Високоговорители на задната кора?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Високоговорители на задната кора?

Мнениеот mishu » Пон 30 май 2005 23:44

Дали ще свири прилично и с бас ако се сложат високоговорителите (некфи няма значение) на задната кора при положение че си направа нова от дебел шпертплат и се уплътни добре. Дали ще има ефект :heavymetal: или ще е xa xa xa ......... гола вода? :dontknow:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 31 май 2005 7:23

всичко зависи от говорителите които ще сложиш
може да свири много зле може да свири и доста добре, зависи от говорителите

Потребителски аватар
sve_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sve_vw » Вто 07 юни 2005 21:23

Така като ти гледам въпроса искаш да мине6 евтино и да имаш качествена музика. Има български колони - мембраната изглежда като намачкан картон :lol: но свирят супер. 10 инчовите струват около 30лв броя. С едно хубаво касетофонче, едни среди и пищялки и ето ти музиката :D

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Високоговорители на задната кора?

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 07 юни 2005 23:02

mishu написа:Дали ще свири прилично и с бас ако се сложат високоговорителите (некфи няма значение) на задната кора при положение че си направа нова от дебел шпертплат и се уплътни добре. Дали ще има ефект :heavymetal: или ще е xa xa xa ......... гола вода? :dontknow:

Определено ще има ефект. Все пак най-добър звук се получава с бас-каса, но вече зависи какво търсиш ти и колко парички си приготвил.
Аз съм имал навремето бг колони 6"-ви, 8", а после и 12". Не знам 10"-вите дали са добри, но определено съм много доволен от 6" и 8". На друго мнение съм обаче за 12" -вата, която също не е скъпа - мисля че беше под 50лв, но не свири добре. В интерес на истината 2-та ми 8" говорителя свиреха по-добре от един 12", при един и същ усилвател. На всичко отгоре същият този говорител изгоря за има-няма 3 месеца... Така че ти препоръчвам за задоволителни резултати 2х8" или 2х10" български, на шперплатова кора. А най-добре ще е да си направиш една бас-каса, ако имаш място в колата, разбира се.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 08 юни 2005 11:33

Тфа е че аз не искам да си слагам бас-каса в багажника. И не ме кефи къф звук вади. То може да ти се разпадне колата от вибрации :D ! Пък едно такоа животно ще ми вземе целия багажник. По добре да си сложа каса с бира вместо бас-каса :D .
Пък и според мен ако ги направа както си трябва ще свири доста добре.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Чет 23 юни 2005 15:20

Ако не слагаш усилвател си вземи две елипси на паинер изрежи кора от шперплат иси готов.Ако ги сложиш на оргиналната кора няма да се чува хубаво баса защото неможе хубаво да се изолира горната от долната час на самиа говорител.

dZvero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dZvero » Чет 23 юни 2005 20:39

mishu написа:...

Ако искаш да ти свирне, а не искаш да ти взима багажник така се прави, но става ДОСТА трудно (ако желаеш да постигнеш идеален резултат). Трябва целият багажник да се звукоизолира, да се направи добро захващане на кората - като цяло има около 1-2 дни само приготовления, за да стане както си пише по дебелите книги. Ако се спазват всички правила и най-вече стъпки и не се лишаваш от нищо без проблем ще свирне по-добре от каса, но според зависи и говорителя. Не ти говоря да дадеш 300лв. за изолаций, Dynamat и т.н., но все пак трябва да се работи доста...

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 07 юли 2005 14:38

аз залагам на касата.нямам доверие на free air subwoofer-ите.но все пак търси говорител който си е предназначен за кора щото има разлика.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Чет 07 юли 2005 18:59

Човекът според мен не говори за freeair subwoofer-и, а иска да си сложи примерно две по-големи елипси или нещо такова (20-тина см). Както казва dZvero ако се уплътни добре и се направи добра кора, може да си извади доста добър бас (без да ти раздробява вътрешностите щом туй не те кефи) :) Попринцип по-добър ефект има този вариант ако колата е примерно седан, а не хечбек, защото на седана багажника си е доста добре уплътнен и си служи като обем за колоните. Аз лични съм слагал на един Опел Кадет седан две елипси на Kenwood и баса е покъртителен като се има предвид, че се захранват от касетофона. При хечебек наистина е играчка...нова кора, уплътняване и тн.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 юли 2005 2:18

Аз имах бас каса отзад. откакто сложих елипсите Pioneer съм махнал касата! Те свирят по-добре!

Само не слагай китайски боклуци! Само истински говорители ще изкарат бас.

Thunder имах елипси преди това. Откакто сложих пионерчетата аудиото в колата се промени зверски!

dZvero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dZvero » Вто 12 юли 2005 14:07

Vlad777 написа:Аз имах бас каса отзад. откакто сложих елипсите Pioneer съм махнал касата! Те свирят по-добре!

Нямам нищо лошо провив елипсите, но НИКОГА не могат да изкарат по-нисък бас от говорител предназначен да свири в тези и САМО тези честоти! Ако е некачествен и/или кутията е скапана - това вече е друга приказка! Ако трябва да се прави само с елипси - пак може да се извадат ниски, но трябва да се изолира пак добре, да се сложи damping материал, а ако се направят и малки кутий... :lol:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”