Мраморна кутия за бас 12-ка
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Мраморна кутия за бас 12-ка
Някой опитвал ли е? Има ли смисъл да се дават толкова много пари за кутия? Има ли по-различен ефект?Разлика в звученето?
- AnyThinG4U
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Smoke написа:чувал съм че най-добро качество се вади от такава кутия.ама аджеба става ли или е просто мит
Значи ставаме двама,аз също съм чувал,че говорител в мраморна кутия вади хубав звук.Едно време тръгнах да си права колоните за домашното кино от мрамор,но уви.Като ми казаха колко ще ми излезе едната колона само се отказах!
Трябва да се поразровиш из форумите за повече info!
Иначе идеята е доста добра!

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Един приятел ме извика до тях да свалим едни колони.. викам ок .. няма проблеми
МРАМОРНИ.. наиграх се
понатежава такова..
по добре си вземи един читав хертз (15") висок клас с един хубав аудисон.. 60-70 литра кутия изчислена съответно и направена както трябва отвътре .. запелена както трябва.. и се кълна че ще ти падат прозорците на колата (може да се види на колата на колегата Masserati .. аз му акзвам че ще му падне компресора някой ден ама той не ми вярва..)
МРАМОРНИ.. наиграх се

понатежава такова..
по добре си вземи един читав хертз (15") висок клас с един хубав аудисон.. 60-70 литра кутия изчислена съответно и направена както трябва отвътре .. запелена както трябва.. и се кълна че ще ти падат прозорците на колата (може да се види на колата на колегата Masserati .. аз му акзвам че ще му падне компресора някой ден ама той не ми вярва..)
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сега може да си купиш и няколко торби цимент марка 1000, пясък и чакъл и да си излееш направо кутия ама да не забравиш и яка арматура да сложиш
пичове да спрем с глупостите и да помислим малко... надали държите на качеството повече от хората в звукозаписната индустрия, пък гледам колоните в студиата от mdf правени

пичове да спрем с глупостите и да помислим малко... надали държите на качеството повече от хората в звукозаписната индустрия, пък гледам колоните в студиата от mdf правени

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cyberloner написа:сега може да си купиш и няколко торби цимент марка 1000, пясък и чакъл и да си излееш направо кутия ама да не забравиш и яка арматура да сложиш![]()
студията далеч не са им необходими .. по ред причини..
чувал ли си за световно неизвестните B&W
http://uk.gizmodo.com/2007/05/11/bws_di ... akers.html
виж им върховата серия

http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=2272
ма мани ги тея са будали и нищо не разбират...
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
те със сигурност не са будали
но с удоволствие взимат парите на будалите
относно B&W.... смея да твърдя че съм един от малкото хора, притежаващи усилвател, който е накарал именно надутите англииски копелета от B&W да се позаслушат в него и след неколкодневни изпитания да го върнат с единствена забележка "женския глас на не знам си коя песен нещо не ни хареса иначе е чудесен"
а относно линка.....единственото, което ми направи впечатление е диамантения вискочестотен говорител, ама това вече е материал от който е изработена мембраната на говорителя, който няма нищо общо с корпуса на озвучителното тяло....иначе нищо кой знае колко велико нямат, в сравнение с предишните им nautilus модели, а като гледам преградите вътре в колоните си е добре познатата и традиционна за тях матрица от панели. А гледайки размерите им а именно 93х23х37см и тегло от 25 кила..какъв ли е мат'риала?
виж, на тия двамата им вярвам доста
http://krksys.com/featuredartist_ronfair.php
http://krksys.com/featuredartist_talherzberg.php
иначе съм сигурен, че тези колони свирят доста добре, но не разбирам какво искаше да покажеш чрез цитирането ми и този линк
EDIT: сега забелязах че корпуса на пищялката наистина е от мрамор....ама ние говорим за бас...
иначе относно конкретния мраморен корпус имам 2 коментара
1. изглежда наистина много добре
2. спестява доста оребрявае на стените за твърдост(матрицата на големия обем)
Проблемът е, че е тотално неприложимо, за по-големи размери поради две други свойства на мрамора, а именно високо тегло и почти никаква здравина.

а относно линка.....единственото, което ми направи впечатление е диамантения вискочестотен говорител, ама това вече е материал от който е изработена мембраната на говорителя, който няма нищо общо с корпуса на озвучителното тяло....иначе нищо кой знае колко велико нямат, в сравнение с предишните им nautilus модели, а като гледам преградите вътре в колоните си е добре познатата и традиционна за тях матрица от панели. А гледайки размерите им а именно 93х23х37см и тегло от 25 кила..какъв ли е мат'риала?

виж, на тия двамата им вярвам доста

http://krksys.com/featuredartist_ronfair.php
http://krksys.com/featuredartist_talherzberg.php
иначе съм сигурен, че тези колони свирят доста добре, но не разбирам какво искаше да покажеш чрез цитирането ми и този линк

EDIT: сега забелязах че корпуса на пищялката наистина е от мрамор....ама ние говорим за бас...
иначе относно конкретния мраморен корпус имам 2 коментара

1. изглежда наистина много добре
2. спестява доста оребрявае на стените за твърдост(матрицата на големия обем)
Проблемът е, че е тотално неприложимо, за по-големи размери поради две други свойства на мрамора, а именно високо тегло и почти никаква здравина.

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цялата магария, е че резонансната честота на камика е много по ниска отколкото тази на дръвцето..
и така се "оперираш" от някой вредни изпъквания на някой честоти, които се гасят, с сумати форми, и изолации в колоната.
да не говорим, че камика може да се полира мноо по-добре от дрвъцето, което дава също големи предимства при звуковите вълни.
и не на последно място масата на самото тяло.
надявам се сам се сещаш защо именно на високочестотният говорител е направено подобно нещо.. не е само за естетика.
има резон в мраморните колони... и то не малък, ама надали някой от нас.. може да усети разликата.... еле па в кола...
и така се "оперираш" от някой вредни изпъквания на някой честоти, които се гасят, с сумати форми, и изолации в колоната.
да не говорим, че камика може да се полира мноо по-добре от дрвъцето, което дава също големи предимства при звуковите вълни.
и не на последно място масата на самото тяло.
надявам се сам се сещаш защо именно на високочестотният говорител е направено подобно нещо.. не е само за естетика.
има резон в мраморните колони... и то не малък, ама надали някой от нас.. може да усети разликата.... еле па в кола...
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
читав звук в кола единствения начин да го постигнеш е като се обадиш до Lamborghini да ти дадат един техен V12 двигател барабар с ауспуха и да му се изкефиш след 6к оборота
а относно полирането и т.н. това което има значение са ръбовете на кутията, другото не можеш да го усетиш, просто е толкова малко, че се заглушава напълно.
Какви изолации в колоната????? Я малко по-подробно за излоция в колоната, че не ми е ясна тая материя.

Какви изолации в колоната????? Я малко по-подробно за излоция в колоната, че не ми е ясна тая материя.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”