Историята е, че предишния собственик на колата ми е сложил газов инжекцион при тях и по точно в сервиза в Пловдив. Самото изпълнение не ми харесва - чарковете са закрепени нефелно ... абе грозна гледка, но както и да е. Работата е там, че никой неиска да се занимава с ремонт и подръжка на тяхната газова тъй като никой няма конкретния софтуер, който фирмата твърдо отказва да предостави на клиентите си. Та се оказва, че единственото място за ремонт и подръжка са техните сервизи, а те са по 1 в София, Пловдив, Карлово и още няколко града. Проблема, че в софийския и пловдивския работят абсолютни невежи (с другите съм нямал допир). Немогат да отговарят на елементарни въпроси, а и очевидно не полагат много усилия. Отношението към клиента е под всякаква критика!
Последната идиотия се случи в софийския сервиз, когато колата ми започна да работи като трактор на Газ. Накратко след 6 ходения на другия край на София по-случайност и моя идея проблема ми бе открит в инжекторите, като един се оказа изгорял. Искам да подчертая, че действията на механика там, за откриване на проблема, бяха изключително некомпетентни, а нежеланието му да работи беше очевидно.
Та от това лице, което работи там ми бяха дадени 2 възможности - да си взема нови (метрикс са инжекторите) за 400лв или да заплатя 120лв за ремонт със съмнителен изход. Други вариянти не ми бяха дадени! А се оказа, че има ... и той е да сложа валтек инжектори за 150лв! Действително не са най-доброто за моята кола, която е 150 кончета, но определено са вариянт, който би трябвало да се предложи на клиента.
В крайна сметка си взех други метрикс за доста по-малко от 400лв (за което много ама много благодаря на Василий1, благодаря му и за търпението ...

Та да обобщя: сложите ли си газова при тях ще сте задължени да си я подържате при тях!!! А въпросните хора са некомпетентни, отнасят се към клиента, като към досадно задължение, не разчитайте да получите отговори на възникнали въпроси свързани с разботата им!!!
п.с. Забравих да спомена, че за въпросния проблем причините бяха търсени все някъде другаде но не и в газовата инсталация: глава на мотора(отремонтирах я), капачка дистрибутор и палец(смених ги), ламбда сонда(проверих я) и какво ли още не ... а колата на бензин си работеше.
Съжалявам, че разказа ми е така разхвърлян, но още ме държи афекта от последната случка