ГОЛЯМ бас за кората...pioneer ts-w383f

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

ГОЛЯМ бас за кората...pioneer ts-w383f

Мнениеот angell » Вто 11 дек 2007 23:09

знаете ли дали това свири добре като заместител на субуфер... pioneer ts-w383f... мисля да го сложа на кората на голфа /да има място за щайгите :wink: някой чувал ли е как свири ??? http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=720

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 11 дек 2007 23:36

На кората бас.. забрави просто.. направи си една читава кутия .. ако тярбва ще намерим да направим една две калкулации ама определено нищо няма да направиш с тази кора..

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 11 дек 2007 23:37

пичага аз съм сложил 2 от тези http://www.avitel-bg.com/?PageID=14&Gro ... ecordID=13
и направо къртят... погледни в гаража... иначе на 3ката преди имах пак 2 пайнерки от стария модел пак 25см и пак къртеха (и все още де):)) важното е да е за free air монтаж... според мене ще ти трябват и пищялки... иначе предполагам усилвател имаш?... цялата инсталация на озвучаването си правех сам (вкл. и кората)...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 11 дек 2007 23:43

Чуй на Masserati Hertz-a с 50 литрова кутия (долу горе..) ... и определено ще ти преобърне представата за бас.. за чист звук.. и за всичко останало..

съмнява ме да си чувал истински качествен звук.. така че.. по добре недей.. ;) за 200лв можеш да си намериш читава каса..

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Вто 11 дек 2007 23:50

винаги досга съм бил с туби ... 4-5 броя.. непомня... но вс. бяха уникални по звук но ми трябва място ... нямам и газ но багажника си ми трябва целия. дали с този бас точно ще докарам звук като от туба горе долу или е ташак работа???

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 11 дек 2007 23:53

Не разбирам чак толкова много от музика (но със сигурност разбирам доста повече от половината пишещи тук..), но определено мога да ти кажа че няма да има нищо общо.. дори и free air да е ... просто много трудно
ако искаш само да блъска там .. да рита нещо.. ще ти свърши работа.. но звука просто няма как да го изкара.. трябва да чуеш на Дани баса.. ще разбереш какво имам в предвид..

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 11 дек 2007 23:55

Visor ама човека иска багажника му да се използва а не да се мотка няква бас кутия... според мен добре се е ориентирал... само дето аз предпочитам за тоя вариант (на кората) басите да са 2 + пищялки...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 12 дек 2007 0:11

Да но колега никъде не го пишеше това в началото нали се сещаш.. и според мен за 200лв пак не си заслужава!!!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 12 дек 2007 0:18

напротив- пише го в самото начало:

http://www.avitel-bg.com/?PageID=14&GroupID=20&RecordID=13

колкото до това дали си заслужава... определено ако на кората стои само тоя говорител без пищялки няма да е добър звука...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 12 дек 2007 0:19

грешка направих с цитата:
да има място за щайгите

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 12 дек 2007 0:21

Ужас.. явно чета между редовете.. но пак казвамм.. не си заслужава.. според мен за толкова пари може да вземе едни доста доста читави елипси на hertz някой висок клас.. (аз в петък ще слагам мойте накамичита дето са ми подарък да ги чуя ;) )

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 12 дек 2007 0:28

ами каквито и елипси да вземе бас стабилен няма да се получи... между другото на 4ките оригиналното озвучаване си е доста добро по начало и дори да сложи 2 елипси отзад ще стане малко по силна музиката но нищо по стабилно като бас... не че ти опонирам нарочно просто ми стана интересна темата.. :019:

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Сря 12 дек 2007 12:31

наистина фабричните на 4-ката свирят мн. хубаво но искам по-силен бас. елипси няма смисъл да слагам--- и така свири добре. искам само хубав бас. не съм виждал как свири с такъв бас но ми се иска ако свири като туба да го налазвам ... ако не ще сложа някое 10-ка кенлууд торнадо с туба по седалката... незнам какво да правя а този бас се продава в тунингбг за 90лв. и мислех да го взема че е мн. запазен ... но неможах да го чуя как свири че не е монтиран ами си седи на седалката и само пляка

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 12 дек 2007 13:28

Баса свири много добре на кора,но имай предвид,че трябва да я направиш от доста стабилен материал и трябва да е много здраво закрепена отстрани за да не дрънчи.Като цяло тия басчета са подходящи за седан,за да може кората да се захване направо към купето.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 12 дек 2007 14:13

прав е колегата... аз кората я направих от MDF 18mm мисля беше дебелината.. на нея освен говорителите (които са си бая тежички) съм сложил и усилвателя... всичко се държи без проблеми но ако се остави така при неравности самата кора почва да пружинира... затова съм сложил 2 винкелчета по цялата ширина от двете страни и сега не мърда.. кората беше около 12лв, кожата за нея и тя толкоз винкелчетата бяха около 3лв (2метра)... и това е... може да направя снимки и да пусна ако някой се интересува

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”