Въпрос за PIONEER

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
scruc
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за PIONEER

Мнениеот scruc » Нед 02 дек 2007 18:58

Здравейте колеги ,купих си PIONEER DEH-P4900IB обаче поради някаква причина нито по самото CD нито в някоя от многото книжки които вървят към него няма описание на кабелите кои са предни кои задни +- и тнт.Въпросът ми е имали някой представа или чертеж, кой кабел за къде е че не искам да връзвам на сляпо.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 02 дек 2007 19:17

Пич ако нямаш евро букса на автомобила на която да щракнеш плеара по добре не се захващай. Отиди в първия сервиз в който връзват такива работи и срещу 10-20 кинта ще свирне.Пак ти казвам не рискувай да го връзваш сам защото ще го погубиш.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 02 дек 2007 19:19

Пробвай примерно в Тояга в Дружба или на милион други места из София :!:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Нед 02 дек 2007 19:40

Аз двата плюса и минуса които са за захранване ги видях кой са да же го пуснах, интересува ме кой кабели са за предни и кой за задни както и кой от тях да отидат към + на колоната и кой към - .Мшисля че дори ида ги обърна няма какво да му стане освен да не свири както трябва.

П.С. Не отидох в сервиз защото като знам как пипат на някой места направо лошо ми става ,просто не ми се рискува.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 02 дек 2007 20:16

Ами те на са лилави,зелени,кафяви и черни мисля ,тези за говорителите.Щом си решил сам да ги връзваш трябва да ги прогониш един по един.пускаш плеарчето и почваш предна лява,предна дясна и така на татък.На единия от кабелите с еднакъв цвят трябва да има тунка черна линийка която ще ти бъде минус на говорителя.
И все пак мисля че е по добре ако не разбираш поне да хванеш някой познат който разбира.А гаранцията на сидито как ще си я оправиш.Щом си го купил ново ти трябва печат от лицензиран сервиз за монтаж ,з да ти важи гаранцията нали знаеш. :idea:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Нед 02 дек 2007 20:43

Мерси и аз си мислех че тези с черната линия са минус ама не бях ситурен , колкото до гаранцията CD-ми го донесе един приятел тираджия от Германия има си гаранция и фактура ама важът за немско такаче все едно ги нямям.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 03 дек 2007 0:38

scruc написа:Мерси и аз си мислех че тези с черната линия са минус ама не бях ситурен , колкото до гаранцията CD-ми го донесе един приятел тираджия от Германия има си гаранция и фактура ама важът за немско такаче все едно ги нямям.
тези с черната линия са плюс до колкото си спомням :wink:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 03 дек 2007 22:10

MuTa4eTo написа:
scruc написа:Мерси и аз си мислех че тези с черната линия са минус ама не бях ситурен , колкото до гаранцията CD-ми го донесе един приятел тираджия от Германия има си гаранция и фактура ама важът за немско такаче все едно ги нямям.

Мерси колега ,май ще се ходи в сервиз :D

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Вто 04 дек 2007 15:09

scruc написа:
MuTa4eTo написа:

Мерси колега ,май ще се ходи в сервиз :D
Тези с черното са - а другите + ! Относно цветовете на колоните-бял - предна лява;сив-предна дясна;зелен-задна лява;лилав-задна дясна!

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Вто 04 дек 2007 15:29

fidrimku написа:тези с черното са - а другите + ! Относно цветовете на колоните-бял - предна лява;сив-предна дясна;зелен-задна лява;лилав-задна дясна!

мда напълно съм съгласен колега - потвърждавам експертното ти мнение - верно е

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 04 дек 2007 16:53

Много благодаря момчета, след малко отивам да връзвам и ще пиша резултата :D

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 04 дек 2007 18:19

и да не забравиш "стенд бай" режима , че ще се чудиш защо не тръгва :wink:
(жълтото кабелче към "+" свързваш)
пп намери си евробукса (ако нямаш, което ме съмнява да е така , защото почти всички коли имат), по лесен е мондажа и демонтажа , ако се наложи някаква преработка :wink:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 04 дек 2007 20:02

Само да добавя че на Пайнера гаранцията важи само ако си го монтирал в оторизиран сервиз, който е написан на гаранционната карта. Примерно Авител :)

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 04 дек 2007 21:07

Свързах всички кабели, но не с евро букса а с един друг вид който ползвам в службата и всичко работи чудесно.Много благодаря на всички колеги които се отзоваха :bowdown :bowdown :bowdown .По повод гаранцията ,тя не важи в България защото машинката е купувана в Германия.Още веднъж благодаря.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”