ето и снимка на кондензаторите:
кондензатор (свързване)
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
кондензатор (свързване)
здеравейте колеги.купил съм си два кондензатора които мисял да ги ползвам , само че не знам как да ги свържа.кондензаторите са на 25в и са 22000мф.ако някои е сътрзвал такиа кондензатори да каже илид а даде схема

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
CESC написа:Точно за това попитах.Тези кондензатори са малки трябва ти нещо от 0.5-6 фарада нагоре.И слагаш възможно най-къси кабели между кондензатора и усилвателя.
ми този е със стойност 0.22ф, аз имам още един , мисля да го свържа последователно и стойността ще стане 0.44ф.а мисля да взема още 3 и да направя стойност от 1.1 фарада , която мсиял , че ще бъде напълно достатъчна.
схемата по която съм решил да ги вържа е кондензаторите последователно с цел достигане до 1.1ф след което тази конфигърация да се свърже парале4лно към усилвателя, на прав път ли съм?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
malolitrajkata написа:CESC написа:Точно за това попитах.Тези кондензатори са малки трябва ти нещо от 0.5-6 фарада нагоре.И слагаш възможно най-къси кабели между кондензатора и усилвателя.
ми този е със стойност 0.22ф, аз имам още един , мисля да го свържа последователно и стойността ще стане 0.44ф.а мисля да взема още 3 и да направя стойност от 1.1 фарада , която мсиял , че ще бъде напълно достатъчна.
схемата по която съм решил да ги вържа е кондензаторите последователно с цел достигане до 1.1ф след което тази конфигърация да се свърже парале4лно към усилвателя, на прав път ли съм?
Май не си учил електротехника.

Паралелно (успоредно) - и тога ще увеличиш капацитета.
сега видях 22000мф не са 0.22ф а 0.022ф.
...и математика
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
zdravei
само да разясня нещо (Успоредно- плус с плус минус с минус) и (последователно-минус с плус и другия извод пак минус с плус)
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: zdravei
dinkonikolaev написа:само да разясня нещо (Успоредно- плус с плус минус с минус) и (последователно-минус с плус и другия извод пак минус с плус)
това ми е пределно ясно
пп колегата е прав, че ще се получи 0.11ф
- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
http://www.ljclub.net/
разгледай има кондензатори на добри цени
разгледай има кондензатори на добри цени
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: zdravei
malolitrajkata написа:dinkonikolaev написа:само да разясня нещо (Успоредно- плус с плус минус с минус) и (последователно-минус с плус и другия извод пак минус с плус)
това ми е пределно ясно
пп колегата е прав, че ще се получи 0.11ф
Абе пич , ти друга работа нямаш ли си

В още колко форума си писал за тези кондензатори , всеки ти обяснява , че 2 кондензатора по 22mF паралелно не правят 0,44F , a 0,044F . На теб все не ти се вярва

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
cerber4o написа:Колега ако ставаха така фокусите хората да си навържат коледна елха от такива дребосъци вместо да дават маса пари за истински голям кондензатор който да върши работа ...
прави си , но аз бях длъжен да пробвам, а междо другото някои от колегите беше пробвал с подобни кондензатори и имаше ефект , затова аз мислех , че ще стане , но явно трябва да намеря други кондензатъори с по - добри характеристики.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”