Помощ за бас и касетофон (връзване)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Помощ за бас и касетофон (връзване)

Мнениеот skotis » Пет 07 дек 2007 17:19

Здравейте всички :) Имам една молба! Едно приятелче ми продаде субуфера си и искам да го вържа към касетофона, но незнам как... Ако някой знае и иска може да ми обясни или да ми помогне направо в неделя да го вържем...аз бих искал още тази вечер ама едва ли някой би се навил... И все пак - в София съм, жк. Люлин 1, ако някой има желание може да се позанимаваме по-късно, като свърша работа... :) 0897 93 67 11 (клипнете само) Говорителя е Инфинити, цд-то е Пайнер 4900

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Пет 07 дек 2007 17:50

колега мога да ти помогна но съм от бояна :( ако не се намери някой утре или др. ден мога да дойда гсм а ми е 0898622522 :P

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пет 07 дек 2007 19:21

далеко сте ми , далекооооооооооо :( , 8иначе щяхме да нагласиме музиката

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Съб 08 дек 2007 1:39

видяхме се с колегата но баса е силен а той няма усилвател а на СД то не стана като си купи 1 усилвател и ще го направиме :D

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Съб 08 дек 2007 13:16

GOLF5_ABT написа:видяхме се с колегата но баса е силен а той няма усилвател а на СД то не стана като си купи 1 усилвател и ще го направиме :D

Ники, братле, много съм ти благодарен, че снощи се отзова...пич си, евалата!

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Съб 08 дек 2007 15:11

skotis написа: Ники, братле, много съм ти благодарен, че снощи се отзова...пич си, евалата!
като земеш усилвател звънкай аз съм на линия :D

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Съб 12 яну 2008 18:39

Здравейте! Искам малко помощ за усилвател "MACROM MV II". Рових в нета, но не намерих инфо.
Купих го от познат и той ме предупреди, че е за ремонт на филтрите за ниските честоти. Дадох го на ремонт и за 30 лв. уж е готов. Но проблема е в това, че когато свържа чинчовете от касетофона в усилвателя, сработва защита и усилвателя гасне. CD-то е SONY CDX ... и съм сигурен че проблема не е в него.
Смешно е, че когато свържа само "+" от чинчовете на CD-то с усилвателя проблеми няма ... :idea:
Когато "-" остане изолиран има музика, но естествено няма "кадифен" бас. Дрънченето на стъклата не е бас! :evil:
Естествено, не се стърпях и отворих усилвателя за да проверя, къде е работил майстора ... Ми нищо особено не забелязах, но за сметка на това открих изгърмели писти ... Възтанових ги, но пак някъде се срещат тоци... (прекъснатите писти бяха за "-"). Та дори след моята намеса ефект никакъв :( .
То е ясно, че ще има ресто при майстора :smackbum :director
Предварително благодаря за вниманието! :D

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Нед 13 яну 2008 2:18

здравей колега мисля 4е проблема е при некачествено свързани гожорители към амп-а щом ти се жклучва протекшанана амп-а.. по принцит това е за защита на гожорителите ....

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Нед 13 яну 2008 2:21

направи следното -откачи говорителите и му вържи чинчовете изклучи го и пак го вклучи ... ако пак не стане са ти за смяна транзисторите ако бъркам моля да ме поправите...

Потребителски аватар
RAD&KO
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Сря 16 яну 2008 19:40

Уф, не става ... :cry:
Пробвах и по твоя начин silverboy
направи следното -откачи говорителите и му вържи чинчовете изклучи го и пак го вклучи ... ако пак не стане са ти за смяна транзисторите ако бъркам моля да ме поправите...

, но нищо. Благодаря за вниманието. И аз си мисля за транзистори или нещо др. Е, майсторчето ще си каже.
Като има резултат ще пиша!

p.s. АМР-то е вързано с директен плюс от акумолатора. Минус от CD-то, на черното кабелче, което е за касетофона (това което е от окабеляването на колата). Втори минус от купето. Управлението си е вързано, към синьото кабелче за управление на АМР... :idea:

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 18 яну 2008 0:24

а колко ти е дебел кабела за + и - че сечението трябва да е доста голямо

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Пет 18 яну 2008 13:14

RAD&KO написа:Уф, не става ... :cry:
Пробвах и по твоя начин silverboy

, но нищо. Благодаря за вниманието. И аз си мисля за транзистори или нещо др. Е, майсторчето ще си каже.
Като има резултат ще пиша!

p.s. АМР-то е вързано с директен плюс от акумолатора. Минус от CD-то, на черното кабелче, което е за касетофона (това което е от окабеляването на колата). Втори минус от купето. Управлението си е вързано, към синьото кабелче за управление на АМР... :idea:
Колега от ЦД-то се взима + а не - . взима се от кабела за автоматична антена

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Пет 18 яну 2008 13:19

Амп-а се свързва с + от акомолатора с бушон на 5 см, - с вазмойно най-къс кабел от купето и посредата се слага 2-ри + от синия кабел на касетофона който подава слаб + и служи за автоматична антена .. това е най правилния начин

Потребителски аватар
RAD&KO
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Чет 31 яну 2008 17:45

Привет! Да съгласен съм с твоето мнение и аз по-горе съм написал че "+" е директен от акумолатора. "-" е хванат от окабеляването на VW ... Проблемът е в това че като свържа chinch male от CD-то (SUB OUT)Изображение със chinch female Изображениена усилвателя ... Усилвателя гасне! Сработва защита :idea:
p.s. Само плюсовата част от чинчовете работи, когато влезе в контакт и минусовата част death

Потребителски аватар
RAD&KO
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Нед 24 фев 2008 16:12

Имам решение! :shock
Закупих това - Изображение, монтирах го между чинчовете от CD-то и усилвателя.
Изчезна проблема с "+" и "-", даже изчезна и досадния брум. :yeaha:
Прави ми впечатление, че има разлика в силата на звука, когато превключвам от CD на радио. При радио звука на бас колоната е по-слаб и се налага да увеличавам от менюто на CD-то :idea:
Това нормално ли е?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”