gps
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
gps
здравеите колеги.имам един вапрос кам хората които имат GPS в колите си.как става цялата работа с този гпс?как се заси4а и пла6тат ли се такси за него някви пари?или само си копува6 карта за даржавата и това е .благодаря предварително
Re: gps
martin_ganev написа:здравеите колеги.имам един вапрос кам хората които имат GPS в колите си.как става цялата работа с този гпс?как се заси4а и пла6тат ли се такси за него някви пари?или само си копува6 карта за даржавата и това е .благодаря предварително
Колега въпроса ти е доста неясен - за GPS навигация ли говориш или за GPS проследяване на автомобила в случай на открадване и т.н.??
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
martin_ganev написа:говоря за GPS навигация.знам че се засичо от спътник но не ми бе6е ясно с плащането как става.значи си копуваш комплекта с картата и гас без такси и др плащания.супер.
Сателитите разпръскват координати. трябва ти просто GPS приемник за да ги уловиш и карта, към която да бъдат прикрепени те

Т.е. извън устройството и софтуера други разходи няма.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
кво разпръсква ли сателититеtheone написа:martin_ganev написа:говоря за GPS навигация.знам че се засичо от спътник но не ми бе6е ясно с плащането как става.значи си копуваш комплекта с картата и гас без такси и др плащания.супер.
Сателитите разпръскват координати. трябва ти просто GPS приемник за да ги уловиш и карта, към която да бъдат прикрепени те
Т.е. извън устройството и софтуера други разходи няма.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: gps
martin_ganev написа:здравеите колеги.имам един вапрос кам хората които имат GPS в колите си.как става цялата работа с този гпс?как се заси4а и пла6тат ли се такси за него някви пари?или само си копува6 карта за даржавата и това е .благодаря предварително
Глобална система за позициониране (на английски „Global Positioning System“) или GPS (Дж Пи Ес) е името на спътникова радионавигационна система за определяне на положението, скоростта и времето с точност до 1 наносекунда във всяка точка на земното кълбо и околоземна орбита в реално време. Американските военни наричат системата „NAVSTAR GPS“ — „Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System“.
Системата се състои от минимум 24 спътника, разположени на 6 орбити на височина около 20 000 километра и наземен контролен център с наблюдателни станции, разположени в различни точки на Земята. Принципът на действие се базира на измерването на разстоянието от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са точно определени и известни. Разстоянието се пресмята на базата на времето за разпространение на радиосигнала от спътника до потребителя.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”