Свързвана на MP3 в Г4 -Оправено

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Свързвана на MP3 в Г4 -Оправено

Мнениеот archimedes » Чет 20 мар 2008 9:04

Купих си нова кола Голф 4. Реших да поставя мп3-та от старата кола обаче в голфа излизат 2 букси а на мен ми трябва една. наложи се да си купя някакъв преходник и проблема е следния. МП3 е сони. всичко е свързано и е ОК докато не се изключи тока. Тогава спира и мп3 и станциите които съм запаметил при следващо подаване на контакт ги няма. Дали така трябва да бъде коета молко ме съмнява и има ли начин дори при изваден ключ (или в началоно положение) да си работи понеже така работеше в предищната (Мазда 323) или трябва да се оправят жичките. И дали пък е проблем в този модел преходник и на мен да ми трябва друг?
МП3 е Sony CDX-GT500

Последна промяна от archimedes на Чет 20 мар 2008 12:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 20 мар 2008 9:25

от тоя преходник излизат жълт и червен кабел,които са + през контакт и постоянен +.1 свързани ли са и двата.2 ако са свързани трябва да им размениш местата и ще работи само на контакт,но ще помни станциите.3 ако искаш да работи и без контакт,трябва да ги свържеш заедно един за друг.като към колата само към червения.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 20 мар 2008 9:27

темата ти е за аудио-видео... проблема ти е следния- изтриват ти се защото когато махнеш от контакт не стига напрежение до плейъра.. и все едно го изключваш от захранването изобщо и той губи настройки... трябва с мултицет да замериш от кой кабел идва постоянно 12 волта и там да го свържеш.. обикновено има едно червено и едно жълто кабелче.. пробвай да ги размениш и трябва да стане.. елементарно е ако имаш как да замериш..

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Чет 20 мар 2008 9:46

Мерси за съветите аз тъкмо намерих и инструкции за инсталиране на мп3-та. Ще проверя кой кабел от къде идва и отива. А пуснах темата тук понеже исках да се похваля с новата кола :D . А има ли вероятност така да се свържат че да черпи доста ток от акумулатора и да ми се изтощи?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 20 мар 2008 9:49

честито за количката да си я караш със здраве и безаварийно... иначе резултата който търсиш е следния- като изключиш от контакт, но без да вадиш ключа трябва да свири, като го извадиш (в смисъл ключа) трябва да изгасне.... играй си и търси тоя резултат или ако има някой приятел наблизо дето ги чатка работите- най-бързо ще стане.. но това са кабелчетата жълто и червено... те си имат дори буксички точно за тая цел да можеш да ги разменяш...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 20 мар 2008 9:52

първо ги размени и мисля че ще стане- жълто към червено и червено към жълто... ако получиш резултата който ти писах пак пробвай дали не се губят станциите...

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Чет 20 мар 2008 12:45

Проблема се реши като се размениха жълтия и червения кабел благодарение на myrshavija :)

hash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hash » Чет 20 мар 2008 14:38

ха голямо мерси и от мен. и аз тъкмо се сблъсках с този проблем и ето във форума ме чакало решение :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”