Здравейте, имам следното лаишко питане.
Имам усилвател на който има потенциометри и джъмпер мисълта ми е може ли да ми помогнете да кажете кое какво и за какво точно служи или по точно какво се променя при промяна на всяко едно от посочените неща (просто в документацията е повече от лаконично обяснено):
- Потенциометър BASS (0-12 dB) - Това горе-долу е ясно;
- LOWPASS (50-250);
- Този потенциометър (LOWPASS) е пряко свързан или поне така е нарисувано с джъмпер с три позиции: LOWPASS, FLAT, 80Hz HIGHPASS
- LEVEL (8V-100mV);
Предварително благодаря.
Питанка за параметри на усилвател BLAUPUNKT
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Потенциометъра БАСС е за тези които не разбират от музика
Потенциометъра LowPass е на нискочестотния активен филтър , вграден в усилватела . Чрез него удобно си задаваш срязваща честота на баса , ако усилватела захранва басов говорител .
Джъмпера
(не съм виждал усилвател с джъмпер на това място
) е да избереш трите възможни режима на работа : 1. LowPass - за който вече си говорихме ; 2. FLAT - без филтри , филтри изключени , на някои усилватели това положение е отбелязано като OFF; 3. HiPass - високочестотен фиксиран на 80Hz филтър , когато високоговорителите ти са среди (някакви елипси ) и не "понасят" ниските , т.е. реже ниските честоти
.
Дано съм бил полезен , макар и малко късно

Потенциометъра LowPass е на нискочестотния активен филтър , вграден в усилватела . Чрез него удобно си задаваш срязваща честота на баса , ако усилватела захранва басов говорител .
Джъмпера

Дано съм бил полезен , макар и малко късно

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”