:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Мнение за колонки PIONEER TS-G1003I и PIONEER TS-G1703I

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
graffitiman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнение за колонки PIONEER TS-G1003I и PIONEER TS-G1703I

Мнениеот graffitiman » Пон 02 юни 2008 8:44

Ако някой се е насочил към тях, ето впечатлението ми:

Значи,аз съм с 2 "10-ки" горе на тъблото и 2 "17-ки" долу на предните врати,мислех да не задълбаваме с амп-ове и каси,та реших да си взема коаксиални 3-лентиви колонки,за да покриват най-голям диапазон (30-30000 Hz), И горе и долу са такива, малките се водят 25W, 35W - големите. Стериото е Sony 620U, и да ви кажа само то поскалъпва работата.. като се разбурат еквилайзери и т.н., Баса го няма никакъв обаче!!! Високите и средните са перфектни,но при нормални настройки самите колони са прекалено пискливи,при набузен бас от плейъра - почват да гъгнат в един момент, няма плътност на звука:(

Та определено следващата стъпка ще е суб буфер може би...
Някой,освен ако няма някакво решение с по-малко нерви,кабели махане на кори,прагове и т.н.?!

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 27 юни 2008 12:18

Колега като чета не си много доволен от комбинацията или се беше настроил по-така и си леко разочарован?
Питам защото аз съм с допотопно озвучаване с некакви ментаци и съм се насочил точно към същата комбинация от пайнерки
Ако някои друг има впечатления да сподели :)
:)

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 27 юни 2008 12:35

Едва ли можеш да очакваш кой знае какъв звук от тези колонки.Ако искаш всичики честоти си купи едни елипси и ги връзвай на задните канали.На предните канали вържи 17-ките и от тях подай сигнал за горе.

Друг е въпроса дали ЦД-то може да ти даде хубав сигнал и да ти захрани говорителите добре.Нямам никакви впечатления от Сони тъй че...
Ако не купи и ново ЦД.Ще ти кажа евтон вариант който е много сполучлив и свири супер.

Потребителски аватар
graffitiman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот graffitiman » Пет 27 юни 2008 13:00

Ами гледай сега,не че съм очаквал нещо велико от колони за 150 кинта 4-те,ама все пак си мислех че тва е върха (при положение че имах гнезда и просто трябваше да взема колконки които да влизат в тях)...таа от тази гледна точка мислех че ще са по-добри,но уви..;)
Е..докарват някъв що-годе приличен звук(високи-перфектни,ниски-зле) и то с бая пипане от юнита,който бтв е супер як..и в комбинация от 2-те неща,колони и радио - ядва се.Басче ми липсва обаче;( Вкъщи съм с един 180W суб и като влезна в колата просто ми се реве:)))Който не е претенциозен обаче да ги взима;)
Иначе за елипси + тези 4, радиото няма да ги издържи,трябва амп,пък там почват големите пари,а няма смисъл според мен;)

Успех с колоните, иначе сонито-няма грешка, никви проблеми просто;)

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 27 юни 2008 13:16

аз не съм претенция имам цд паинер 4х50 вата и мисля че ще е доволно, но искам да има малко басче да не са само на пищялки иначе като пусна лоуда дига баса и се опитва да думка ама като усиля криви.
Да слагам буфер и усилвател мисля е излишно т.е. имам една туба самоделка с бг говорител ~50вт RMS за нея имам едни усилвател 40вт не знам дали да я пробвам на единия заден канал направо или през усилватела ама ще го гръмна

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 27 юни 2008 13:17

Ами аз това имах в предвид като казах че не познавам ЦД-то и не знам дали ще издържи.Иначе може да си вземеш нова мп3-ка Пайнер за 170 лв и едни елипси до 100 лв и ще свири яко.Гарантирам.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 27 юни 2008 13:36

цд-то не е зле паинер п2600р се води имам го от седница преди това нямах нищо слешах от една мп3-ка
елипси? но не ми се реже корота отзад! друг начин ?

а за колони сони мнение дали се по-добри? поне са по-скъпи!

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 27 юни 2008 13:40

zdravko555 написа:цд-то не е зле паинер п2600р се води имам го от седница преди това нямах нищо слешах от една мп3-ка
елипси? но не ми се реже корота отзад! друг начин ?

а за колони сони мнение дали се по-добри? поне са по-скъпи!

Аз говорех на другия колега.Твоето цд би трябвало да издържи.А иначе ти си вземи Херц.Предлагат доста добро качество на приемлива цена.Ако не искаш да пробиваш оригиналната кора си направи друга от МДФ или ПДЧ или си купи още една и изрежи нея.

Потребителски аватар
graffitiman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот graffitiman » Пет 27 юни 2008 16:52

:)е то всичките юнити са все 4х50W,така че колкото неговото,толкова и мойто ще държи,само че не съм сигурен че елипсите + мойте ще се сместат в 200W:)А за сонито дадох близо 300 кинта преди месец,така че никва смяна;)))

Иначе за колони Сони...абе да ти кажа,аналога на пайнера из техномаркет мрежата са некви почти на същите пари,малко по-мощни ги водят,само че никъде не им дават характеристики на честотния диапазон,а и с който и да говоря казва че пайнера си е пайнер и сонито е боза,нищо че ако питаш в магазина ще ти кажат "взимай сони";)

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 27 юни 2008 17:01

graffitiman написа::)е то всичките юнити са все 4х50W,така че колкото неговото,толкова и мойто ще държи,само че не съм сигурен че елипсите + мойте ще се сместат в 200W:)А за сонито дадох близо 300 кинта преди месец,така че никва смяна;)))

Иначе за колони Сони...абе да ти кажа,аналога на пайнера из техномаркет мрежата са некви почти на същите пари,малко по-мощни ги водят,само че никъде не им дават характеристики на честотния диапазон,а и с който и да говоря казва че пайнера си е пайнер и сонито е боза,нищо че ако питаш в магазина ще ти кажат "взимай сони";)

Въпроса е че никое ЦД не осигурява реално 200 вата.Силата варира м/у марките и моделите.Ако можеш вземи отнякъде едни елипси за проба и ги вържи така като ти казах и то ще си покаже дали ги храни добре.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”