Едно питане
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Едно питане
Хора, понеже колицата ми е с касетофон, та съм решил да се сдобия с CD/MP3 нещо си. Дотук добре, ама като видях фейса на масата такива неща за нормални пари около 300 - 320 лв. и паднах! Както казах, сега колицата е с оригиналния си Бета касетофон и на него има бутон CD за работа с чейнджър (може би), а този касетофон перфектно се слива с интериора, свети си като останалата част от таблото и т.н. Та идеята ми беше, мога ли да сложа чейнджър, какъв да е ако ДА(да чете MP3) и как да разбера дали колата има подготовка за това?
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
SSivanov написа:Можеш и да си решиш проблема доста по елементарно. Купуваш една портативна MP3 и една преходна касетка и си готов. Има MP3 256MB за 100 лв а една преходна касетка струва от 7 до 12 лв. Печелиш че със сигурност няма да ти откраднат CD-то или ченджара.
Ти ме впечатли, дай повече инфо, от къде да взема тази касетка, за MP3 и аз знам

Аз мислих и за вариянт с дискмен, ама нещо не ми е ясно как става, та затова не питах!
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:къде са магазините
на ГМ ДИМИТРОВ има един като караш по ГМ ДИМИТРОВ посока студентски град пресичаш Драган Цанков и продължаваш по ГМ ДИМИТРОВ. в дясно има един блок който има на партерния етаж много магазини: за японски авточасти. сервиз на филипс и др. там има магазин на роял електроникс
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ickata написа:Ами по същия начин става. Въпросната касетка има жак в която ръгаш ЦД-то или МРЗ плаъра а някои имат и кабел за захранване от запалката. Един колега караше на такава система, ама не беше много доволен.
Много зависи от МP3 то и касетката която си купиш аз също не бях доволен първоначално но с малка доработка на касетката всичко стана ОК ( тия в роял електроникс не се налага да се доправят) поне тези който съм купил от там за приятели и колеги.
според мен най добри са следните варианти:
1. изхвърляш (продаваш) това което имаш и си купуваш качествено МР3 за кола, което повярвай ми може да направиш да свети какъвто си цвят искаш и ще ти се слива с интериора
2. оставяш това, което имаш и си купуваш МР3 changer с отделен панел за контрол. Идеята при него е следната: changer се настройва на каква честота да излъчва сигнала, за да си го настроиш като радиостанция на радиото, като контрола кой диск/folder/album и т.н. е на отделен малък панел, който си слагаш където искаш (за да не бие на очи и да не пипат гепардите в пепелника, на сенника и където още се сетиш). цената на това удоволствие е по-малка от на качествено МР3. недостатък - няма pre-amp и ако някой ден имаш други желания пак трябва да инвестираш в читав head unit. предимство - 6/10 диска с МР3 вместо 1, няма да се бориш много с кабели - трябва ти само захранване към changer в багажника и да прокараш кабелчето на контролния панел до където си решил да го поставяш.
3. намираш си оригинален changer за VW с кабел/предполагам че щом имаш контролите ще работи/, който обаче доколкото знам за МР3 не е и чувал
тфа е, варианти с касетка адаптор и т.н. нещо не ме кефат , много отделни компоненти, много кабели, много играчка при пускане, сваляне/криене от гепарди, абе не е за градкска кола.
btw ipod са възприели идеята за FM transmitter и се продава като х3 за техните плеъри, в този случай одобрявам, няма даже нужда да си го вадиш от джоба
1. изхвърляш (продаваш) това което имаш и си купуваш качествено МР3 за кола, което повярвай ми може да направиш да свети какъвто си цвят искаш и ще ти се слива с интериора
2. оставяш това, което имаш и си купуваш МР3 changer с отделен панел за контрол. Идеята при него е следната: changer се настройва на каква честота да излъчва сигнала, за да си го настроиш като радиостанция на радиото, като контрола кой диск/folder/album и т.н. е на отделен малък панел, който си слагаш където искаш (за да не бие на очи и да не пипат гепардите в пепелника, на сенника и където още се сетиш). цената на това удоволствие е по-малка от на качествено МР3. недостатък - няма pre-amp и ако някой ден имаш други желания пак трябва да инвестираш в читав head unit. предимство - 6/10 диска с МР3 вместо 1, няма да се бориш много с кабели - трябва ти само захранване към changer в багажника и да прокараш кабелчето на контролния панел до където си решил да го поставяш.
3. намираш си оригинален changer за VW с кабел/предполагам че щом имаш контролите ще работи/, който обаче доколкото знам за МР3 не е и чувал
тфа е, варианти с касетка адаптор и т.н. нещо не ме кефат , много отделни компоненти, много кабели, много играчка при пускане, сваляне/криене от гепарди, абе не е за градкска кола.
btw ipod са възприели идеята за FM transmitter и се продава като х3 за техните плеъри, в този случай одобрявам, няма даже нужда да си го вадиш от джоба
- sve_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Едно питане
Ако искаш да имаш добра и качествена музика 6те трябва да дадеш както ти си написал около 300 -тина лв. Най-качествени са пайнерите. Аз лично ползвам такъв от скоро и сам много доволен. Има модели на пейнер които са нови и са с МП3 4 х 50 на цена около 200 лв. ако не ти се дават и толкова се намират и малко по евтини варианти. 

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
HF написа:2. оставяш това, което имаш и си купуваш МР3 changer с отделен панел за контрол. Идеята при него е следната: changer се настройва на каква честота да излъчва сигнала, за да си го настроиш като радиостанция на радиото, като контрола кой диск/folder/album и т.н. е на отделен малък панел, който си слагаш където искаш (за да не бие на очи и да не пипат гепардите в пепелника, на сенника и където още се сетиш). цената на това удоволствие е по-малка от на качествено МР3. недостатък - няма pre-amp и ако някой ден имаш други желания пак трябва да инвестираш в читав head unit. предимство - 6/10 диска с МР3 вместо 1, няма да се бориш много с кабели - трябва ти само захранване към changer в багажника и да прокараш кабелчето на контролния панел до където си решил да го поставяш.
Абе извиняваи за некомпетентноста ми, ама не разбрах. Какъв е този MP3 changer, и какво точно се прави с него!
Даи инфо или някакви модели ако можеш!
така изглежда:
малкия панел е с дисплей за песен/директория и т.н., останалото най-добре в багажника. пак ще пробвам да ти обясня как работи: changer, който плейва дискове с МР3, като има следната основна разлика с обикновените changers - не се свързва по никакъв начин с head unit. контрола му е изнесен на панела, а връзката с head unit става чрез FM transmitter, т.е. излъчва на честота, на която ти си го настроиш, например 90.1 Мhz. ако до близо до теб има кола и си пусне тунера на търсене, на тая честота ще слуша кфото и пуснеш. надявам се ме разбра
линк с описание:
http://www.crutchfield.com/S-f3F8jjgyMm ... 257X1500RF
това ти го давам само за илюстрация, има избор и на други марки и модели, в случая цената е доста ниска - $200 (може и за по-малко да се намери), остава проблема с доставката и намиране на подобно нещо в БГ.

малкия панел е с дисплей за песен/директория и т.н., останалото най-добре в багажника. пак ще пробвам да ти обясня как работи: changer, който плейва дискове с МР3, като има следната основна разлика с обикновените changers - не се свързва по никакъв начин с head unit. контрола му е изнесен на панела, а връзката с head unit става чрез FM transmitter, т.е. излъчва на честота, на която ти си го настроиш, например 90.1 Мhz. ако до близо до теб има кола и си пусне тунера на търсене, на тая честота ще слуша кфото и пуснеш. надявам се ме разбра
линк с описание:
http://www.crutchfield.com/S-f3F8jjgyMm ... 257X1500RF
това ти го давам само за илюстрация, има избор и на други марки и модели, в случая цената е доста ниска - $200 (може и за по-малко да се намери), остава проблема с доставката и намиране на подобно нещо в БГ.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”