Преход от HI към LOW

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Преход от HI към LOW

Мнениеот biostrong » Пон 10 дек 2007 15:44

имам питане относно тези две схеми http://www.ljclub.net/mod/progect/hi-lo-car-audio-prehod/hi-lo-car-audio-prehod.htm

Изображение

на първата схема как да разбирам "Важно е да се обърне внимание при монтажа на прехода, където не бива да бъркаме изходите на CD / MC със масата."

че означеното на схемите като маса трябва да го вържа към корпуса на CD-то а "-" си остава "-" на аудио минуса ?

на втората схема "+" и "-" са си за аудиото а последния долния краи е маса всичкото ? (нещо минуса остава във въздуха тогава)

и въобще ще ми свърши ли работа това - за да ми намали сигнала като за low input - а ако има по добри решения от това които не включват барникане по платката на CD-то моля предлагайте ще съм ви благодарен.

Последна промяна от biostrong на Вто 11 дек 2007 15:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 10 дек 2007 16:51

Първата е за балансиран изход, ама е крива, щото коефициента на предаване ти зависи от входния импеданс на стъпалото, което свързваш, очаквай грубо отношение около 1:4 от нея (при импеданс на следващото стъпало около 20-25k).
При втората отношението е грубо 1:10, ползвай си нея, ако ти трябва друго отношение, можеш да си играеш с резистора, дето е 240 Ohm. Ако ще я връзваш към балансен изход, сложи един резистор като 100-те ома/0.5W да натовариш стъпалото.
Ако имаш още въпроси, питай.

п.с. Местя я там, където й е мястото, щото ако на някой друг му притрябва, едва ли ще я търси в offtopic-a.

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Пон 10 дек 2007 23:07

Аз пак като един недоразбрал картинките, да си питам. Не съм от добрите по електроника, та затова по-добре да си попитам преди да попипам :) Тая долната схема била по-добра. ОК. Знаещите казват, ние гледащите ще се съгласим. <Това е без капка ирония. Респект имате отвсякъде>
Ама верно колегата питаше, тая долната снема само за 1 канал ли е? Т.е. трябва ли да се прави още една за другия канал? Т.е. 1 за ляв и 1 за десен канал?

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 11 дек 2007 10:55

И двете схеми са само за един канал.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”