Здравейте колеги, наскоро си купих VW Bora 1999 г. Колата е с навигация, към нея е вързан CD Changer.
Искам да попитам някои дали се е пробвал да вързва към навигацията DVD или MP3 Changer или USB FM трансмитер? Някакви предложения?
Казаха ми че навигацията ми е стара и няма да има хубави цветове на дисплея, затова да се откажа от ДВД-то.
Аз искам да променя нещо най вече защото не ми се занимава да записвам обикновенни дискове за чейнджъра.
Очаквам съвети и предложения!
Благодаря предварително.

Въпрос относно VW Navigationssystem
- RaVeN_
- Автомобил: VW Golf Plus
- Двигател: 2000 TDI
Въпрос относно VW Navigationssystem
Последна промяна от RaVeN_ на Пон 30 юни 2008 17:41, променено общо 1 път.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Питай колегата chain. Той може би е разучавал точно тази навигация.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди 2 седмици се опитах(безуспешно)да монтирам това:www.xcarlink.bg на същата навигация,проработи,но се налагаше при всяко превключване от радио на ЦД да се вади куплунга,за да се разпознае устройството,та се отказах...свиркай ако решиш да продаваш чейнджъра
Колкото до трансмитера-имам,качеството на звука е под всякаква критика.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Навигацията ти наистина е MFD, но би било добре да изясниш версията. Доколкото си спомням бяха от A до G. Моята е MCD с ч/б дисплей, xcarlink-а се върза без проблем и си работи, при това мога да си ползвам и cd-changer-а, както и cd - устройството на самата навигация за просвирване на аудиодискове. При теб май самото устройство четеше единствено навигационни дискове, макар че по принцип твоята е с повече възможности и по-добра визия от моята. Ако не се лъжа има едно устройство multimedia interface kit или нещо подобно, чрез което можеш да връзваш външен аудио/видео източник. Включва се към навигацията през малката кръгла буксичка, а от другата страна има три чинча.Предлагат се също dvd устройства, tv тунери, камери за обратно виждане и всякакви други глезотийки.
С картите нещата са зле - има за почти цяла Европа, но за България - не, поне аз не съм намерил. Форматът им е на Телеатлас и е закрит, така че на практика няма шанс някой ентусиаст тук да ги направи. По-добро решение, поне според мен, би било да се ъпдейтне фърмуера, така че устройството да почне да чете карти в други формати, обаче кой да напише този софтуер... Такова бърникане не е невъзможно, наскоро мернах някъде из нета програмка, която кара MFD-то вместо фолксвагенското лого при стартиране да показва потребителска картинка. Естествено, при подобни манипулации рискът от убиване на навигацията си е за сметка на собственика.
Във форума е писано немалко за фабричните навигации, потърси ако ти е интересно.
Ако решиш да се разделяш с тази навигация на сносна цена пусни едно лично съобщение.
С картите нещата са зле - има за почти цяла Европа, но за България - не, поне аз не съм намерил. Форматът им е на Телеатлас и е закрит, така че на практика няма шанс някой ентусиаст тук да ги направи. По-добро решение, поне според мен, би било да се ъпдейтне фърмуера, така че устройството да почне да чете карти в други формати, обаче кой да напише този софтуер... Такова бърникане не е невъзможно, наскоро мернах някъде из нета програмка, която кара MFD-то вместо фолксвагенското лого при стартиране да показва потребителска картинка. Естествено, при подобни манипулации рискът от убиване на навигацията си е за сметка на собственика.
Във форума е писано немалко за фабричните навигации, потърси ако ти е интересно.
Ако решиш да се разделяш с тази навигация на сносна цена пусни едно лично съобщение.
- RaVeN_
За сега не искам да се разделям с нея. За точния модел ще трябва да я разглобя (да я извадя от таблото), предполагам че отзад ще бъде номера и. Искам и да видя какви букси има. Това за X-car Linк ми хареса. Колкото до дисплея не е черно бял има няколко цвята (поне тези които съм видял).
Колкото до картата, ако може да се ъпдейтва софтуера на навигацията ще е супер, само дето в Добрич едва ли има някой който може да го направи. Трябва да проверя в Автотрейд Варна.
Колкото до картата, ако може да се ъпдейтва софтуера на навигацията ще е супер, само дето в Добрич едва ли има някой който може да го направи. Трябва да проверя в Автотрейд Варна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вид на MFD отзадhttp://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180257017244&indexURL=2&photoDisplayType=2#ebayphotohosting, където се виждат буксите.
Долният стикер с продуктовия и серийния номер http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180257017244&indexURL=1&photoDisplayType=2#ebayphotohosting. Буквата "D" е модификацията.
За да я извадиш ти трябва малко по-специален инструмент - екстрактори, в случая 4 бр.
Долният стикер с продуктовия и серийния номер http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180257017244&indexURL=1&photoDisplayType=2#ebayphotohosting. Буквата "D" е модификацията.
За да я извадиш ти трябва малко по-специален инструмент - екстрактори, в случая 4 бр.
- RaVeN_
joretovv написа:Здеавеи колега.Аз сьм сьс сьщата навигация на голф4 и отидох вьв сервиз на авител и за около 1000 лв. ти монтират допьлнително двд.По вьпроса с цветовете,предава си перфектно.ако някои има идея кьде мога да си сложа тунер за тв.
Да ти кажа аз взех да се чудя какво да правя! Май няма голям смисъл да си купувам ДВД, ако мога да мина с X Car Link. Само не знам ако запиша клипове на флашката дали ще тръгнат на навигацията.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”