Как да си закача музиката-Голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да си закача музиката-Голф 3

Мнениеот Airis » Чет 28 фев 2008 1:55

От скоро се и аз се заимах с Голфче. Добра колица трябва да има добра музика, та се захванах да се оборудвам.... Вече си имам задни колони, а утре пристига CD-то и ми предстои сложен поне за мен монтаж. На проблема ми директно:

1. Има говорители на предните врати и в таблото, на пръв поглед са запазени оригиналните са.... обаче: към единият жак който излиза от таблото са закачени само 2колони/предните с общо 4кабела/, възможно ли е вътре в самото табло да са вързани двата говорителя към един кабел или ще се налага допълнително да ги закачам и как?
2. На CD-то пише че говорителят трябва да е със съпротивление макс.4 ома, а говорителите в таблото не мога да ги извадя, за да го видя, ако може да посъветвате как :oops:
3. Снопчето с кабели за захранването ми изглежда много постно и нестандартно. Преправяно е със сигурност, най-малкото цветът на кабелите не съответства на стандартно описаните. Една снимка с описание ще свърши работа
4. Задните колони май са ми най-малкият проблем, някъде четох че трябва да се заземят /Пионерчета двулентови 6901/ трябва ли и как? С макетен нож ли да си изрежа кората или има и други хитринки, това ако не успея да си намеря вече изрязана кора..
5. Антената на колата ми е отскубана, може ли да ме светнете дали да я реставрирам или да вземам такава за салона.

И най-важното, ако утре се опитам да закача сиди-то на съществуващите букси има ли вероятност да изгърми?
Въпросното ЦеДе е Grundig Delphi, издирих инструкции обаче нямат прилика с инсталацията намираща се в колата.

Моля за съдействие

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Чет 28 фев 2008 21:21

Защо не качи снимка на буксите които има сега? Вероятно са стандартни и става въпрос евро букса, разделена на две части. Ако е така, едната (тази с 8-те пина) е за говорителите, а другата за захранване. Съпротивлението което спомена, 4ома е минимално а не максимално. Фатално е ако товарът е по-малък от 4ома на канал! Предните колони на вратите и тези в таблото трябва да са вързани на предните два канала на плеъра, задните колони (тези на кората) трябва да са вързани на задните колони на плеъра.
За какво заземяване на колоните става въпрос... няма такова нещо!

Последна промяна от GTIsound на Чет 28 фев 2008 21:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CvetanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CvetanPavlov » Чет 28 фев 2008 22:10

от кой кв.си?

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Чет 28 фев 2008 22:29

Жаковете са точно такива, евробукса разделена на две, но снопът със захранващите кабели е едно малко мазало, а цветовете изобщо не отговарят на тези от жака на цедето.
Историята си има продължение. Получих си цеде-то днес и голям мерак, издирих боравещ с мултицет колега, проверявахме кабелите, оказа се че захранващите са си вързани правилно. Малкото изключение че изключиш ли от контакт устройството гасне :( .
Към втората букса са закачени само две колони, оказа се че са тези от таблото и едната не работи, сега ще търся заместител на 10см говорители Нокиа. Добрата новина е, че колонките на вратите са си здрави, но не са вързани към жака на евробуксата. Изненада ме приятно факта, че има по две жакчета на всяка колона, предполагам/надявам се/ че мога да закача колоните на таблото за вторият жак и чрез кабелите излизащи от вторият да ги вържа към една верига - на предните колони.
Кабелите за задните колони смятам да ги изкарам от таблото и оттам да ги прекарам под праговете на вратите, тук ако може едно линкче да покажете са щипките и след праговете откъде да ги изведа към багажника.
След това ще трябва да намеря местенце за микрофона на вграденото хендсфрии и USB порта, екстрите си има достатъчно дълъг кабел.
Благодаря на колегата за ценните съвети, ще са ми нужни още. А започна ли с инсталацията ще снимам всичко и ще го пусна тук - не всеки има излишни 100ина лева да плати на електричар за инсталирането.

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Чет 28 фев 2008 22:31

CvetanPavlov написа:от кой кв.си?

От Ливлин/люлин/

Потребителски аватар
CvetanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CvetanPavlov » Чет 28 фев 2008 22:33

пич и аз съм от там можем да измислим нещо за събота ако искаш,ще ти покажа някой неща защото и аз мисля да правя подобрение на музиката в колата

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Чет 28 фев 2008 22:41

CvetanPavlov написа:пич и аз съм от там можем да измислим нещо за събота ако искаш,ще ти покажа някой неща защото и аз мисля да правя подобрение на музиката в колата

Екстра, аз ще гледам да взема всичко необходимо за ъпгрейда на Голфи: 100тина метра кабел, предни колонки/Тъндър стават ли- 10,2см е външният диаметър на старите/, на задна линия са двулентови Пионерчета 6901, тези на вратите са оригинални. Освен отверка, макетен нож и клещи какво ще трябва още?

Потребителски аватар
CvetanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CvetanPavlov » Чет 28 фев 2008 22:45

Airis написа:
CvetanPavlov написа:пич и аз съм от там можем да измислим нещо за събота ако искаш,ще ти покажа някой неща защото и аз мисля да правя подобрение на музиката в колата

Екстра, аз ще гледам да взема всичко необходимо за ъпгрейда на Голфи: 100тина метра кабел, предни колонки/Тъндър стават ли- 10,2см е външният диаметър на старите/, на задна линия са двулентови Пионерчета 6901, тези на вратите са оригинални. Освен отверка, макетен нож и клещи какво ще трябва още?
Достатъчно е аз имам другата част,ще направим музиката,каква е мп3-та?

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Чет 28 фев 2008 22:53

Те това е чудото на техниката
http://www.delphigrundig.com/index.php?id=248&L=1

Потребителски аватар
CvetanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CvetanPavlov » Съб 01 мар 2008 11:06

какво стана с музиката колега?

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Съб 01 мар 2008 23:40

CvetanPavlov написа:какво стана с музиката колега?

Ще рапортувам. Въпреки всичките ми усилия и добро намерение да си навържа музиката самичка, прибегнах до услугите на майстор. Преди това се оборудвах с колонки за таблото, 16м. кабел, изрязана кора, отверка и макетен нож. Уви, след като разкостих предното табло и започнах да опъвам кабелите от таблото към вратата забелязах една несъществена подробност....входа на кабелите които идват от вратата към купето не е дупка, а стационарен жак в който се вкарват кабелчетата и през него не може да мине свободен кабел :( . С полуразглобен автомобил се метнах при кварталните жичкаджии, които ми накачиха всичко за 3часа и 70лв.
Утре ще нащракам въпросният куплунг и ще го постна тук, оказа се непреодолима пречка. Хвана ме яд че не го локализирах като проблем преди да изведа кабелите и да се украся със смазки и мърсотия.

Потребителски аватар
CvetanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CvetanPavlov » Нед 02 мар 2008 11:56

Airis написа:
CvetanPavlov написа:какво стана с музиката колега?

Ще рапортувам. Въпреки всичките ми усилия и добро намерение да си навържа музиката самичка, прибегнах до услугите на майстор. Преди това се оборудвах с колонки за таблото, 16м. кабел, изрязана кора, отверка и макетен нож. Уви, след като разкостих предното табло и започнах да опъвам кабелите от таблото към вратата забелязах една несъществена подробност....входа на кабелите които идват от вратата към купето не е дупка, а стационарен жак в който се вкарват кабелчетата и през него не може да мине свободен кабел :( . С полуразглобен автомобил се метнах при кварталните жичкаджии, които ми накачиха всичко за 3часа и 70лв.
Утре ще нащракам въпросният куплунг и ще го постна тук, оказа се непреодолима пречка. Хвана ме яд че не го локализирах като проблем преди да изведа кабелите и да се украся със смазки и мърсотия.
"Колега" извинявай помислих те за момче!

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Нед 02 мар 2008 12:47

[/quote]"Колега" извинявай помислих те за момче![/quote]

Нормално е, спокс :D . Дамите обикновено се вълнуват повече от маникюра си отколкото от колите си. Благодаря за изявеното желание за помощ както на теб, така и на колегата GOLF5_ABT. Сега обаче ми изниква следният проблем: като изключа CD-то и махна панела, на основата мигат две лампички - ела ме вземи, ела ме вземи. Сега ще се чудя как да го замаскирам, ако е още там :cry:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 02 мар 2008 16:26

Airis, сега е момента да съчетаеш интереса към маникюра си с този към колата и да преоткриеш черния лак за нокти, употребявайки го върху тези лампички :D

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 02 мар 2008 19:31

Ако може да използвам и аз тази тема за свързването на моята музика, искам да свържа плеъра с заводските колонки които имам на таблото и в предните врати, а ето какво се подава от мястото на плеъра...

http://store.picbg.net/pubpic/A6/13/ad7 ... 83a613.jpg

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”