VW...за жалост не мога да сложа някои мп3 плеър или каквото и да е друго, защото този, който е по 'дефолт' е малко по-голям и ако го извадя ..остава една 4ерна дупка, зейнала на таблото....от аутотрейд ме светнаха, че може да се изкара някакво кабел4е отзад...и с накрайник или жакче да се свърже с мп3 плеър или телефон..или каквото и да е друго устройство...Доста хитро !!
Не знам към кого да се обърна. Затова реших да пробвам тук. Много ще съм благодарен ако някой е правил подобно нещо и ме упъти.
Благодаря предварително! Леко и безаварийно каране на всички :)

Допълнение :) за да съм по-ясен реших да покажа как е в момента..и как не искам да бъде..ако сложа друг плеър :

Сега :

Изображение

Не искам да бъде така :

Изображение

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 авг 2007 15:14

Би следвало да поддържаш мини ISO..
поразтърси се из нета..
VW audio cable RCA

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 14 авг 2007 15:45

е що немисли като го поръчва да чете и МП3 разликата беше май 250лв + 2 колони още(това по спомен) иначе честита придобивика

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 14 авг 2007 18:05

Най-лесното е да ползваш един от следните варианти:

1. Радио трансмитер - продава се, има го в метро, във фирма Вали към семинарията и на много места. Включва се в запалката, и към него може да включиш било то обикновена USB флашка с mp3ки на нея, или някакъв друг източник на сигнал, джобен плеър или каквото и да е - има жак. Трансмитера излъчва на FM (може да избираш между няколко честоти) - настройваш си радиото на колата на същата честота и слушаш. :-)

2. mp3 плеър с вграден радио-трансмитер - има ги на същите места, идеята е същата, само че си го носиш в джоба. Неудобството е че трябва да мислиш за батерии.

Виж на "http://www.vali.bg/" - и двете неща ги има даже на промоционалния каталог горе вдясно (http://www.vali.bg/brochure/06_07_page4-Q.pdf)

трансмитера е 55лв, а плеъра в зависимост от паметта - 54 до 86лв. Преди месец купихме от вали с един приятел трансмитер за неговата кола, и е доволен за сега. :-)

И в метро ги има, и са малко по-евтини.

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Вто 14 авг 2007 20:05

мерси много :) още утре ще отида да проверя...ще пиша какво е станало :) Благодаря много за бързото инфо

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 16 авг 2007 10:48

Тия трансмитери донякъде осакатяват честотната лента в горната граница. При FM предаване/приемане изкуствено честотната лента е ограничена до 14кHz ако не се лъжа(дори май беше12.5). Има разлика в звученето особено ако има качествени колони което е много вероятно. Иначе като компромис за непретенциозни слушатели е приемливо.
Успех

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Чет 16 авг 2007 17:37

купих я аз джуджавката...обаче има един много гаден проблем :(
когато колата е в спряло положение...нито двигателя работи..нито нищо...трансмитера си работи нормално..обаче когато тръгна...работи 10-15 минути и спира да излъчва....самия трансмитер свети..т.е. си има контакт със запалката и има ток...но интересно защо прекъсва работата си...първо мислех, че е от неравности по пътя и за миг губи ток..но на 2-3 пъти ми направи този номер когато бях на светофар...=> проблема не е в неравностите по бг пътищата...някой ако има същия проблем, бих се радвал да сподели ако го е решил по някакъв начин...
А колкото до качеството на звука...не е кой знае какво..няма излишно шумене ако се намери най-чистата честота..приемливо е за кола :)
Благодаря на всички отзовали се :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 17 авг 2007 10:28

Не знам, моя човек не се е оплаквал от такъв проблем.
Случайно да ти е много високо напрежението в колата (при работещ двигател)? Не би трябвало да е над 14В.
Може пък да си попаднал и на дефектен екземпляр - ако се окаже че напрежението в колата си е ок - искай да ти го сменят.

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пет 17 авг 2007 14:13

не съм много вещ в тези неща...ако може да попитам как да измеря напрежението...явно проблема е в това...защото машинката не иска да работи само при запален двигател...когато колата не е запалена..си работи без никакви проблеми...проблема възниква само когато автомобила е в движение...

hbnv

I.Сложи си стабилизатор !

Мнениеот hbnv » Пет 17 авг 2007 14:33

Вдига се напрежението на акумулатора - сложи си стабилизатор в кабелчето за запалката - пиши ми на личната поща във форума - ще обясня как.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 17 авг 2007 17:43

Остава да не са му сложили и стабилизатор китайците. Щом се включва в запалката би следвало да си е предвидено да работи в тези граници на работното напрежение. Ако ти се занимава опитай със стабилизатор ама по-добре им досаждай да ти го сменят.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 17 авг 2007 17:54

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Съб 18 авг 2007 8:17

И аз имам такъв проблем, но с JVC KD-G332. Когато колата е в спряло положение...нито двигателя работи..нито нищо...CD-то си работи нормално..обаче когато запаля двигателя...работи 3-4 минути и спира. При радиото го няма този рпоблем. Дадох CD-то на сервиз, смениха му оптиката, но проблема си остана (а аз останах без 60 лева). Мерин напрежението на акомулатура (а той е чисто нов) и е перфектно. Сега CD-то е пак в сервиз ...... но май проблема си е в колата ........

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Съб 18 авг 2007 12:47

е...хти ...не беше никак лошо преди да купя подобно нещо да се изпробва...ама няма как..никъде не дават така...няма логика проблема да е в колата попринцип....добра идея е да се изпробва с някакъв друг подобен плеър/цд/ или каквото и да е ..да се види наистина дали проблема е в автомобила или в самите консумативи....лоша работа ..и аз явно съм навътре с 55 кинта :(

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Съб 18 авг 2007 13:00

Твоето няма ли гаранция? Аз имам 2 години, ама щото съм си загубил касовата бележка, не ми я признават, та си плащам ......... :jerk

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”