За високите и средите е ясно има си говорители отпред на таблото и на предните врати.
На задните врати капачетата са перфорирани, няма говорители вътре,но като гледам там пак е за среди.
Остава на задната кора-тези дни си бях харесал едни елипси,обаче като се разрових се оказа,че под кората има ламарина с малки дупчици и кръгове(фабрично изрязани) с диаметър мисля 17 см. в които не влизат даже само магнитите на елипсите.
Да се реже ламарината не е добра идея.
Какво може да се монтира отзад на Вентото,тези говорители които са във фабрично тяло като тонколонки добри ли са?
Бас на Венто?
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
FELIPE написа:То бас каса хубаво,ама тя ще иска и усилвател.
И за усилвателя има лесно - прави се/купува се.
ЗБ
http://autodiags.net-bg.net
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
didodi написа:Moжеш да си монтираш някой добър модел 17 см. на кората (която трябва да се изреже) които ще свирнат и басче , но неочаквай чудеса и да ти трепери огледалото за задно виждане
според мен си смени кората тая не я съсипвай ими си направи или поръчай да ти направят подсилена кора.слагаш две мощни елипси.и ако не си претенциозен кой знае колко звука ше те изкефи..пък и разбрах че не ти се занимава с усилватели.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Мен че кората не ми се реже е истина,ама с това няма да се реши проблема, защото под кората има ламарина от конструкцията на колата с отвори 17-ки.
Така,че за елипси няма смисъл да мисля ,а пък за едни прости 17 см говорители кората няма да тръгна да я режа.
Интересно ми беше някой друг колега с венто как е решил проблема(за Заю Баю ясно- с бас каса
).
Другото което ми е интересно,че понеже мястото на задните врати отделено за говорители е плитко,какво ли ще стане,ако се изреже кората на това място-дали няма да започне да се пълни с вода купето
: .
Така,че за елипси няма смисъл да мисля ,а пък за едни прости 17 см говорители кората няма да тръгна да я режа.
Интересно ми беше някой друг колега с венто как е решил проблема(за Заю Баю ясно- с бас каса

Другото което ми е интересно,че понеже мястото на задните врати отделено за говорители е плитко,какво ли ще стане,ако се изреже кората на това място-дали няма да започне да се пълни с вода купето

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Според мен си сложи предна и задна линия колони във фабричните места, а на местата за задните колони на кората само ги извади да играят ролята на дупки за бас бокс в багажника!!! Аз така бях направил в БМВ-то и беше ок 

Абе аз като един виден идиот, готов да реже и делка ти предлагам идиотско решение. Вентото има огромен багажник, идиалния bassbox. доколкото ми е ясно ламарината м/у купето и багажника неиграе неземно огромна роля. Подсили си я лекинко и и резни дупка за 15" говорител. На кората оригиналните колонки и тези от преде, може да ги подмениш с по-качествени. А без усилвател просто смени оригиналните с по-качествени. Всичко си има свойте жертви, но с 15"ка в багажника ще постигнеш чудеса. Ако се замислиш сериозно прасни едно ЛС ще ти обясня точно как да го направиш. Някаде имах снимка на такъв проект ама сам я затрил некаде.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Ами като сме почнали , та:
Pioneer , имат как се казваше сега , средно басов дривер ли беше илио нещо такова , (не ми се търси сега) , 17см , Но (защо винаги има по едно Но) цената е зашеметяваща, само 350лв. бех решил да си взимам такива , (и ще си взема ) ама не дошъл момента ,
но май и за тях требваше усилвател, но ще си вградиш на вратите и ще куфееш
Pioneer , имат как се казваше сега , средно басов дривер ли беше илио нещо такова , (не ми се търси сега) , 17см , Но (защо винаги има по едно Но) цената е зашеметяваща, само 350лв. бех решил да си взимам такива , (и ще си взема ) ама не дошъл момента ,
но май и за тях требваше усилвател, но ще си вградиш на вратите и ще куфееш
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”